Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Fatih Projesi” kapsamında Bingöl Merkez Rekabet Kurumu Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar dağıtım töreni düzenlendi.
9. sınıf öğrencilerine dağıtılmak üzere hazırlanan tablet bilgisayarların içeriği ve proje hakkında yapılan sunumun ardından, Bingöl Valisi Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Korkmazcan tarafından öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleşti.
Köşger, Fatih Projesinin 2006 yılında uygulanmaya başlandığını anımsatarak, projenin bilişim çağına uygun, eğitim modellemesi yapmaya yönelik bir çalışma olduğunu söyledi.
Köşger: “9. sınıflara yönelik tablet bilgisayar dağıtımı yapılıyor. Bingöl'de 2014 yılında il genelinde 14 okulumuzda 2 bin 372 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı yapılırken, 2015 yılında ise 5 okulda bin 72 öğrenciye dağıtımı yapılacak. Bugün Rekabet Kurumu Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle 190 öğrencimize 190 adet tablet bilgisayar dağıtımını gerçekleştirdik. İçeriği her sene daha da iyileştiriliyor ve daha da zenginleştiriliyor. Hem akıllı tahta uygulaması, hem de dijital ortamda öğrencilerin ders alması dünyada bir ilk uygulamadır. Daha da iyiye doğru gidiyor. Aslında muasır medeniyeti aşan bir uygulamadır. Bilgisayarı üreten ülkelerde bile böyle dijital ortamda ders uygulaması yok. Bu anlamda Türkiye, geleceği belirleme anlamında bir atak yapmış oluyor. Fatih Projesi Bingöllümüze hayırlı olsun” diye konuştu.