KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2025 Salı
°C

Okulda yangın paniği

İzmir'in Güzelyalı semtindeki Özel Fatih Koleji'nin yemekhane deposunda elektrik aksamdan çıkan yangın itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü. Yanan deponun, okuldaki 80 yatılı öğrencinin bulunduğu yatakhaneye yakın olması paniğe neden olurken, öğrenciler okul bahçesine çıkartıldı.

Okulda yangın paniği
25 ARALIK 2007 SALI 09:29
0
971
0
AA aa
Özel Fatih Koleji'nin 4'üncü katındaki yemekhane deposunda bugün saat 01.30 sıralarında yangın çıktı. Elektrik aksamından çıkan yangın, depodaki eski masa ve sandalyelere sıçrayınca kısa sürede büyüdü. Kız öğrenci yatakhanesi sorumlusu 30 yaşındaki Fatma Kırbay, depoda meydana gelen patlamaları duyarak itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Yanan deponun öğrenci yatakhanelerine yakın olması nedeniyle okulda bulunan ve çoğu uyuyan yatılı 30 kız ve 50 erkek öğrenci okul görevlilerince bahçeye çıkartıldı.

Gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, alevleri diğer katlara sıçramadan söndürdü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken büyük hasar meydana geldi. Yangının yatakhanelere sıçramaması ve kısa sürede fark edilmesi olası büyük faciayı önledi. Söndürme çalışmalarını korku içinde izleyen kız öğrenci yatakhanesi sorumlusu Fatma Kırbay, “Depodan gelen küçük patlama sesleriyle irkildim. Önce danışmaya haber verdim ve öğrencileri yatakhaneden çıkardık. Bu sırada itfaiyeyi arayarak yardım istedim. Çok şükür yaralanan olmadı” dedi.
Bahçedeki öğrenciler, okul görevlilerinin kendilerini dışarı çıkardıklarını, uykuda oldukları için yangını fark etmediklerini söyledi. Olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamayan öğrenciler, yapılan soğutma çalışmalarının ardından yatakhanelerine döndü.

DEPO ÖNÜNDE TÜP DOLU KAMYONET
Bu arada okulun depo girişi yakınında bulunan park halindeki tüp dolu kamyonete mahalle sakinleri tepki gösterdi. Mahalle sakinleri kamyonetin okulun hemen önüne bırakılmasını sorumsuzluk olarak nitelendirirken, tüp kamyonetinin boş araziye park edilmesi gerektiğini söyledi. Polis ve itfaiye ekipleri yangınla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.


Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.02.2025
15:22
DEM Parti`den GES, RES ve HES tepkisi!
DEM Parti'den GES, RES ve HES tepkisi!
Özellikle hayvancılığın yoğun olduğu yerlerde yapılmaya çalışılan bu projeler için yüzlerce dönüm mera arazisinin sermayedarlara peşkeş çekildiğini savunan DEM Parti İl Genel Meclis Eş Sözcüleri Suna Sarı ve Aydın Kaya: 'Halkın yaşam kaynakları elinden alınmaya çalışılıyor. Zaten can çekişen hayvancılığın bu gidişle bitme noktasına geleceği aşikârdır' dediler.
11.02.2025
13:58
Bingöl`de Silikozis`ten bir kayıp daha…!
Bingöl'de Silikozis'ten bir kayıp daha…!
Silikozis hastalarıyla bilinen ve birçok kayıp veren Karlıova Taşlıçay Köyü'nden bir isim daha hayata veda etti. Karaarslan; 'Bu hastalarımızın hayatları zorlukla geçiyor, yetkililerden ricamız yasadan faydalanmayanlara bir hak daha tanınması' çağrısında bulundu.
11.02.2025
13:35
Trafik cezaları artıyor, hapis cezası geliyor!
Trafik cezaları artıyor, hapis cezası geliyor!
Trafik her geçen gün daha da tehlikeli hale gelmeye başladı, son olarak bir motokuryenin başına gelenler Türkiye'nin gündemine otururken; hükümet yeni yargı paketi ile trafik cezalarını artırmak için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu yeni düzenleme ile artık hapis cezası da verilebilecek.
10.02.2025
23:32
Bingöl`de 558 Üniversite Öğrencisine İş İmkânı
Bingöl'de 558 Üniversite Öğrencisine İş İmkânı
Başvuruların başladığını bildiren Baycuman: 'Haftada azami 3 güne kadar günlük 7,5 saat olarak uygulanacak olan programlarda katılımcıların programa katılım sağlanan her bir gün için 1.083 TL cep harçlığı, genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri karşılanmaktadır.'
10.02.2025
23:30
Bingöl`deki bu tesisler bayram sonrası yıkılıyor
Bingöl'deki bu tesisler bayram sonrası yıkılıyor
Bingöl'de birçok spor aktivitesinin yapıldığı tesisler yıkılıyor. Yıkım ihalesinin bir aya kadar yapılması planlanıyor. İşte yıkılacak spor tesisleri…
10.02.2025
23:30
Bakanlıktan Valiliğe yazı! Her biri için belediyelere 71 bin 965 TL ceza
Bakanlıktan Valiliğe yazı! Her biri için belediyelere 71 bin 965 TL ceza
Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği yazıda, sahipsiz sokak hayvanlarının toplanmasının 2028'e ertelenemeyeceğini belirtti. Sokakta bırakılan her sahipsiz hayvan için belediyelere 71 bin 965 TL ceza uygulanacağını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın