KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2026 Pazar
°C

Ölçü Aletleri İçin Son Başvuru 28 Şubat

Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2021'e kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.

Ölçü Aletleri İçin Son Başvuru 28 Şubat
15 OCAK 2021 CUMA 16:51
0
1979
0
AA aa

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce yapılan açıklamada, ticaret gereklerine ve kamu yararına uygunluk sağlanması açısından her türlü ölçü ve tartı aletlerinin doğru ve ayarlı bir şekilde kullanılabilirliğinin sağlanması amacıyla uygulamaya konulan 3516 Sayılı Ölçü Ayar Kanunu'na göre ölçü ve tartı aletlerinin belli aralıklarla muayenelerinin yapıldığı belirtildi.

4 Ocak itibariyle başlayan muayene süresinin 28 Şubat 2021'e sona ereceği belirtilen açıklamada, işletme sahiplerinin belirlenen tarihler aralığında Bingöl Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Ölçü ve Ayar Grup Merkezi'ne müracaat etmeleri gerektiği vurgulandı.

İDARİ PARA CEZASI KESİLECEK

Ölçüler ve Ayarlar Kanunu'nda yer alan kuralları yerine getirmeyenlere cezai ve idari cezalar uygulanacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu'na göre damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilere 2 bin 600 TL idari para cezası verilmekte ayrıca ölçü aletlerine el konulmaktadır. Aynı zamanda doğru olmayan ölçü aletleri kullanan kişilere ise idari para cezası verilmekte ve ölçü aletine el konulmaktadır. Damgalanmamış ölçü ve ölçü aletlerini satan, satışa arz eden veya ticari ilişkilerde kullanan bir kişi bir yıla  kadar hapis cezası ile cezalandırılmakta; ayarın doğru olmadığını bildiği halde aletle ölçü yapan ve bu suretle haksız menfaat temin eden kişi Türk Ceza Kanunu'nun dolandırıcılık suçuna ilişkin hükümlerine göre cezalandırılmaktadır.”

Açıklamada, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Ölçü ve Ayar Grup Merkezi tarafından yapılacak periyodik muayenede, ölçü aleti kullanan kişilerin ölçü, ölçü aletlerinin cinsi, markası, numarası ve kapasite bilgilerini de yanında bulundurmaları gerektiği belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın