KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Nisan 2026 Perşembe
°C

Pakistan için yardım kampanyası

Bingöl Valiliği: 'Haydi Bingöllüler Dayanışma Zamanı! Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını hep birlikte saralım.'

Pakistan için yardım kampanyası
05 EYLÜL 2022 PAZARTESİ 21:50
4
1639
2
AA aa

İçişleri Bakanlığı, AFAD Başkanlığı koordinasyonunda muson yağmurları dolayısıyla sel afeti yaşanan dost ve kardeş ülke Pakistan'a başlatılan insani yardım kampanyası için valiliklere genelge gönderildi. Bingöl Valiliği, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı çağrıyla kampanyaya destek istedi. Valilik sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda, “Haydi Bingöllüler Dayanışma Zamanı! Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından binin üzerinde insan hayatını kaybetmiş, milyonlarca insan sel felaketinden etkilenmiştir. Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını hep birlikte saralım.” ifadelerine yer verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pakistan'daki Sel nedeniyle 1000'nin üzerinde insanın hayatını kaybettiği, ülkenin üçte ikisinin su altında kaldığı, 1,1 milyon evin hasar gördüğü ve 800 bine yakın hayvanın telef olduğu kaydedildi.

Selden etkilenen Pakistan'a Türkiye'nin insani yardımlarının sürdüğü belirtilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hava köprüsü kurulan bölgeye, ilk etapta 10 bin adet çadır, 50 bin gıda kolisi, hijyen ve bebek malzemesinden oluşan yardım gönderildiği ifade edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bölgeye yaptığı ziyaret sonrası tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda insani yardımlar hızlandığı vurgulanarak, "AFAD koordinasyonunda başlatılan insani yardım kampanya için 81 valiliğine de Genelge gönderildi. Genelge kapsamında valiliklerden gelen ayni yardımlar, AFAD il müdürlüklerince koordine edilerek selden etkilenen bölgelere gönderilecek" denildi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95257)
06 Eylül 2022 Salı 11:25
Kendi ....... bi kurtarin hele sonra pakstanlilarida kurtarssiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95255)
06 Eylül 2022 Salı 09:08
Bingöl Pakistan'dan beter Bingöle kim yarıdm edecek
09.04.2026
03:49
Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali Bingöl`de Yapıldı
Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali Bingöl'de Yapıldı
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali, 12 ilden 24 öğrencinin katılımıyla Bingöl'de gerçekleştirildi. Ortaokul kategorisinde birinci Bingöl Şehit Hulusi Elçi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Eymen Argundoğan oldu.
08.04.2026
18:18
Bingöl`de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
17:59
Kaymakam Sarı`dan Jandarma Ziyareti
Kaymakam Sarı'dan Jandarma Ziyareti
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi aldı, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
08.04.2026
17:47
Bingöl`ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Bingöl'ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın