KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Pala'dan ayanoğlu köyü'ne ziyaret

Yedisu İlçe Kaymakamı Mustafa Pala, kurum amirleriyle birlikte Ayanoğlu Köyü'nü ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Pala`dan ayanoğlu köyü`ne ziyaret
28 ARALIK 2010 SALI 08:28
0
6789
1
AA aa

Yedisu ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ayanoğlu Köyü'nü ziyaret eden Kaymakam Pala ve beraberindeki kurum amirleri Köy Muhtarı Necati Yelgin olmak üzere çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. 

Vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Pala, Ayanoğlu-Kabayel Köyü yolu güzergahının sanat yapıları ve 1.kat asfalt yolu ile Yedisu –Ayanoğlu-Kabayel Köyü bağlantılı Erzincan yolu 1.kat asfalt yapımı hizmete sunulduğunu söyledi.

Yapımına 2010 yılında başlanılan jandarma karakol hizmet binasının bitirilme aşamasına gelindiği, köy içme suyunun faaliyete geçirildiği ve mezra yolları ile tek bağlantılı ev yollarının imkânlar dâhilinde yapıldığını belirten Pala, 2005 yılında deprem nedeniyle ağır hasarlı olarak tespit edilen 7 hanenin mülkiyet belgelerini ibraz edemediklerinden konut yapımına başlanılmadığını ve 2011 yılında Ayanoğlu Köyü'nde yapılacak kadastro çalışmaları ile bu hak sahiplerinin konutlara kavuşacağını aktardı.

Hanife Per isimli vatandaşın evini de ziyaret eden Pala, 6 nüfus ile 2 göz evde yaşayan vatandaşa ilkbahar ayında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkânları ile kendisine ev yapılacağını ve diğer ihtiyaçlarının da giderileceğini ifade etti.

Ziyarette kaymakamın çalışmalarından memnun olduğunu belirten Haydar Yelgin: “72 yaşındayım bir yıl içerisinde köyümüze son bir yılda yapılan hizmet kadar verimli ve sağlıklı bir hizmeti bir arada görmedik. Eskiden köyün merkezinde çamurdan traktör bile çıkmaz iken ve Yedisu ilçe merkezine zor şartlarda yolculuk yaparken şimdi ise her tarafımız Avrupa seviyesine geldi. Köyümüze ilk kez bir kaymakamın kurum amirleri ile yapılan hizmetleri yerinde görerek ettiğini şahit olduk. Çalışmalarından dolayı Sayın Kaymamıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Yaşar Sadoğlu isimli vatandaşın Erzincan bağlantılı yolun kar nedeniyle kapandığı ve Yedisu-Erzurum-Erzincan güzergâhında seyahat ettiklerini ve Yedisu Erzincan yolunun ulaşıma açılmasını talep edilmesi üzerine Pala, Özel İdare ekiplerinin 164.Karayolları Erzincan yol güzergâhı ve Erzincan il sınırında bulunan yolun açılması için talimat verdiğini ve ekiplerin çalışmalara başladığını iki saat içerisinde mevcut yol güzergâhının ulaşıma açıldığı müjdesini verdi.

Köy mezarlığının etrafının açık olduğunu ve hayvanların gelişigüzel mezarlığa girdiğini beyan eden Köy Muhtarı Necati Yelgin' in mezarlık etrafının çevrilmesi istemesi üzerine
Pala: “İlkbahar ayında ilk iş olarak Ayanoğlu Köyü'ne demir kazık, tel, çimento v.b malzeme verilecek. Ancak imece usulü ile işçiliğinin vatandaşlar tarafından yapılarak mezarlığın daha temiz ve bakımlı hale getirilebilir. Mezarlık etrafının şimdiye kadar yapılması gerekirdi. İnşallah yapamadığımız hizmetleri ilkbahar ayında tamamlayacağız, Ayanoğlu Köyü halkı sürekli devletine ve bayrağına bağlı misafirperver bir halk olarak daima devletin yanında yer aldıklarını ve bundan da memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu birlik ve beraberliğimiz olduğu müddetçe aşılamayacak hiçbir engel kalmayacaktır” şeklinde konuştu.
Ziyaretten memnun kalan vatandaşlar Kaymakam Pala ve kurum amirlerine teşekkür et
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
MURAT (@Misafir_1484)
28 Aralık 2010 Salı 12:41
TEPRIK EDYORUZ SAYIN KAYMAKAMA KEŞKE BU DEVLETI YÖNETEN BUYUK BEYLER BU DOYĞUYA GELIP NE ÇEKTIKERI GORSNLR ORDA OTURUPTA ULKE YONETILMEZ BENCE ÇUNKU ONLRI ORAYA YOLAYAN HALKTIR HALK INDIRIR BEN BU ULKEDE NE ADELET NE HUKUK GÖRUYORÜM BOYLE INSALR OLDUKÇA BU ULKE KARANLKLR İÇİNDE KALIR VE HEP KALMAYA DEVAM EDER
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın