Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ihale sonucu 336 konut ve emniyet müdürlüğü hizmet binası işini alan Doğcan Firması, yaklaşık 2 ay önce işe başladı. Belediye yetkilileri, binaların ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle dün inşaatı mühürlettiler. Zabıta görevlileri mühürleme tutanağına, Ruhsatsız yapı ibaresini yazan belediye görevlileri, firmanın ruhsat için başvurmadığını öne sürdüler. Daha sonra belediye ile firma yetkilileri anlaştı ve mühür söküldü.
BELEDİYE 80 MİLYAR FAZLA İSTİYORMühürleme ile ilgili açıklama yapan Doğcan Firması Şantiye Şefi Hikmet Yar Alkış, Türkiye'nin her yerinde iş yaptıklarını ancak hiçbir zaman böyle bir sorun ile uğraşmadıklarını söyledi. Belediyenin kendilerinden yaklaşık 80 milyar fazla para istediğini öne süren Şantiye Şefi Alkış, "Belediyeye dilekçe verdik, ruhsatın alınması için gerekli olan harçları yatırmaya hazırız ancak belediye fazla para istiyor. Kanun neyse ona göre ödemeye hazırız. Gerekli belgeleri belediyeye sunduk. Bugüne kadar 12 TOKİ inşaatı yaptık ama böyle bir şey yaşamadık. İşlemler devam ederken belediye gelip inşaatımızı mühürledi. Belediye ile ters düşmek istemiyoruz, bu işi mutlaka çözeceğiz sonunda" dedi.
300 İŞÇİ ÇALIŞIYORİnşaata yaklaşık 300 kişinin çalıştığının ve bunların en az 250'sinin Bingöllü olduğunu belirten Şantiye Şefi Alkış, 20 trilyonluk projenin durdurulmasının doğru olmadığını ifade etti.
RUHSAT ALMAYA GELMİYORLAR!Konu ile ilgili görüştüğümüz Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Keskin, firmayı günlerdir ruhsat almaya davet ettiklerini ancak gelenin olmadığını söyledi. Kanunlar neyse o çerçevede hareket ettiklerini belirten Başkan Yardımcısı Keskin, "Firma yetkililerini ruhsat almaları için defalarca davet ettik. İnşaata başlarken de firma yetkililerine söyledik ama günler geçti ruhsat için gelen olmadı. İnşaatı engellemek istemedik ama gelen olmadı biz de mühürledik. Harç parasının fazla istenmesi gibi bir durum yok. Türkiye'de inşaatlardan ne alınıyorsa aynısını istiyoruz, fazla para istemiyoruz. Firma yetkililerini ruhsat almaya davet ediyoruz. İmar konusunda gerekli hesaplamalar yapılır, ödenmesi gereken miktar neyse ödendikten sonra ruhsatı veririz firma da inşaatına devam eder" şeklinde açıklama yaptı.
Dün akşama doğru belediye ile firmanın anlaştığı ve mührün söküldüğü haberi geldi.