KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Özel bireyler için Gezici Kütüphane

Bingöl'e hasta, engelli veya eve bağımlılar olarak adlandırılabilecek toplumdaki özel gruplar için Gezici Kütüphane tahsis edildi.

Özel bireyler için Gezici Kütüphane
04 NİSAN 2018 ÇARŞAMBA 23:40
4
1684
0
AA aa

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Bingöl Halk Kütüphanesine gezici kütüphane tahsis edildi.  Belediye Kültür Merkezi'nde Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Vali Yardımcısı Cevat Gün'ün açılışını gerçekleştirdiği gezici kütüphanenin, kent genelindeki belirli noktalara 15 günde bir gideceği öğrenildi.

Açılışın ardından yazılı bir açıklama yapan Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman, yerleşik kütüphanelerin bulunduğu yerlerden uzakta yaşayan vatandaşlara gezici kütüphane araçlarıyla hizmet verileceğini ifade etti.

Barman; “ Gezici kütüphaneler, hasta, engelli veya eve bağımlılar olarak adlandırılabilecek toplumdaki özel grupların; nüfus açısından dağınık bölgelerde yaşayanların veya benzer nedenlerden dolayı yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan insanların bilgi gereksinimlerini karşılamak ve bilgiye erişimde fırsat eşitliği sağlamak üzere, modern kütüphanecilik ilkelerine göre kurgulanmış taşıtlar aracılığıyla hizmet sunuyor. Kentteki bir vatandaş ile köydeki vatandaşın aynı olanaklardan yararlanmasını sağlayan gezici kütüphaneler, bütün vatandaşlara, büyük bir halk kütüphanesinde bulunan her çeşit bilgi kaynağına, herhangi bir yerde ulaşma, dolayısıyla bilgilenme olanağı sağlıyor.
Türkiye'de ilk defa 1963 yılında gezici kütüphane hizmetleri için taşıt almak üzere bütçe tahsis edilmesiyle başlayan süreç, sonraki yıllarda minibüs ve otobüs gibi çeşitli araçlarla gezici kütüphane hizmetleri ile devam etmektedir. Söz konusu araçlarda her kesime uygun güncel koleksiyonlar, eğitici ve öğretici amaçlı kullanılmak üzere LCD televizyon, DVD oynatıcı, internet bağlantısı bulunan dizüstü bilgisayarlar, yazıcılar, okurlar için tasarlanmış oturma grubu, satranç masası ve gezici kütüphane çalışanları için gerekli mini buzdolabı, su ısıtıcı gibi her türlü araç gereç bulunmaktadır. Vatandaşların gezici kütüphaneler aracılığıyla sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere de erişebilmeleri, aynı zamanda e-devlet uygulamalarını kullanabilmeleri amaçlanmaktadır.
Geçtiğimiz yılın sonu itibariyle, 88 bin 691 kayıtlı üyesi bulunan gezici kütüphanelerden 2017 yılında toplam 383 bin 634 okuyucu yararlandı” şeklindeki ifadelere yer verdi.

Gezici kütüphanenin donanımına değinen Barman, “Bin adet yetişkin kitabı, bin adet çocuk kitabı, 6 adet dizüstü bilgisayar, 4 sabit kamera, 1 adet yazıcı, 1 adet DVD oynatıcısı, 1 adet televizyon, 1 adet mini buzdolabı var” diye belirti. (Haber: Ahmet Hakan Vergi-Anıl Bingöl)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın