KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Olası Bingöl depreminin provası..!

Bingöl'de olası 7.5 büyüklüğünde bir deprem senaryosu üzerine Bölgesel Deprem Tatbikatı tamamlandı. Olası deprem felaketinin akabinde yürütülecek arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra sağlanacak koordinasyonun da provası yapıldı. Vali Usta: 'Olası bir afette neler yapmamız gerektiğini test ettiğimiz bu tatbikat, bizler için önemli bir deneyim oldu' dedi.

Olası Bingöl depreminin provası..!
30 AĞUSTOS 2024 CUMA 03:08
15
2026
9
AA aa

“Türkiye Afet Müdahale Planı” kapsamında AFAD tarafından merkez üssü Bingöl'ün Karlıova İlçesi olan ve olası depremden etkilenmesi muhtemel Diyarbakır, Elâzığ, Erzurum, Erzincan, Tunceli ve Muş illerini ve 24 ilçeyi etkileyen 7,5 büyüklüğündeki deprem senaryosu ile hazırlanan deprem tatbikatı tamamlandı.

Çevre illerde de gerçekleştirilen tatbikatın ana merkezi ise Bingöl oldu. 8 ilin desteği ve Bin personelin katılımıyla gerçeği aratmayacak şekilde Bingöl'de gerçekleştirilen Bölgesel Deprem Tatbikatında, olası deprem felaketinin akabinde yürütülecek arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra sağlanacak koordinasyonun da provası yapıldı.

TÜM OLASILIKLARA MÜDAHALE…

Bingöl merkez ve ilçelerinde askeri personellerin çadırlar kurup, arama kurtarma ekiplerinin yoğun mesai harcadığı gerçeği aratmayan tatbikat kapsamında; enkaz kaldırma çalışmaları, yangın söndürme tatbikatı, hastane tahliye operasyonları, kaya düşmesi tehlikesine karşı önlemler, çift taraflı trafik kazasına müdahale, elektrik kesintileri ve mobil haberleşme sorunlarına müdahale, Murat Nehri'nde suların yükselmesi sonucu mahsur kalan vatandaşlarımızın botlarla kurtarılması ile Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) çalışma alanı ve Bingöl-Gaz müdahale operasyonları gerçekleştirildi.

ÇEVRİM İÇİ TOPLANTIYLA DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Tatbikat kapsamında tüm iller dahil 4 Bin 951 personel ve 995 araç görev yaptı. Tatbikat kapsamında AFAD Başkanı Vali Okay Memiş başkanlığında 6 ilin valisi ve 24 ilçe kaymakamının katılımıyla yapılan çevrim içi toplantıda, il ve ilçelerdeki depremin etkileri ve yapılan müdahaleler ile ilgili son durumlar ele alındı.

İLK DESTEK BURALARDAN GELECEK

Olası depremde Bingöl ve ilçelerine ilk desteğin geleceği iller de açıklandı. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, deprem sonrası merkez ve ilçelere ilk desteği sunacak olan ve tatbikat kapsamında ilk destek provasına da katılan illeri şöyle sıraladı;

Bingöl merkeze Van AFAD, Adaklı'ya Samsun AFAD, Genç'e Mardin AFAD, Karlıova'ya Rize AFAD, Kiğı'ya Siirt AFAD, Solhan'a Batman AFAD, Yayladere'ye Amasya AFAD, Yedisu'ya Sivas AFAD.

VALİ USTA: “BİZLER İÇİN ÖNEMLİ BİR DENEYİM OLDU”

Tatbikata dair değerlendirmelerini paylaşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, tüm katılımcılara teşekkür etti.

“Ekiplerimizin her biri, görevinin ciddiyetini ve önemini büyük bir titizlikle yerine getiriyor. Zorlu şartlara rağmen gösterdikleri özveri ve gayret gerçekten takdire şayan. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum; onların bu fedakarlığı sayesinde pek çok hayat kurtarılabilecek” diyen Vali Usta, şunları söyledi:

“Bölgesel Deprem Tatbikatında göstermiş oldukları üstün gayret ve özverili çalışmalarından dolayı Belediyemize, güvenlik güçlerimize, UMKE, Kızılay, AFAD, TAMP hizmet gruplarında çalışan kamu görevlilerimize, AFAD ve sivil toplum örgütlerimizin arama kurtarma ekiplerine, Vali Yardımcılarımıza, Kaymakamlarımıza ve görev alan tüm ekiplerimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah Bingöl'e afetli ve kötü günler göstermesin. Olası bir afette neler yapmamız gerektiğini test ettiğimiz bu tatbikat, bizler için önemli bir deneyim oldu. Görev alan tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.”

DEPREM UZMANLARI TATBİKATI GÖRMEZDEN GELDİ

Öte yandan, her fırsatta Bingöl ve çevresindeki deprem riskine dikkat çekip uyarılarda bulunan ve çoğu kez hazırlıkların yetersizliği yönünde serzenişte bulunan yer bilimcilerinin bölgesel tatbikatı görmezden gelmesi ve buna dair en ufak bir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekti.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111339)
02 Eylül 2024 Pazartesi 20:34
Neyse gelisme var ölüleri toplamak icin en azindan prova yapiliyor eskiden bu da yoktu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111326)
02 Eylül 2024 Pazartesi 16:54
Hayatımda gördüğüm en şovmen vali
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111295)
31 Ağustos 2024 Cumartesi 22:27
Riskli yapılarla ilgili hala bir adım atilmak istenmiyor. Deprem uzmanları tabi ki görmezden gelir .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111294)
31 Ağustos 2024 Cumartesi 13:49
Peki depremzedeleri nereye götüreceksiniz? Düzgün hastane arastirma hastanesi ve Üniverstenin Tip Fakültesi bile yok kurtarmak yetmez tedavi de lazim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111284)
31 Ağustos 2024 Cumartesi 00:24
Eyy bingolonlinr sence tatbikat mı yer bilimcilerin derdi? Yapıları sağlam yapıp çürükleri ortadan kaldırmak varken cesetleri nasıl hızlı çıkarırız mı bizim sorunumuz? Biraz aklımızı çalıştıralım, sağlam yapı tek umudumuz, örneğimiz japonya
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111282)
30 Ağustos 2024 Cuma 18:01
Sayın valim,
Ortada daha bir deprem yok. Deprem sonrası yapılacaklara odaklanmanız çok güzel. Ama deprem öncesi yapılacak işlemleri ne kadar öne alırsak depremden sonra o kadar az sıkıntı yaşarız. Deprem çalıştayında verilen ağır hasarlı binalrın yıkılması işlemleri çok yavaş işliyor ve güclendirme yapılması gerekn binalarda herhangi bir adım atılmış değil.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111281)
30 Ağustos 2024 Cuma 13:53
Sağlam evler yaptırın. Kontrollerini düzgün yaptırın. Depremi düşünmeye gerek kalmaz ve daha kolay bir iş olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111280)
30 Ağustos 2024 Cuma 11:54
Vali bey; şimdi senden iş istesek ,eş istersek vermezsin veremezsin. Güvenlik talebimiz var bu Beşyolda akşam 8'den sonra ya polis kontrol ya devriye atılmasını veya mobeselerden trafik akışının gözetlenmesi şahısların araçlarla gürültü kirliliğinden, diriftten raliy yapan sürücülere caydırıcı cezalar verilmesini arz ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111278)
30 Ağustos 2024 Cuma 08:37
çok güzel tatbikat iyi bir gelişme eyvallah.ben şunu merak ediyorm yetkililerden şuan Bingöl beklenen bir deprem var ve şu ana kadar bingöl merkez de kaç tane yapı yıkılması gerekeırken kullanıma devam ediliyor bunlar bir ani depremde nakadar can kayıbı olacağı malum bunlarla ilgili ne çalışma var toplama merkezleri neresi bilmiyoruz ve şuanakadar yapıarın incelenemsi bakanlık yerel yönetimlerin nekadar tespit etmişler birkaç resmi kurumun dişinda yıkım yapıldımı yapılacakmı son olarak insanları bilinçlendirmek için depremle ilgili bir çalşma varı yap
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın