KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Eylül 2024 Cuma
°C

Özel teşebbüs olarak biz kazmayı vuralım”

Bingöl Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi tarafından Belediye Başkanlığına verilen cevapta, &';Söz verdiğiniz halde bugüne kadar vuramadığınız kazmayı, bırakında özel teşebbüs olarak biz vuralım” denildi.

Özel teşebbüs olarak biz kazmayı vuralım”
19 NİSAN 2011 SALI 12:47
0
2676
5
AA aa

Bingöl Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi'nin, Vali Abdulkadir Sarı Dinlenme Tesisi ile Küçük Sanayi Sitesi arasında bulunan şirkete ait 103 dönümlük arazi üzerine yapılması planlanan 250 Milyon TL maliyetli projenin belediye engeline takıldığının açıklamasının ardından belediyeden yapılan açıklamaya şirketin yanıtı bu kez daha sert oldu.

Bingöl Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada hem Belediye Meclisi'ne, hem de Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'a yönelik ağır eleştirilerde yer aldı.

Yaşananların bir hak arayışından kaynaklandığının belirtildiği açıklamada, “İmar Planı Tadilatı nedeni ile Bingöl Belediyesi Meclis gündemine alınan dosyamız AK Parti dışındaki tüm parti temsilcilerinin (On Kişi) kabulü ve Ak Parti Temsilcilerin (Oniki Kişi) tamamının reddi ile onaylanmamasının gerekçesinin açıklanmasını istemiştik. Belediye Başkanlığınca 15.04.2011 günü Basın yoluyla yaptığı açıklamada, red kararının dayanağını izah edemediği gibi kurumumuzu rencide edici sözler kullanmış ve tehditkâr açıklamalarda bulunmuştur. Kötü söz sahibini bağlar ve onun bilinçaltına yerleşmiş olan kişiliğini gösterir, bu nedenle kurum olarak Başkanın seviyesine inmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Bingöl'ün bir Kurumu olarak, Bingöl Belediye Başkanlığı ile karşı karşıya gelmek istemezdik, bundan bizde hicap duyuyoruz. Bu arayış 250 ortağın varını yoğunu sarf edip bir Kamu Kurumundan satın aldığı araziyi kullanamamaktan kaynaklanan bir hak arayışıdır. Belediye Başkanlığınca “SÖZDE” verilen cevabi basın açıklamasını, Kurumumuz ile Belediye arasında söz konusu olan İmar Planı Tadilatı dosyamızın anlaşılması için Kamuoyunu aydınlatmak amacı ile irdelemek istiyoruz” denildi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu görüş ve ifadeler yer aldı:

1- İmar Planı Tadilatının Oyçokluğu ile Alındığından Bahsedilmekte: Oysaki Ak Parti dışındaki hiçbir parti temsilcisinin bu Plan Tadilatını reddetmemiş, sadece ve sadece Belediye başkanının Grup kararı aldırdığı Ak Partili temsilcilerin tamamının reddi ile İmar Planı Tadilatı reddedilmiştir. Grup kararı olmazsa 12 temsilciden bir kişi dahi fire veremez miydi? Ayrıca Ak Parti Temsilcilerinin çoğunun bize söylediği tek şey, bizim hiçbir kusurumuz yok, bizlerde bu çaptaki büyük bir yatırıma dönüşecek İmar Planı Tadilatının onaylanmasını istiyoruz. Ancak Belediye Başkanımız bize grup kararı aldırdı, bu kararın onaylanmasını istiyorsanız bizzat Sayın Başkan ile görüşüp sorununuzu çözünüz, aksi halde meclis gündemine gelecek hiçbir Plan Tadilatını başkanın onayı olmadan onaylamayız şeklinde açıklamalarda bulundular. Kurumumuza güven duyarak bu itiraflarda bulunan hiçbir insanımızı ifşa etmeyiz, ancak kendileri ifşa ederler mi bu onların sorunu. Ak Partili Encümenlerin kendi hür iradelerini kullanamamaları demokrasimizin bir ayıbıdır.

2- Belediyemize gelen her türlü talep ciddiyetle ele alınmakta, değerlendirilmekte ve memleketin faydasına olacak her türlü projeye de destek verilmekte olduğundan bahsedilmekte: Bizde sormak istiyoruz, Devlet yatırımı dışında bugüne kadar 250.000.000.00,-TL değerinde Bingöl ilinde bir yatırım yapılmış mıdır? Bu Çaptaki bir yatırım ortaklarının faydasına olduğu gibi Bingöl İli'nin de faydasına değil midir? Düşünün Bingöl Belediyesinin Çöplük alan olarak kullandığı, Et Balık Kurumunun karşısında ve Abdulkadir Sarı Parkının bitişiğindeki bulunan 103,000 M2'lik alanda İş Merkezleri ve 960 adet Modern konut ile yeni bir şehir kurulmaktadır. Belediyenin çöp yığınlarından arındırılarak modern bir kent görünümüne getirilmesi memleket faydasına değil de nedir.

3- Ayakları yere basmayan, sadece araziyi nasıl paraya dönüştürürüz hesabını yaparak belediyeye sunulan projenin hemen kabul görmesi de mümkün değildir denilmektedir. Bu cümleler bizleri hayretler içinde bıraktı, Acaba Sayın Başkan Mimar olmasına rağmen İmar Planı Tadilatının ne anlama geldiğini bilmiyor mu? İmar Plan Tadilatını İstediğimiz Arazinin, Sağı, Solu ve Karşı İmar Planı Tadilatından geçmiş olmasına rağmen kurumumuza ait arazinin İmar Planı Tadilatından geçmemesi olası bir durum değildir. Belediye Başkanlığı, bilmelidir ki en temel görevi;

a)- İlin Alt Yapı Sorunlarını Çözme

b)- İlin İmar Planı Tadilatlarını Yapma

c)- İlin Çöplerini Toplama

İmar Planı Tadilatımızı onaylamayan Belediye Başkanlığının Suç işlediğini de hatırlatmak istiyoruz. İmar Planı Tadilatımızı yaptıracağımız başka bir il olmadığına göre Bingöl Belediye Başkanlığı ana görevinin idrakine varıp behamehal İmar Planı Tadilatımızı onaydan geçirmesi gerekmektedir. Düşünebiliyor musunuz Devletin bir kurumundan satın aldığımız arazimize bir kazma dahi vuramıyoruz. Yine Cevabi yazıda Belediye Başkanlığı kendi görevini bırakıp, “Ermiş” bir tavırla ortaklarımızın niyetini okumaya kalkışmış olması bilinçaltında farklı şeylerin olduğunun bir göstergesidir. Aksi halde Belediye Başkanlığı kendilerine sunulan somut verilerden yola çakarak karar vermesi gerekirdi. Belediye Başkanlığına sunulan dosyamızın da hemen kabul görmesi mümkün değildir cümlesinin altında yine farlı hesapların olduğu da su götürmez bir gerçektir. Sormak istiyoruz, hemen olmazda ne zaman olur ve nasıl olur açıklasaydınız bari bizlerde anlamakta sıkıntı çekmiş olmazdık. Yer'e basmayan proje olduğundan bahsedilmekte, oysaki bizim talebimiz yatırımı projemizin onaylanması değil, İmar Planı Tadilatıdır. Söz verdiğiniz halde bugüne kadar vuramadığınız kazmayı, bırakında özel teşebbüs olarak biz vuralım. Sağ gösterip sol vuracağınıza İmar Planı Tadilatını hangi hakla reddettiğinizi açıklayınız.

4- İmar Planı Tadilatının niçin Meclis onayından geçmediğini Biz biliyoruz. Kurum olarak haklarımızın niçin alı konulduğu hakkındaki detaylı açıklamayı bekliyoruz. Bingöl İl'inin bir Belediye Başkanı olarak Kamuoyuna yaptığı yanıltıcı ve tutarsız açıklamalarından dolayı Bingöl'ün bir kurumu olarak utanç duyduğumuzu belirtmek isteriz. Belediye başkanlığının yaptığı basın açıklamasındaki gerekçelerinin tamamının asılsız ve yersiz olduğu yukarıdaki izahatlardan anlaşılmaktadır.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Muhittin VURAL (@Misafir_4105)
21 Nisan 2011 Perşembe 09:00
Rant kavgasıdır diyorum.
zazaoglu (@Misafir_4095)
20 Nisan 2011 Çarşamba 16:45
O yatırıma engel cıkaracagına hatmınübüslerıne laf gecırsın bu yagmurda kışın o yagan karında ınsanların başını sokacak bır durakları bıle yoktu neden ılan panolarında o kadar acelecıydı halk bu kadarmı degersızdır sayın başkan
ali veli (@Misafir_4085)
20 Nisan 2011 Çarşamba 08:37
birileri yapayım diyor diğeri engel cıkarıyor. tam bingöl de söz sahibi olanlara yakışan bir durum şaşmamak lazım.
alicevlik (@Misafir_4084)
20 Nisan 2011 Çarşamba 08:20
Bingöl Belediye başkanı, adı geçen yatırımı yapmak isteyen şahıslardan rüşvet talep etmektedir. Adamlar rüşveti vermek istemediği için başkan olan adam da yatırıma izin vermemektedir.
emke fome (@Misafir_3908)
19 Nisan 2011 Salı 16:16
saygıdeğer arkadaşlarım öncelikle özeleştride bulunmamız bizim en menfi özdeğerimizdir .lakin şu ana kdr bingölmüzü yöneten syın büyüklerime sormak isterim acaba hngi biriniz elinzi taşın altına koyma kararı alıpta şu memleket için biraz çblayalım düşüncesinde bulundular.Tam zamanı iken hep birlik olma zmnı geldi diye düşünüyorum .lütfen bingölde olağanüstü halilan edilmesi gerektiğini ve halk olarak kenetlenmemiz gerektiğini düşünüyorum. bingölün kalkınma ihtyacının olduğu bir gerçek şu iş istihdamlarının yapılması gelcğimiz açısndan çk önemli
19.09.2024
14:31
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.
19.09.2024
12:06
Bingöl`de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl'de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen 3 aylık teknik ve projeli bir takip sonucu düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Tarihi eser ve uyuşturucu el geçirilen operasyon sonrası gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı, bir kişiye ev hapsi verildi.
19.09.2024
11:42
SÜTAŞ`tan Bingöl Üniversitesi`ne ziyaret ve iş birliği görüşmeleri
SÜTAŞ'tan Bingöl Üniversitesi'ne ziyaret ve iş birliği görüşmeleri
Ziyaret sırasında, Yeni Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesinde tarım ve hayvancılık alanında silikon vadisinin kurulmasına yönelik çalışmalar ele alındı.
19.09.2024
11:14
AK Parti düğmeye basıyor: vekiller rapor verecek
AK Parti düğmeye basıyor: vekiller rapor verecek
AK Parti'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan halkın şikayetlerini bizzat milletvekillerinden dinleyecek. Erdoğan yeni yasama dönemi öncesinde milletvekilleriyle bir araya gelecek ve saha raporları isteyecek.
18.09.2024
17:41
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 40 personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarih ve koşulları ise şöyle;
18.09.2024
17:24
Erbakan:
Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir'
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Millî Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle tarihe karışmıştır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın