KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

'O'nun yaşadığı gibi yaşamalıyız'

Genç'te 'Peygamber Efendimiz ve Ailesi' Konferansı veren rektör Çapak; 'Hz. Peygamber'i örnek alırken, ailesiyle birlikte örnek almalıyız. Ailesiyle olan yaşantısını örnek almalıyız. Onun için hayatını baştan sona defalarca okuyup O'nun yaşadığı gibi yaşamalıyız.'

`O`nun yaşadığı gibi yaşamalıyız`
12 KASIM 2019 SALI 17:23
3
2561
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. Çapak, Genç İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Mevlid-i Nebi" programında “Peygamber Efendimiz ve Ailesi” konferansı verdi.

Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Genç Kaymakamı Arif Gül, Genç Belediye Başkanı M. Zeki Dirik, Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, ilçedeki kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Genç İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Mevlid-i Nebi" programına konuşmacı olarak katılan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Müslümanların Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in yaşadığı gibi yaşamaya çalışması gerektiğinin altını çizerek, “O'nun yaşadığı gibi yaşamaya çalışırsak huzuru bulabiliriz” dedi.

Peygamber Efendimizin hayatının iyi öğrenilmesi ve iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çapak, “Peygamber Efendimizi ne kadar örnek alıyor ve bu örneği hayatımızda ne kadarını yaşıyoruz? Bunun muhasebesini iyi yapmamız gerekiyor. Okuduğumuz Kur'an-ı Kerim'in ne kadarını anlıyoruz? Kıldığımız namazı huşu içerisinde kılıyor muyuz? Eğer kılınan namaz insanı kötülükten alıkoymuyorsa o insanın kendini sorgulaması gerekiyor. Peygamber Efendimizin hayatını baştan sonra defalarca okumalıyız. Okuduğumuz Kur'an-ı Kerim'in manasını bilmeliyiz. O'nu anlamalıyız. O'na göre yaşamalıyız. İnsanların söyledikleri ile yaptıklarının tutarlı olması lazım. Her zaman doğru insan olmalı” diye konuştu.

Peygamber Efendimizin ailesi ile birlikte örnek bir insan olduğunu belirten Prof. Dr. Çapak, “Hz. Peygamber'i örnek alırken, ailesiyle birlikte örnek almalıyız. Ailesiyle olan yaşantısını örnek almalıyız. Peygamber Efendimiz, merhametli, şefkatli, ailesine ve çevresine her zaman hoş görülü biriydi. Asla yalan konuşmazdı. Onun için hayatını baştan sona defalarca okuyup O'nun yaşadığı gibi yaşamalıyız. Yaşadığımız her anın, attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün hesabı sorulacak bizden. Her birimizin yaşadığı her an çok kıymetlidir. Zamanın kıymetini bilmeliyiz. Çocukluğumuzun, gençliğimizin ve yaşlılığımızın her anının kıymetini iyi bilmeli ve ona göre yaşamalıyız. Hayat için ikinci bir şansımız yok. Cenabı Allah'a güzel kulluk yapmalıyız. İnsanın bu dünyada götürebileceği hiçbir şey yok. Tek götürülecek şey burada yaşadıklarımızdır. Allah'ın emrettiği gibi yaşarsak güzel amellerimizle gideriz. Tersi şekilde yaşarsak, yaşadığımız kötülüklerimizi götürürüz. Allah, neden düşünmüyorsunuz, neden akıl etmiyorsunuz buyurarak, bizleri düşünceye ve tefekküre davet ediyor. Başıboş yaratılmadık hiç birimiz. Neden yaratıldığımızı iyi bilmeliyiz”  şeklinde konuştu.

Programda İl Müftüsü Muharrem Genç ve İlçe Müftüsü Mahmut Kaya da birer konuşma yaptılar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52664)
14 Kasım 2019 Perşembe 11:50
Merak ediyorum acaba onun gibi yaşamalıyız diyen rektör ÇAPAK BİNGÖL ÜNİVERSİTE sine REKTÖR Atandıktan sonra ne gibi iyiliklerde bulundu prof dr Baydaştan sonra Bingöl üniversitesine ne gibi katkı sundu mütaahit firmalara hangisinin işini gerçek manada sağlam teslim alındı yapı işlerini ve diyer ihaleler nasıl yapılıyor diye hiç haberi varmı garibin üniversitede olan bitenden kimlere işleri nasıl ne şartlarda verildiğinden haberdarmı KHKY yasaklı kişiler firmalar vs ler neden göz yumuluyor sayın çapak pikom adı altında BİNGÖL ÜNV gelen paralar nerelere harcandı bu memlekete katkısı ne oldu
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın