KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2025 Pazartesi
°C

Ortak sivil toplum girişim çağrısı

Çağrı grubu, ilk adımını Cumartesi günü yapacakları toplantıyla atacak

Ortak sivil toplum girişim çağrısı
28 ŞUBAT 2007 ÇARŞAMBA 09:37
0
1345
0
AA aa
7 sivil toplum kuruluşundan oluşan çağrı grubu, Bingöl'deki tüm sivil toplum kuruluşlarının tek çatı altında birleşerek yeni bir güç oluşturulması için harekete geçti. Çağrı grubu, ilk adımını Cumartesi günü yapacakları toplantıyla atacak.
Yapılacak girişimlerle ilgili bir basın açıklaması yapan çağrı grubu, açıklamasında “İlimizin, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda içinde bulunduğu durum hepimizin malumudur. Bu konuda sivil toplumun daha aktif olabilmesi ve ilimizin daha iyi hizmet alması için sivil inisiyatif ve duyarlı şahsiyetler olarak ilimizde bir araya gelerek; bu konuda fikir teatisinde bulunmak ve bir oluşum sağlamaktır” ifadelerine yer verdi.
Grup, bu oluşumun amacını ise ‘kalkınmada öncelikli iller arasında olan ilimizin ülke bazında milli gelirden düşen payın; en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak ve doğru şekilde kullanılması için ilgili kuruluşlara projeler sunmak, izlemek ve bunu kamuoyu ile paylaşmaktır. Bu gerçekleştirilirken Bingöl halkının ortak değeri olan; eğitim, sağlık ve sosyal alanda hak ettiği payı almasını sağlamaktır' sözleriyle açıkladı.
“Milletvekilleri yakın takibe alınacak”
Başta sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partileri, seçilen milletvekillerini ve yerel yönetimleri izlemek, projeler sunmak için birimler oluşturulacağının kaydedildi açıklamada; “İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının birbirleri ile bilgi paylaşımını sağlamak, seçim öncesi ve sonrasında milletvekillerinin vaatlerinin takipçisi olmak için sivil toplum konseyini oluşturacağız” denildi.
“İlkeli ve bağımsız bir oluşum olunacak”
Oluşacak inisiyatifin, ilkeli, bağımsız, her türlü çıkar grubu ve çıkar ilişkisinden uzak olacağının vurgulandığı açıklamada, herhangi bir siyasi eğilim ve amaç taşınmayacağı ve bu konuda bir girişimde bulunulmayacağı ilkesi ile hareket edeceği belirtildi.
Açıklamada, temel amaç, Bingöl'de kaliteli hizmet ve kalkınmanın her kesimin ortak paydası olduğu anlayışı ile bu ortak payda üzerinde birleşerek bir oluşumu hayata geçirmek olduğunun altı çizildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Bu oluşum için katılım sağlayacak olan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarımızı daha da zenginleştireceği kanısındayız. Böyle bir çalışmada bağımsız, ilkeli tüm sivil toplum kuruluşlarının ve duyarlı şahsiyetlerin Cumartesi günü saat 13.00'da Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak toplantıya katılımlarını bekleriz” 
Çağrı grubunda, Eğitim Bir Sen Bingöl Şubesi, BİNYAR, Bingöl Avrupa Birliği Çalışmaları Merkezi Derneği, Yaşam İçin Sivil Toplum Derneği, Bingöl İli Muhtaç Çocukları Koruma Derneği, TEMA Temsilciliği, Bingöl Depremzedeler Dayanışma Derneği yer alıyor.

BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.04.2025
02:20
12Bingölspor`dan kardeşlik mesajı!
12Bingölspor'dan kardeşlik mesajı! 'Bölgenin gücü kardeşliğimiz'
Şampiyonluğunu ilan eden 12Bingölspor, gruptaki tüm takımları tebrik etti ve önemli bir mesaj paylaştı: 'Her takım bizim kardeşimiz, her şehir ailemizin bir parçasıdır. 12 Bingölspor, sadece bir takım değil; bir irade, bir birlik ve inançtır. Yeni sezonda, bölgemizin adını en yükseklerde duyuracak sağlık, zafer ve dostlukla yoğrulmuş bir yolculuk diliyoruz.'
28.04.2025
02:19
Atan:
Atan: 'Yeni Bingöl stadyumu Genç yolunda yapılmalı'
Bingöl'de yapılacağı müjdelenen yeni şehir stadyumunun şehir merkezinde olmasının doğuracağı sıkıntılara dikkat çeken ve Genç yolunda inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan ZİKTE SÜRKAP Başkanı Fırat Atan, birçok alan hitap edecek kapasitede olması gerektiğini vurgulayıp: 'Şehre nefes aldıracak bir vizyon projeyle şehir dışında yeni bir cazibe merkezi oluşturulmalıdır' dedi.
28.04.2025
02:18
Bingöl Balı Endonezya`da Tanıtıldı
Bingöl Balı Endonezya'da Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik tarafından gerçekleştirilen tanıtımda, Türkiye Cumhuriyeti'nin Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Talip Küçükcan'a Bingöl Balı takdim edildi.
28.04.2025
02:17
Yeni hastane binası inşaatını incelediler!
Yeni hastane binası inşaatını incelediler!
Bingöl'de inşaatı devam eden 500 yataklı yeni devlet hastanesi binasında Milletvekilleriyle birlikte incelemelerde bulunan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'İnşallah beklenenden daha kısa sürede hizmete alacağız' dedi.
28.04.2025
02:15
Rektör Çelik, uluslararası öğrenci hedefini açıkladı
Rektör Çelik, uluslararası öğrenci hedefini açıkladı
Türk Üniversiteleri Fuarı-2025 kapsamında Bingöl Üniversitesi'nin standı, Endonezyalı öğrencilerden büyük ilgi gördü. Uluslararası öğrenci hedeflerine ilişkin rakam veren Rektör Çelik; 'Bu doğrultuda öğrenci odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor' dedi.
27.04.2025
15:14
Ve 12Bingölspor şampiyon
Ve 12Bingölspor şampiyon
Sahasında Batman Kayaspor'u ağırlayan 12Bingölspor, ilk yarısını 4-0 üstünlükle kapattığı maçın 90 dakikasına 7 gol sığdırdı ve şampiyonluğunu resmen ilan etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın