KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Şubat 2025 Çarşamba
°C

Okkan suikastinin kilit ismi yakalandı

Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 korumasının öldürülmesi olayının tetikçilerinden Hizbullah militanı Kemal Kızar, önceki gün Almanya'da yakalandı. Türk Interpolü, Kızar'ın iadesi için gerekli işlemleri başlattı.

Okkan suikastinin kilit ismi yakalandı
08 ARALIK 2007 CUMARTESİ 09:34
0
1043
0
AA aa
HİZBULLAH MİLİTANI

Alınan bilgiye göre, terör örgütü Hizbullah'ın militanı olan Kemal Kızar, Diyarbakır Emniyet Müdürü Okkan' a yönelik suikast suçundan tüm dünyada kırmızı bültenle aranıyordu. Saldırıdan sonra Kızar'ın sahte pasaportla önce İran' a, ardından da Almanya' ya geçtiğini belirleyen istihbarat birimleri, önceki gün Alman gizli servisine nokta adres vererek, operasyon yapılmasını istedi.

Alman polisi Kızar'ı önceki gün gözaltına aldı ve fotoğraf ile parmak izi kayıtlarını teyit amaçlı Interpol aracılığıyla Türkiye'ye gönderdi. Ankara' da yapılan incelemede Almanya' dan gelen parmak izi kayıtlarının Kızar' a ait olduğu anlaşıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kızar'ın Türkiye' ye iade amaçlı olarak tutuklanmasını istedi. Kızar'ın iadesine ilişkin dosyanın Adalet Bakanlığı aracılığıyla Alman makamlarına iletileceği bildirildi.

Almanya'dan iadesi istenecek

KEMAL Kızar, 24 Ocak 2001'de Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 korumasının öldürülmesiyle ilgili aranıyordu. Okkan'ın şehit edilmesinden sonra, bugüne kadar yapılan operasyonlar sonucunda tetikçi listesinde ismi bulunun Hizbullah mensuplarından Abdulvahap Ekinci, Ahmet Bozkır, Adem Ceylan, Şahin Çeribaşı, Hizbullah Girişen, Edip Balık, Mehmet Fidancı, Nizamettin Gökçe ve Murat Aktaş sağ olarak yakalanırken, Hasan ve Hüseyin Sarıağaç kardeşler operasyon sırasında ölü olarak ele geçirildi.



Hurriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.02.2025
02:21
Şiirleriyle gönülleri ihya ettiler!
Şiirleriyle gönülleri ihya ettiler!
Zıkté Bölgesi Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikté SÜRKAP) tarafından düzenlenen ve Bingöl'ün sevilen şairlerinin sahne aldığı program dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
11.02.2025
20:39
Bingöl`de uyuşturucu madde ve 3 adet tüfekle ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ve 3 adet tüfekle ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada 3 adet tüfek ve farklı tür ile miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
11.02.2025
17:06
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 kişi yakalandı.
11.02.2025
16:10
Fas`ta Bingöl Üniversitesi standına yoğun ilgi
Fas'ta Bingöl Üniversitesi standına yoğun ilgi
Fuara bizzat katılarak Bingöl Üniversitesi tanıtımını yapan Rektör Çelik; 'muhtemelen önümüzdeki yıl birçok öğrenci bu vesilesiyle Üniversitemizde okuyacak' dedi.
11.02.2025
15:22
DEM Parti`den GES, RES ve HES tepkisi!
DEM Parti'den GES, RES ve HES tepkisi!
Özellikle hayvancılığın yoğun olduğu yerlerde yapılmaya çalışılan bu projeler için yüzlerce dönüm mera arazisinin sermayedarlara peşkeş çekildiğini savunan DEM Parti İl Genel Meclis Eş Sözcüleri Suna Sarı ve Aydın Kaya: 'Halkın yaşam kaynakları elinden alınmaya çalışılıyor. Zaten can çekişen hayvancılığın bu gidişle bitme noktasına geleceği aşikârdır' dediler.
11.02.2025
13:58
Bingöl`de Silikozis`ten bir kayıp daha…!
Bingöl'de Silikozis'ten bir kayıp daha…!
Silikozis hastalarıyla bilinen ve birçok kayıp veren Karlıova Taşlıçay Köyü'nden bir isim daha hayata veda etti. Karaarslan; 'Bu hastalarımızın hayatları zorlukla geçiyor, yetkililerden ricamız yasadan faydalanmayanlara bir hak daha tanınması' çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın