KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de törenlerle kutlandı.

Öğretmenler günü kutlandı
25 KASIM 2010 PERŞEMBE 08:35
0
1800
0
AA aa

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle dün Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Tören dün saat 09.00'da Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından İl Kültür Merkezi'nde de tören gerçekleşti. Düzenlenen tören öncesi öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu resim sergisi davetliler tarafından gezildi. Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki davetlilerin resim sergisinin gezilmesinin ardından törene geçildi.
Saat 09.45′te düzenlenen törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcısı Alper Çığ, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, İl Müftüsü Hasan Çağlar, kamu kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Mesleğe yeni giren öğretmenler adına konuşma, kıdemli öğretmenler adına konuşma ve öğrencilerin düzenlediği orotoryo ve mesleğe yeni giren öğretmenlerin and içme töreni ile devam etti.
Düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu verdi.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, kutsal bir mesleğin mensuplarına milletçe en büyük şükranların sunulduğu bir “Öğretmenler Günü” nü gururla ve artarak devam eden bir coşkuyla kutladıklarını belirterek,
” Cumhuriyetimizin kurcusu Ulu Önder Atatürk 1928 yılında, Millet Mektepleri Başöğretmenliği”ni bu gün, 1981 yılından bu yana 24 Kasım Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bir milletin milli ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Sizler sınırları okul duvarlarıyla çizilmeyen çok anlamlı bir görev olan öğretmenliği sadece görev esnasında değil, bir yaşam tarzı ve büyük bir sorumluluk olarak gördüğünüz ve bu sorumluluk altında çok güzel işlere imza atıyorsunuz. Öğrencilerin yanı sıra toplumun tüm bireylerini kapsayan oldukça geniş bir kitleye hizmet ediyorsunuz. İşte bu fedakârlığın taşıdığınız bu yüce duyguların adına öğretmenlik diyoruz. Bu kutsal görevde hızınızı kesecek sizi karamsarlığa düşürecek her türlü olumsuz düşünceyi bir tarafa iterek her gün artan bir şevk ve heyecan ile toplumun insanlığın hizmetine koştunuz koşmaya devam ediyorsunuz. Bu mutlu gün vesilesiyle şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Mesleki kariyerlerini tamamlayarak emekli olanlara minnet ve şükran duyguları içerisinde bundan sonraki hayatlarında sağlık ve mutluluklar, görev başındaki siz değerli arkadaşlarıma içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hansu'nun günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasının ardından kürsüye çıkararak bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, öğretmenlik mesleğinin yılda bir kez de olsa kutlanmasını güzel bir duyu olduğunu ifade ederek, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir şekilde ifa edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin demokrasi noktasında çok iyi bir yere gelmesinde öğretmenlerin çok büyük bir etkisinin olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Bir çocuk sıfır bilgiyle okulda öğretmeninde çok şeyler öğreniyor. Bu nedenle bir çocuk çevresinden aldığı bilgilerin çok daha fazlasını öğretmenlerinden alıyor. O, çocuk öğretmenlerinin sayesinde olduğu yerden başka bir yere geliyor. Öğretmenler, öğrencilerinin mesleği kariyerine yön vermesi gerekiyor. Öğretmen öğrencisinden gördüğü kabiliyeti görüp bir şeyler söylemek öğrenci için çok önemli şeylerdir” diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın