KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Aralık 2025 Cuma
°C

Pakistan için yardım kampanyası

Bingöl Valiliği: 'Haydi Bingöllüler Dayanışma Zamanı! Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını hep birlikte saralım.'

Pakistan için yardım kampanyası
05 EYLÜL 2022 PAZARTESİ 21:50
4
1472
2
AA aa

İçişleri Bakanlığı, AFAD Başkanlığı koordinasyonunda muson yağmurları dolayısıyla sel afeti yaşanan dost ve kardeş ülke Pakistan'a başlatılan insani yardım kampanyası için valiliklere genelge gönderildi. Bingöl Valiliği, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı çağrıyla kampanyaya destek istedi. Valilik sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda, “Haydi Bingöllüler Dayanışma Zamanı! Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından binin üzerinde insan hayatını kaybetmiş, milyonlarca insan sel felaketinden etkilenmiştir. Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını hep birlikte saralım.” ifadelerine yer verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pakistan'daki Sel nedeniyle 1000'nin üzerinde insanın hayatını kaybettiği, ülkenin üçte ikisinin su altında kaldığı, 1,1 milyon evin hasar gördüğü ve 800 bine yakın hayvanın telef olduğu kaydedildi.

Selden etkilenen Pakistan'a Türkiye'nin insani yardımlarının sürdüğü belirtilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hava köprüsü kurulan bölgeye, ilk etapta 10 bin adet çadır, 50 bin gıda kolisi, hijyen ve bebek malzemesinden oluşan yardım gönderildiği ifade edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bölgeye yaptığı ziyaret sonrası tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda insani yardımlar hızlandığı vurgulanarak, "AFAD koordinasyonunda başlatılan insani yardım kampanya için 81 valiliğine de Genelge gönderildi. Genelge kapsamında valiliklerden gelen ayni yardımlar, AFAD il müdürlüklerince koordine edilerek selden etkilenen bölgelere gönderilecek" denildi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95257)
06 Eylül 2022 Salı 11:25
Kendi ....... bi kurtarin hele sonra pakstanlilarida kurtarssiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95255)
06 Eylül 2022 Salı 09:08
Bingöl Pakistan'dan beter Bingöle kim yarıdm edecek
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi`nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın