KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Ortaçanak'ta kar esareti

Köylüler ve Bingöl’e getirilmek istenen hayvanlar mahsur kaldı. Yemleri biten hayvanlar, İl Özel İdare ekiplerinin yoğun çalışmasıyla son anda telef olmaktan kurtuldu. Ekipler, kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı bölgede yol açarken büyük zorluklar yaşadı.

Ortaçanak`ta kar esareti
12 ARALIK 2012 ÇARŞAMBA 08:23
0
2736
1
AA aa

Bingöl merkeze bağlı Ortaçanak Köyü'nde etkili olan kar yağışı birçok sıkıntıyı da beraberinde getirdi. Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı köyde hem köylüler, hem de Bingöl'e getirilmek istenen hayvanlar mahsur kaldı.

Alınan bilgiye göre; yaşanan sıkıntı üzerine Bingöl İl Özel İdaresi'ne müracaat eden Ortaçanak Köyü Muhtarı Şerif Koçlu ve köy minibüsünün şoförü, besiciler ile yemi tükenen ve telef olma riski bulunan hayvanların kurtarılması için yardım istediler.

Bunun üzerine İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nden Şefik İncesoy ve Hanefi Köse'den oluşan ekip, saat 10.00 sıralarında Ortaçanak Köyü'ne hareket etti. Saat 16.30 sıralarına kadar ekipten haber alınamayınca Şube Müdürü Nihat Burakgazi ve beraberindeki bir ekip, servis aracıyla Ortaçanak'a gitmek üzere yola çıktı.

Ortaçanak Köyü'ne varıldığında, karla mücadele ekibinin yakındaki bir mezranın yolunu açmaya gittiği bilgisine ulaşıldı. Köye dönen ekip, tipi nedeniyle kapanan yolu yeniden açmaya başladı. Üç kadın ve dört erkek besici, 12 büyükbaş, 40'tan fazla da küçükbaş hayvanla yola koyuldu. Ekipler yolu açtı, sürü arkadan devam etti. Ağaçyolu Köy yoluna kadar sürüye eşlik eden ekipler, yolu açarak Bingöl'e ulaştı. Bir süre sonra Bingöl'e ulaşan besiciler ise hayvan sürülerini Kaleönü Mahallesi'ndeki ağıllara götürdü.

Hayvan yemlerinin tükendiğini, son 1 torba yemlerinin kaldığını aktaran köylüler, hem kendilerini, hem de hayvanlarını kurtaran İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ettiler.

Öte yandan önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini arttıran kar yağışının yüksek kesimlerde yoğunlaştığı belirtilirken, dün sabah itibariyle il genelinde 49 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, ekiplerin yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ziyaretci (@Misafir_10929)
14 Aralık 2012 Cuma 16:21
O AT BİZİM. GÜZEL ATIM
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın