KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Öss'de sıfır alanlarla yüz yüze görüşülecek!

Üniversitelerden oluşturulacak bir ekibin,

Öss`de sıfır alanlarla yüz yüze görüşülecek!
22 EYLÜL 2009 SALI 10:29
0
1428
0
AA aa
2009 ÖSS'de "sıfır" alan adaylarla yüz yüze görüşerek sıfır almalarının nedenlerini araştırması planlanıyor.
YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinin dün gerçekleştirdiği "2009 ÖSS ve ÖSYS Sonuçları ile Ortaöğretimin Sorunları ve Çözüm önerileri" başlıklı toplantıya başkanlık eden YÖK üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda, kamuoyunda "ÖSS'de sıfır alan adaylar" olarak isimlendirilen adayların durumunun da ele alındığını belirtti.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSS ve ortaöğretim ile ilgili tartışmalar yapıldığına işaret eden Günay, konuyu değerlendirmek üzere YÖK ile MEB yetkililerinden oluşan bir komisyon kurulduğunu belirterek, komisyonun dün ilk toplantısını gerçekleştirdiğini bildirdi.

Toplantıda, "üniversitelerin ortaöğretimden hangi özelliklere sahip öğrenciler beklediği", "MEB'in YÖK'ten beklentileri" başta olmak üzere diğer konularda görüş alışverişinde bulunulduğunu dile getiren Günay, akademik çalışmalar yapılması görüşünün oluştuğunu anlattı.

2009-ÖSS'de 29 bin adayın "sıfır" aldığını, bu rakamın önceki yıllarda da 57 bine kadar yükseldiğini anımsatan Günay, bu adayların neden böyle sonuç aldıklarının anlaşılması için oluşturulacak bir ekibin araştırma yapması için proje hazırlanması fikrinin ele alındığını bildirdi.

Üniversitelerden oluşturulacak bu akademik ekibin, konuyu "sıfır" alan adaylarla yüz yüze görüşerek bu sonucu almalarının nedenlerini ortaya çıkarmaya çalışacağını ifade eden Günay, şunları kaydetti:

"Bu ekip bilimsel çerçevede adaylarla anketler yoluyla ve görüşerek saha çalışması yapacak. Tabii adayların hepsi ile değil ama bir örneklem seçilerek görüşülebilir. Çünkü 'sıfır' alan adaylar tüm illerde var ve adayların bilgileri de ÖSYM'de mevcut. Bu nedenle yüz yüze görüşme imkanı olabilir, nedenleri adaylardan birebir öğrenilebilir. Bu yolla 'sıfır' alan adaylar neden bu sonucu almış anlamaya çalışacağız."

 -ÇUBUKÇU VE ÖZCAN'A RAPOR SUNULACAK-

Toplantıda ortaya çıkan görüşlerin ve değerlendirmelerin raporlaştırılarak Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile YÖK Başkanı Prof. Dr.
 Yusuf Ziya Özcan'a sunulacağını belirten Günay, bundan sonraki toplantının 15 Ekim 2009'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Toplantıya, MEB Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, MEB Ortaöğretim, Erkek Teknik Öğretim, Kız Teknik Öğretim ve Din Eğitimi genel müdürleri ile ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve diğer bazı yetkililer katılmıştı.

milliyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın