KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Ösym protesto edildi

Bingöl'de bir grup öğrenci düzenledikleri basın açıklaması ile birlikte YGS'de şifreleme yapıldığı gerekçesiyle ÖSYM'yi protesto ettiler.

Ösym protesto edildi
20 NİSAN 2011 ÇARŞAMBA 09:12
0
2391
0
AA aa

Dün saat 13.00'da Dörtyol Saat Kulesi önünde toplanan bir grup öğrenci, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) şifre iddialarını protesto etti.

Öğrenci grubu, YGS'de yaşanan şifre iddialarını basın açıklamasıyla eleştirdi. Ellerinde hazırladıkları dövizlerle eylem yapan öğrenciler, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'i istifaya çağırdılar. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Semra Özen, sınavda şifreleme yapıldığını ve özrü kabul etmediklerini belirterek, ÖSYM başkanının sehven istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Sınavın iptal edilmesi gerektiğini savunan Özen, "27 Mart tarihinde bir komplo yaşadık. Bir tiyatro oynandı. Adı YGS sınavıydı. Ama KPSS'deki oyunbazlar yine sahnedeydi. Sahne aynı, oyun aynı, oyuncular aynı,  mağdurlar yine aynı kesimden. Bu sınavın ya iptal edilmesi gerekir, ya da taban puanlarda ciddi bir değişikliğin olması gerekiyor. Sehven şifreleme yapıldığı kabul edildi, biz bu özrü kabul etmiyoruz. ÖSYM Başkanı istifa etmeli, sınav iptal edilmeli, YGS katsayıları düşürülmeli, bunu yapanlar yargılanmalıdır" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler, sloganlar eşliğinde Genç Caddesi'nden Polisevine kadar yürüyerek, olaysız bir şekilde dağıldılar.
 
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın