KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2024 Cumartesi
°C

Önlem alınmayan metruk binalar yıkılacak!

Bingöl Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yapılan çalışma sonucunda 33 metruk yapı tespit edildi. Metruk yapı sahipleri için yasal süreç başlatıldı, 30 gün sonunda güvenlik önlemlerinin alınmadığı tespit edilen yapılar, belediye ekiplerince yıkılacak.

Önlem alınmayan metruk binalar yıkılacak!
30 AĞUSTOS 2024 CUMA 00:17
21
865
0
AA aa

Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Bingöl Emniyet Müdürlüğünce şehir merkezinde yürütülen çalışmalar kapsamında güvenlik ve asayiş açısında tehlike arz eden 33 kullanılmayan metruk yapı tespit edilip raporlandı.

SÜREÇ BAŞLADI

Bahçelievler, Kültür, Selahaddin Eyyubi, Simani ve Yeşilyurt mahallerinde tespit edilen yapıların, maliklerince güvenli hale getirilmesi veya yıkılması için yasal süreç başlatıldı.

Çalışma kapsamında hak sahiplerine tebligatlar yapılacak, 30 gün içerisinde önlemlerin alınmadığı yapılar yıkılacak ve masraflarının yüzde 20 fazlasıyla maliklerinden tahsil edilecek. Tebligatların yanı sıra, metruk yapıların açık adresleri, ada ve parsel bilgileri belediyenin resmi internet sitesinde de ilan edildi.

BELEDİYEDEN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Bingöl Belediyesi, tespiti yapılan metruk yapılarda güvenlik önlemi alınması veya yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi için hak sahiplerine duyarlılık çağrısı yaptı.

Açıklamada, “Belirtilen süre içinde gerekli tedbirleri almamanız durumunda yıkım veya güvenli hale getirme işlemleri belediyemiz tarafından yapılacak ve masraflar yüzde 20 fazlasıyla tarafınıza yansıtılacaktır. Bu sürecin titizlikle takip edilmesi hem kendi güvenliğiniz hem de çevreniz için büyük önem taşımaktadır. Lütfen gerekli önlemleri zamanında alın. Sorularınız veya yardıma ihtiyaç duyduğunuz konularda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne müracaat edebilirsiniz” denildi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2024
01:19
TRT`den Bingöl`e Özel Belgesel:
TRT'den Bingöl'e Özel Belgesel: '12''
Efsaneler şehri Bingöl'ün köklü tarihi ve görsel hazineleri 'TRT Belgesel'de hayat buluyor. TRT iç yapımlar tarafından hazırlanan '12 Efsaneler Şehri Bingöl Belgeseli', Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde ilk kez izleyiciyle buluştu.
14.09.2024
01:18
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerince yapılan çalışmada, 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
14.09.2024
01:17
Bingöl`de YRP`li Başkan ve encümenler istifa etti
Bingöl'de YRP'li Başkan ve encümenler istifa etti
Belediye Başkanı Varol, istifa açıklamasında 'Aldığımız karar, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp halkımızın görüşleriyle desteklenmiştir' vurgusunda bulundu.
13.09.2024
17:24
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, `Huzur ve güven ortamının pekişmesiyle bugün doğu ve güneydoğu her zamankinden
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 'Huzur ve güven ortamının pekişmesiyle bugün doğu ve güneydoğu her zamankinden
Bingöl'ün Solhan ilçesindeki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Terörün ortadan kalkmasıyla, huzur ve güven ortamının pekişmesiyle bugün doğu ve güneydoğu her zamankinden daha güçlü bir hale gelmiş durumda' dedi.
13.09.2024
15:37
Bingöl Üniversitesi`nde hedef 100 ülkeden 5 bin nitelikli öğrenci
Bingöl Üniversitesi'nde hedef 100 ülkeden 5 bin nitelikli öğrenci
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün'ü ziyaret etti. Bingöl Üniversitesi'nde 38 farklı ülkeden Bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek ülke isimlerini sıralayan Rektör Prof. Dr. Çelik, hedeflerinin, 100 farklı ülkeden nitelikli 5 bin öğrenci olduğunu vurguladı. Ziyarette Bingöl Üniversitesi ile TMV arasında iş birliğine gidileceği de kararlaştırıldı.
13.09.2024
14:55
Sağlıkçılar mesaiye mi zorlanıyor? Yanıtını çalışanlar verdi!
Sağlıkçılar mesaiye mi zorlanıyor? Yanıtını çalışanlar verdi!
HEP-SEN'in 'Bingöl Devlet Hastanesi'nde radyoloji personellerinde tiroit nodülü tespit edildi, çalışanlar fazla mesaiye zorlanıyor, mobbing uygulanıyor' iddiaları üzerine konuyu muhataplarına sorduk. Nodül var mı? Mobbing uygulanıyor mu? Mesaiye zorla mı kalıyorlar? İşte çalışanların verdiği o yanıtlar…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın