KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Oğuldere'de su sıkıntısı

Muhtar Bakır: “En başta Sayın Valimizin ve ilgili kurumların, bir muhtar olarak serzenişimi dinlemelerini rica ediyorum. Çünkü sıkıntımızın çözümü noktasında gerekli ilgiyi göremiyoruz.”

Oğuldere`de su sıkıntısı
13 EYLÜL 2017 ÇARŞAMBA 00:31
1
1964
0
AA aa

Bingöl merkez Oğuldere Köyü Muhtarı Heser Bakır, köylerinde 2015'te yapımı gerçekleştirilen ve geçici kabulü yapıldıktan 3 ay sonra kesilen içme suyunun geçen zaman rağmen akmamasından dolayı ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ve günlük ihtiyaçlarını dere suyuyla karşıladıklarını söyledi.

3 AY SONRA SU KESİLDİ

2014 yılında ihalesi yapılan ve çalışmalarına 2015 yılında başlanan içme suyu inşaatının aynı yıl içinde tamamlandığını ve geçici kabulünün yapıldığını anlatan Muhtar Heser Bakır; “Üç ay sonra bilinmeyen bir sebepten ötürü su kesildi. Yüklenici firmaya ve ilgili makamlara sorunu iletmemize rağmen henüz ilgilenen olmadı. Yazılı ve şifai taleplerimizin karşılık bulmamasından dolayı köy halkı ciddi sıkıntılar yaşamakta”

“DERE SUYU İÇİYORUZ”

İki yıldır bir türlü çözüm bulunamadığı için köy halkının ihtiyaçlarını dere suyuyla karşıladığını ifade eden Bakır, ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya olduklarının da altını çizdi.

2017 yılında dere suyu ile hayatın idame ettirilmesinin yakışık kalmadığını vurgulayan Bakır: “En başta Sayın Valimizin ve ilgili kurumların, bir muhtar olarak serzenişimi dinlemelerini rica ediyorum. Çünkü sıkıntımızın çözümü noktasında gerekli ilgiyi göremiyoruz. İlgili kurumların sorunumuzu yerinde tespit etmesini ve ihtiyacımız olan suyun teminini sağlamalarını istiyoruz. Dere suyu ne kadar sağlıklı olabilir ki? Kimseyi zan altında bırakmak, suçlamak gibi bir niyetimiz olmadı ancak bunca insanın sağlığı da hiçe sayılmamalı! Gelip yerinde görmelerini ve çözümün ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın