KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Öss'ye karşı stres sınıfı

ÖSS sınavına günler kala lise son sınıf öğrencilerinde heyecan doruğa ulaşırken, okullar da öğrencilerinin sınava kadar stressiz günler geçirmesi için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Öss`ye karşı stres sınıfı
16 HAZİRAN 2006 CUMA 10:04
0
1514
0
AA aa
ÖSS'ye sayılı günlerin kalması nedeniyle Taksim Ticaret Meslek Lisesi yöneticileri, öğrencilerin stressiz günler geçirmesi için "Stres Sınıfı" oluşturdu. Sınava hazırlanan grubun şarkılar söyleyip, müzikler eşliğinde dans etmeleri için planlanan stres sınıfı, diğer öğrencilerin rahatsız olmamaları için okul bahçesine kuruldu. ÖSS sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencileri, gün boyunca istedikleri saatte "Stres Sınıfı'na gelerek, rahatlama imkanı buluyor. Şarkılar söyleyen öğrenciler, bir yandan da müzik eşliğinde dans ediyor. Okul bünyesinde oluşturulan Beyoğlu Mızıkacıları isimli grup da, kesintisiz müzik yaparak öğrencilerin stres atmasına yardımcı oluyor. Çalınan müzik eşliğinde gönüllerince eğlenerek stres atan öğrenciler, uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. "ÖSS senden kim korkar", "Bekle bizi ÖSS" yazılı dövizler açan öğrenciler, ellerinde bulunan ÖSS deneme sınav kitapçıklarını, "Artık çalışma zamanı bitti" diyerek çöpe attı. Öğrenciler, "Sınava gerekli şekilde hazırlandık. Sınavdan korkmuyoruz. Okul yönetiminin bizim için hazırlattığı stres sınıfı çok güzel. Burada müzik dinleyip şarkılar söyleyerek stres atıyoruz" diye konuştu.

Okul Müdürü Aytekin Çınar, ÖSS sınavının öğrencilerin hayatında bir dönüm noktası olarak görülebileceğini söyledi. Çınar, "Sınava hazırlanan öğrencilerin bir hafta boyunca stres atmaları için böyle bir etkinlik düzenledik. Sınava hazırlanan öğrencilerimize üniforma giydirmiyoruz. Tatildeymiş gibi gelip burada stres atıyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, katıldığı bir yarışma programıyla adını duyuran Popstar Hatice de, eğitim gördüğü Taksim Ticaret Meslek Lisesi'nde "Stres Sınıfı"nı kullanan öğrenciler arasında yer aldı. Üniversite sınavına hazırlandığını belirten Hatice Kaya, "Bu sene ben de sınava gireceğim. Stres atmak için burada şarkı söylüyorum. Arkadaşlarım da stres atıyor" açıklamasında bulundu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın