KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Olayı pkk üstlendi

Terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nda, eylemin PKK tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Olayı pkk üstlendi
12 TEMMUZ 2011 SALI 12:37
0
2818
0
AA aa

PKK tarafından yapıldığı kaydedilen açıklamada, 9 Temmuz günü saat 21.30 sıralarında operasyona çıkan bir birliği engellemek amacıyla yol ve kimlik kontrolü gerçekleştirildiği sırada 1 astsubay, 1 uzman çavuş ile 1 sağlık görevlisinin kaçırıldığı belirtildi. Kaçırılanlara ait bilgisayar, bir tabanca ve bazı askeri dokümanlara da el konulduğu belirtilen açıklamada, "eylemlerin devamı gelebilir" denildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Fis köyü yakınlarında yol kesip 2'si asker 3 kişiyi kaçıran PKK'lı teröristlerin bulunması için başlatılan operasyonlar genişledi. Kulp-Lice-Genç üçgeninde, özel eğitimli birliklerle yoğunlaştırılan operasyonda 4 bin asker, dağı taşı didik didik arıyor. Olaya ilişkin soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, " Konu üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kısa zamanda sonuç alınacağını bekliyoruz' dedi. Güvenlik güçleri, kışı Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ile Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalındaki sığınaklarda geçiren ve sayıları 250 civarında olduğu tespit edilen PKK'lıların aynı bölgede ikinci kez yol kesmesi ve bir astsubay, bir uzman çavuş ve bir sağlık görevlisini kaçırması üzerine harekete geçti. Lice İç Güvenlik Tugayı ile ilçeye bağlı Duru, Abalı, Kayacık, Üçdamlar, Tapantepe karakollarında görevli yaklaşık 4 bin asker, dün sabah saatlerinden itibaren sinyal kesici Jammer'lar eşliğinde kırsal alana sevk edildi. Sevkiyata 2 helikopter de havadan koruma sağladı.

40 KİŞİLİK PKK'LI GRUP
Operasyona 4 Kobra helikopterleri havadan destek veriyor. PKK'lıların olası kaçış güzergâhlarına ise astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan Jandarma Özel Harekât birlikleri "Tıkama" gücü olarak kaydırıldı. Geceyi arazide geçirecek olan keskin nişancı timlere ay ışığında araziyi gözetleme özelliğine sahip, Baykuş adı verilen gece görüşlü termal kameralar verildi. Lice-Genç ilçeleri arasında kalan bölgede yaklaşık 40 kişilik PKK'lı grubun sürekli olarak yer değiştirdiği belirlendi. Telsiz görüşmelerinden bölgedeki hareketlilikleri tespit edilen PKK'lılara yönelik operasyonların önceki günden bu yana, Lice-Genç arasındaki Akdağlar'da yer alan Şeytan Kayalığı Güneşsiz Tepe ve Akçabudak bölgelerinde yoğunlaştı. Arazinin sık ormanlık alandan oluşması nedeniyle operasyonların havadan verilen helikopter koordinatlarıyla yönlendirildiği bildirildi.

KULP'TA DA ARAMA
Operasyonların, Kulp ilçesi kırsalında da yoğunlaştığı bildirildi. Bu bölgede 60 PKK'lının olduğu belirtildi. Dicle ve Hani ilçelerinin kuzeyinde yer alan bölgeye de çok sayıda özel harekât birliği takviye edildi. Bu bölgedeki operasyonlara ise arazi yapısını iyi bilen korucular öncülük ediyor. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu-Giresun Havaalanı inşaatı yapım sözleşmesi imza töreninde basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Şahin, şunları kaydetti:

SINIR DIŞINDA ÇALIŞMA
"Önceki gece Diyarbakır Lice istikametinde seyir halindeyken saat 21.45 sıralarında bir başçavuş, bir uzman çavuş askerimiz özel araçlarıyla seyahat ederken kaçırılmış durumdadır. Ayrıca bir sağlık teknikeri personelin de o gelişme esnasında kaçırılma bilgisi var. Diyarbakır Valiliğimiz gerekli çalışmaları yürütüyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığımız da sağlık personeli ile ilgili olarak değerlendirmesini paylaştı. Konu üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kısa zamanda sonuç alınacağını bekliyoruz.' Bakan Şahin, "Askerler sınır dışına çıkarılmış olabilir mi? Bu konuda bir bilgi var mı?' sorusuna da "Olay ülke sınırlarında gerçekleşmiştir, çalışmaların kapsama alanı ülke sınırlarıyla sınırlı değildir' yanıtı verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın