KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Okullarda ilk dönemin takvimi

İlköğretim ve liselerde 2008-2009 eğitim-öğretim yılı bugün başlıyor. Toplam 14 milyon öğrenci ve 662 bin öğretmen yaz tatilinin ardından ders başı yapacak.

Okullarda ilk dönemin takvimi
08 EYLÜL 2008 PAZARTESİ 12:22
0
1116
0
AA aa
Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Gaziantep'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılacağı tören düzenlenecek. Ayrıca tüm illerde de törenler yapılacak, öğrenciler ve öğretmenlerin de katılacağı heyetler, Atatürk anıtlarına çelenkler koyacak. Ankara'da da Anıtkabir ziyaret edilecek.
Okulların açıldığı gün öğrencilere ders ve çalışma kitapları ücretsiz dağıtılacak. Öğretmenlere de kılavuz kitaplar verilecek. Bu yıl öğrenci ve öğretmenlere toplam 165 milyon 854 bin 333 adet kitap dağıtılacak. Öğrencilerin ders ve çalışma kitapları poşetler içinde sıraların üzerinde hazır bulundurulacak. Poşetlerin içinde Başbakan Erdoğan ile Bakanı Çelik'in öğrencilere mesajlarını içeren bir broşür de yer alacak.

Eylül ayının 3. haftasının İlköğretim Haftası olması dolayısıyla Türkiye genelinde bazı etkinlikler yapılacak.

Bütün okullarda 15 Eylül 2008 tarihinde şenlikler düzenlenecek. Şenliklere veliler, emekli öğretmenler ile üniversitelerin eğitim fakültesi öğrencilerinin katılımı sağlanacak, ayrıca okul civarındaki yaşayan kişiler de şenliğe davet edilecek.

-ÇALIŞMA TAKVİMİ-

Öğrenciler, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve yılbaşı dolayısıyla toplam 9 gün tatil yapacak.

2008-2009 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi 23 Ocak 2009'da sona erecek. Öğrenciler ve öğretmenler 26 Ocak-6 Şubat 2009 arasında yarı yıl tatili yapacak. İkinci dönem ise 9 Şubat 2009'da başlayacak. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının son ders zili 12 Haziran 2009'da çalacak.

2009-2010 eğitim-öğretim yılının başlama tarihi ise 7 Eylül 2009 olarak belirlendi.

-ÇOCUKLARININ OKUL ALIŞVERİŞİNİ HAFTA SONUNA BIRAKAN VELİLER YOĞUN ALIŞVERİŞ YAPTI



Çocuklarınım okul alışverişi hafta sonuna bırakan veliler, yoğun alışveriş yaptılar.
Velilerin çoğu, pazartesi günü okula başlayacak çocuğunun giyim alışverişi için hafta sonunu tercih etti. Bu yüzden Konya'da okul kıyafetleri satan mağazaların bulunduğu Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda yoğunluk yaşandı.

Çarşıda okul kıyafetleri satan firmanın Medya Pazarlama Sorumlusu İbrahim Gökay, bu hafta sonunda geçen haftaya göre daha yoğun olduğunu söyledi.

Velilerin alışverişi genelde son güne bıraktıklarını ifade eden Gökay, satışların son derece iyi olduğunu bildirdi. Fiyatlar da geçen yıllara göre bir değişiklik olmadığını vurgulayan Gökay, ''Geçen yıl 5 YTL'den sattığımız önlüğü bu yıl da aynı fiyattan satıyoruz. Aynı şekilde üniforma fiyatlarında da fazla bir değişiklik olmadı'' dedi.

Çarşıda, 5 YTL'ye satılan naylon karışımı makine örgüsü önlükler büyük ilgi görürken, erkek önlükleri 5 YTL ile 40 YTL, kız önlükleri ise 6 YTL ile 45 YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Erkek öğrenciler için gri pantolon, lacivert ceket, beyaz gömlek ve kravattan oluşan üniformaların fiyatları kalitesine göre 30 YTL ile 100 YTL arasında değişirken, süveter, etek, gömlek, fular ve çoraptan oluşan kız öğrenci üniformaları ise 40 YTL'den başlayan fiyatlarla mağazalarda satışa sunuluyor.

-VELİLER ŞİKAYETÇİ-

Alışveriş için Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nı tercih eden veliler, geçtiğimiz yıla oranla fiyatların artmamasının kendileri için bir önemi olmadığını, çünkü satın alma güçlerinin düştüğünü ve okul alışverişinin bütçelerini zorladığını kaydettiler.

Veliler, bazı okulların kıyafetlerinin sadece belirli mağazalarda satılmasının da kendilerini mağdur ettiğini söyleyerek, bu uygulamaya tepki gösterdiler.


Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın