KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Otomobile de zam geldi

Otomotiv sektöründe beklenen zamlar, bugün itibariyle listelere yansıdı. İlk etapta Ford, Hyundaı, Honda ve Toyota fiyatlarını artırdı.

Otomobile de zam geldi
02 HAZİRAN 2006 CUMA 14:27
0
1489
0
AA aa
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Yüksel Mermer, bazı firmaların piyasalardaki dalgalanmalarla birlikte fiyatlarına ortalama olarak yüzde 3 ile 5 oranında zam yaptığını ifade etti. Mermer, ''çoğu firma, daha dövizin nereye oturacağını bekliyor. Dövizin etkisini henüz tamamen yansıtmış durumda değiller'' dedi.

Otomobil fiyatlarının bundan sonraki dönemlerde de artacağını dile getiren Mermer, ''Dövizin bu kadar yükselmesini, yüzde 3'lük 5'lik zamlar karşılamaz'' dedi.

Dövizin artışının yüzde 16-17 civarında olduğunu belirten Mermer, ''Bizim sektörümüzde döviz artışı ile iş bitmiyor. Gelen mallarda yüzde 62 oranında vergi var. Döviz biraz rayına oturunca hakiki fiyatlar ortaya çıkacaktır. Şu andaki fiyatlar bayağı aşağılardadır.

Sektörümüzde anormal rekabet var. Fiyatlar en alt seviyeye inmiş durumda. Bayiler distribütörler birşey kazanmıyordu. Bu olay da üzerine tuz biber oldu. Piyasalar yerine oturuncaya kadar fiyat artışları kademeli devam edecektir. Otomobil satın almak isteyenler acele etsin'' dedi.

Bu arada Ford Otomotiv, binek araçlarda yüzde 2,5 ile yüzde 4 oranında bir artış gerçekleştirirken, ticari araçlara yapılan zam da yüzde 2 oranında oldu.

Hyundai, Honda, Toyota da, yaptığı yeni düzenlemelerle fiyatlarını artırdı. Tofaş ise henüz bugün itibarıyla artırım yapmadı.

Zam sonrası otomobil firmaların bazı modellerinin yeni fiyatları şöyle oluştu:

MODEL FİYAT

Yeni Honda Civic Sedan 33,150 YTL
Yeni Honda Civic Hatchback 44,590 YTL
Honda City 1.4 Sport M/T 24,750 YTL
Corolla Sedan 1.4 Terra 29,281 YTL
Yeni Yaris 1.0 Terra 23,973 YTL
Avensis 1.6 Linea 36,613 YTL
Yeni Fiesta Comfort 5K 25,993 YTL
Yeni Focus Trend 5K 33,496 YTL
Focus C-max Trend 5K 1.6i 36,448 YTL
Yeni Transit Van 300 31,810 YTL
Accent Era 1.4 Team 24,670 YTL
Getz 1.4 dohc Hy Klm 21,150 YTL
 






mynet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın