KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Eylül 2024 Cumartesi
°C

Okulların güvenliği konuşuldu

Eğitim sezonu sonunda yapılan toplantıda okullardaki güvenlik ve meydana gelen olaylar ele alındı. Eğitim yılı boyunca okullarda 32 olayın meydana geldiğinin belirtildiği toplantıda, Bingöl'ün, Türkiye'nin en huzurlu iller sıralamasında 3. sırada yer aldığı vurgulandı.

Okulların güvenliği konuşuldu
04 HAZİRAN 2008 ÇARŞAMBA 10:23
0
1016
0
AA aa
2007–2008 Eğitim-Öğretim sezonunun sona yaklaşmasıyla Bingöl'de bir toplantı düzenlendi. Vali Yardımcısı Vekili Yayladere Kaymakamı Selçuk Arslan Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2007–2008 eğitim öğretim yılında alınan tedbirlerin başarıyı getirdiği vurgulandı.
İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği, okullardaki olayların önüne geçilmesi ile ilgili Bingöl'de 2007–2008 Eğitim öğretim yılında yaşanan olaylar, alınan önlemler ve 2008–2009 eğitim-öğretim sezonu öncesi alınması gereken ve uygulanacak önlemlerin ele alındığı bir toplantı düzenlendi.
Vali Yardımcısı Vekili Yayladere Kaymakamı Selçuk Arslan Başkanlığında dün saat 16.00'da polisevinde gerçekleşen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Konuralp Kalelioğlu ve okul idarecileri katıldı.
Arslan: “2008–2009 yılı için daha iyi bir hizmet yapma niyetindeyiz”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Arslan, Bakanlıklar arasında yapılan protokol sonrası emniyet güçleri ile okul idarelerinin yakın bir çalışma imkânı bulduklarını söyledi.
2007–2008 yılının eksilerini ve artılarını görerek, önümüzdeki yıl için daha iyi bir çalışma yapacaklarını belirten Arslan; “2007–2008 eğitim öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. 2007 yılı içerisinde İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan ‘okullarda güvenli ortamının sağlanmasına yönelik' koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmasına ilişkin işbirliği protokolü var. Bu protokol doğrultusunda emniyet teşkilatlarımızla okul yönetimleri daha yakın bir çalışma imkânı buldular. Bu ilimizde de uygulanmaya başlandı. 2007–2008 Eğitim-Öğretim yılında bu uygulamanın sonuçlarını görmek adına yılsonunda bir değerlendirme toplantısını yapıyoruz. Bu sene yapılan icraatları gördükten sonra artılarını, eksilerini görerek 2008–2009 Eğitim-Öğretim yılına hazırlanıp daha güzel bir çalışma yapma niyetindeyiz” dedi.
Hansu: “Emniyet mensuplarının başarısı büyüktür”
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, okullardaki güvenli ortamın oluşmasında emniyet güçlerinin büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, bu birlikteliğin daha büyük başarılar getireceğini söyledi.
Hansu: “Konuşmamın hemen başında şunu belirtmek istiyorum, öyle zannediyorum ki İl Emniyet Müdürlüğümüz, ülke genelindeki okullarda eğitim-öğretimin sağlıklı yürütülmesi için en fazla çaba sarf eden ve başarıyı yakalayan kurumlarımızdan birisidir. Geçmiş toplantılarımızda da müşahede ettik. Sağlanan güvenlik, hem okullarda görev yapan emniyet mensuplarımızın, hem okul yöneticilerimizin çok büyük özveriyle gerçekleşen bir husustur. Bunun sürmesini istiyoruz. İnşallah bu şekilde devam ederse, yani hiçbir sorun çıkmadan 26 bin öğrencinin okuduğu çok büyük okullarımızın ufak tefek problemleri dışında fazla bir hadisenin yaşanmadığı bir il olmaya devam edeceğiz. Hadise olmadığı için işler gayet güzel yürümüştür. Tabi ki emniyet müdürlüğümüzün büyük payı olmuştur. Bunu söylemek ve belirtmek istiyorum. İşbirliğinin bu şekliyle daha da gelişerek devam etmesinden yanayım. İnşallah bu şekilde devam edecektir. Başka da söyleyecek bir söze gerek duymuyorum. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kalelioğlu: “32 olay meydana geldi”
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kalelioğlu ise okullarda ve çevresinde yaşanan olaylara değinerek, 2007–2008 eğitim-öğretim yılında Bingöl'de toplam 32 olayın meydana geldiğini ve bu olaylarla ilgili 39 kişinin mağdur olduğunu söyledi.
2007 yılında Türkiye'nin en huzurlu 3. ilinin Bingöl olduğuna dikkat çeken Kalelioğlu: “Bu konularla ilgili daha önce birkaç defa toplantı yaptık. Ben şunu söylemek istiyorum; emsal illerle karşılaştırma yaptığımızda okullarda ve çevresinde öğrencilerin karışmış olduğu, öğretmeni tehdit, öğretmeninin arabasını çizmek, tekerlek lastiklerini patlatmak gibi olayları da biraz abartarak koyduk. Aslında bu olayların istatistiklere girmemesi lazım. Diğer illerle kıyasladığımız zaman, bizim en yakınımız okullarda 5 kat olay olmuş. Bizim Bingöl'de öğrenci potansiyelimiz de çok fazla. Tabi bununla ilgili ‘polis tedbir aldı da olay olmadı' gibilerinden yaklaşım çok yanlış yaklaşım olur. Birinci derecede bu olayların önlenmesinde çabanızdan, emeğinizden dolayı eğitim-öğretime gönül vermiş insanlar olarak sizlere teşekkür ederim. İl Emniyet Müdürlüğü olarak, duyarlılığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımız, 15 günde bir sizlerle yapmış oldukları görüşmelerden dolayı bana rapor verirler, o raporları ben değerlendirmeye alırım, onla ilgili nasıl çalışma yapabileceğimizi düşünüyoruz, çok ufak tefek olaylar var. Mesela Ankara Büyük Şehir Belediyesi İlköğretim Okulu'nda bir olay, Bingöl Lisesi'nde 4 tane olayımız var. Endüstri Meslek Lisesi'nde 1, Fen Lisesi'nde 1, Hulusi Bey İlköğretim Okulu'nda 1 olay yaşanmıştır. 2007–2008 Eğitim-Öğretim yılında toplam 32 olay meydana gelmiştir. Bu olaylarda 29 öğrenci, 8 öğretmen ve 2 vatandaş olmak üzere toplam 39 kişi mağdur olmuştur. Bu olaylarla ilgili 35 öğrencimizin ifadesine başvurduk. Bu kadar öğrencinin eğitim gördüğü bir il'de sizlerin çok büyük başarısı var. Bu çalışmalarda bizimde birazcık tuzumuz varsa bundan mutluluk duyuyoruz. 2007 yılında Türkiye'nin en huzurlu 3. iliydik. Olaylar ne kadar çok olursa, sıralamada o kadar aşağı sıralara da düşüyorsunuz. 2008–2009 eğitim-öğretim yılı için nasıl bir önlem alabiliriz, neleri gözden kaçırdık ve nasıl başarılı oluruz konularını gündeme getirirseniz memnun oluruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan okul idarecileri, alınan tedbirlerden memnun olduklarını söyleyerek, hırsızlık olaylarına karşı geceleri önlem alınmasını istedi.
 

 

 

 

 

 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.09.2024
16:37
Bingöl`de SÜTAŞ tepkisi!
Bingöl'de SÜTAŞ tepkisi! 'Topraklarımız rant uğruna feda edilemez'
Muhtar Kancura: 'Topraklarımız rant uğruna feda edilemez. Sütaş Bingöl'e geliş amacını bırakıp, Bingöl'deki arazileri kendine mal etmenin peşine düşmüştür. Buna yönetimlerin bir dur demesinin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Sütaş'ın Bingöl'ü yönetmesine dur diyelim artık. Bir şirket olan Sütaş değil, köylünün yanında olmak gerekmez mi?' diye sitem etti.
27.09.2024
16:19
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi
Bingöl'de merkez ve Genç ilçelerinde Jandarma tarafından yapılan çalışmalarda uyuşturucu madde ele geçirilip 2 kişi gözaltına alınırken, yol kontrolünde durdurulan 2 şüpheli araçta da silah ele geçirildiği bildirildi.
27.09.2024
14:54
Kurslara sıkı denetim geliyor! Amacı dışında çalışanlar kapatılacak!
Kurslara sıkı denetim geliyor! Amacı dışında çalışanlar kapatılacak!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, resmi iznini 'kişisel gelişim kursu' olarak alan ancak öğrencileri liselere ve yükseköğretime geçiş için düzenlenen sınavlara hazırlayarak amacı dışında faaliyet gösteren kursların kapatılması için denetime başlıyor.
27.09.2024
13:36
Bingöl`de polis, durdurduğu araç sürücünde ruhsatsız silah ele geçirdi
Bingöl'de polis, durdurduğu araç sürücünde ruhsatsız silah ele geçirdi
Bingöl KOM Şube ekiplerinde şehir girişinde durdurulan bir aracın sürücüsüne yönelik üst aramasında ruhsatsız silah ele geçirdi. Sürücünün ruhsatsız silah bulundurmaktan daha önce de kaydının olduğu tespit edildi.
27.09.2024
11:34
İkinci el otomobil satışında yeni dönem başladı
İkinci el otomobil satışında yeni dönem başladı
Otomobil satışlarını daha güvenli hale getirmek için geliştirilen sistem herkes için zorunlu hale geldi. Sistemle ikinci el araç alışverişinde riskler ortadan kalkacak. İşte yeni sistem hakkında 10 soru ve 10 cevap.
27.09.2024
11:25
Kredi kartlarında birikmiş borçlara 60 ay vade imkânı
Kredi kartlarında birikmiş borçlara 60 ay vade imkânı
Son dakika haberine göre, kredi kartlarında birikmiş borçlar 60 aya kadar vadeyle yapılandırabilecek. Yapılandırmada müşterilerin kredi kartları kapatılmayacak, yapılandırma sonrası varsa kalan limitlerini kullanmaya devam edebilecekler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın