KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ağustos 2026 Salı
°C

Pakistan için yardım kampanyası

Bingöl Valiliği: 'Haydi Bingöllüler Dayanışma Zamanı! Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını hep birlikte saralım.'

Pakistan için yardım kampanyası
05 EYLÜL 2022 PAZARTESİ 21:50
4
2130
2
AA aa

İçişleri Bakanlığı, AFAD Başkanlığı koordinasyonunda muson yağmurları dolayısıyla sel afeti yaşanan dost ve kardeş ülke Pakistan'a başlatılan insani yardım kampanyası için valiliklere genelge gönderildi. Bingöl Valiliği, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı çağrıyla kampanyaya destek istedi. Valilik sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda, “Haydi Bingöllüler Dayanışma Zamanı! Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından binin üzerinde insan hayatını kaybetmiş, milyonlarca insan sel felaketinden etkilenmiştir. Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını hep birlikte saralım.” ifadelerine yer verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pakistan'daki Sel nedeniyle 1000'nin üzerinde insanın hayatını kaybettiği, ülkenin üçte ikisinin su altında kaldığı, 1,1 milyon evin hasar gördüğü ve 800 bine yakın hayvanın telef olduğu kaydedildi.

Selden etkilenen Pakistan'a Türkiye'nin insani yardımlarının sürdüğü belirtilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hava köprüsü kurulan bölgeye, ilk etapta 10 bin adet çadır, 50 bin gıda kolisi, hijyen ve bebek malzemesinden oluşan yardım gönderildiği ifade edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bölgeye yaptığı ziyaret sonrası tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda insani yardımlar hızlandığı vurgulanarak, "AFAD koordinasyonunda başlatılan insani yardım kampanya için 81 valiliğine de Genelge gönderildi. Genelge kapsamında valiliklerden gelen ayni yardımlar, AFAD il müdürlüklerince koordine edilerek selden etkilenen bölgelere gönderilecek" denildi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95257)
06 Eylül 2022 Salı 11:25
Kendi ....... bi kurtarin hele sonra pakstanlilarida kurtarssiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95255)
06 Eylül 2022 Salı 09:08
Bingöl Pakistan'dan beter Bingöle kim yarıdm edecek
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay`dan okul alışverişinde
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl`de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST`ta limit yükseliyor
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB`den 81 ile
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın