KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Öğrencilere LGS için motivasyon önerileri

LGS öncesi öğrencilere motivasyon önerisinde bulunup ön hazırlıkları sıralayan Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, öğrenci velilerine yönelik tavsiyelerini de paylaştı.

Öğrencilere LGS için motivasyon önerileri
31 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA 16:39
6
1883
2
AA aa

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirecek. Sınav öncesi LGS adaylarına stres yönetimi, psikolojik hazırlık konularında bir dizi tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu-Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, öğrenci velilerine yönelik hatırlatmalarda da bulundu.

Sınav öncesi uyku düzenine vurgu yapan ve her sabah sınav saatinde test çözme önerisinde bulunan Ayan, çevresel olumsuz söylemlerden uzak durulmasını istedi.

Ayan, LGS adaylarına şu tavsiyelerde bulundu;

“Kaliteli bir üniversiteye gitmenin yolu kaliteli bir lise hayatından geçer” felsefesi ile aylarca, günlerce gece gündüz demeden emek verdiniz, gayret ettiniz. Yorucu bir LGS maratonun sonuna geldik. Öncelikle şunu iyi bilmelisiniz ki, gerek aileleriniz gerek biz öğretmenleriniz, verdiğiniz büyük emeği yürekten alkışlıyoruz.

Nihayet sınav geldi, çattı. Bugünlerde sınav öncesinde gerek psikolojik gerek fizyolojik birtakım reaksiyonlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durumun gayet normal olduğunu bilmelisiniz. Şiddetli huzursuzluk, ders çalışırken dikkat toplayamama, kalp atışlarının hızlanması, diğer öğrencilerin sınava daha iyi hazırlandığı fakat kendinizin iyi hazırlanmadığı düşüncesi gibi birçok olumsuz durumun belirmesi çok ama çok olağandır. Bu durumlar sizleri endişeye sürüklemesin.

Şimdi sizlere bu gibi olumsuzluklardan arınmak için bir iki tavsiyede bulunmak isterim.

Sınava kalan günlerde, sınava gireceğiniz saatlerde kalkın; hazırlıklarınızı yapın ve saat 09.30'da deneme çözmeye başlayın. Denemenizi bitirdikten sonra analizini yapmayı ihmal etmeyin. Bunun yanında kalan sürede MEB örnek soruları çözebilirsiniz. Ağır fiziksel aktivitelerde bulunmayın. Kısa yürüyüşler yapıp nefes egzersizleri yapabilirsiniz.

Siz öğrencilerimizle birlikte velilerimizin de -öğrencilerimizin sınavdaki başarılarının yükselmesine yönelik- düzenli beslenmenize, uyku düzeninize dikkat etmeleri gerektiğini de hatırlatmak isterim. Ayrıca velilerimizin gireceğiniz sınava olmazsa olmaz bir anlam yüklememeleri gerektiğini de bilmeleri gerekir.

Bu yıl ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeni ile sınavda 8.sınıf müfredatının tamamından sorumlu olmama durumu ve Millî Eğitim Bakanının sınavın çok zor olmayacağını açıklaması, siz kıymetli adaylar için az dahi olsa rahatlatıcı olmuştur. Daha önce başaralı olduğunuz anları düşünün. Bu pozitif düşünce sınav anınızdaki motivasyonunuza da olumlu katkı sağlayacaktır.

Sınav öncesinde ve sınavın ilk basamağından sonraki 45 dk. arada çevrenizdeki olumsuz söylemlerden uzak durmaya çalışın. Moralinizin, konsantrasyonunuzun bozulmasına müsaade etmeyin. Sınav başlangıcında “ben bu sınavı kazanmak istiyorum, kazanabilecek yeteneğe sahibim” deyin ve tüm konsantrasyonunuzu sınava verin. Emek verdiniz, mücadele ettiniz. Geleceğiniz aydınlıklarla dolu olsun.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102261)
01 Haziran 2023 Perşembe 15:21
okulda geçen 12 sene okul öncesi geçen 1-2 yıl dersanelerde 3-5 sene yetmiyor özel dersler yetmiyor koçluk sistemi veli çalışıp sizlere veriyor neden öğretmenlerimiz öğrencilere işin önemini anlatıp dersleri sevdirse işlerini düzenli hakkıyla yapsa hiçbir sorun kalmaz ha eğitim aileden başlar doğru haklısınız ama aile çalışıp siz ve sizin gibi rant kapısı açanlara yetişemiyor ki çocuklarına zaman ayırsın EĞİTİM ŞART
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102256)
01 Haziran 2023 Perşembe 11:01
Zaten hep öneride bulunuyorsunuz. İşiniz gücünüz bu. Biz velilerin siz eğitimcilere de önerisi eğitim camiası eğitimi neden iki katmanlı hale getiriyor. İlla ki dershanenin olması gerekiyor mu. Maaş ve ekdersleriniz bir gün gecikti mi dünyayı yıkıyorsun. Bu vefasızlığınız, sorumsuzluğunuz, vurdum duymazlığınız ne zaman sona erecek. Başka da sorum yok. Zaten bunları halletseniz zaten ülke düzelir. Kısacası ne zaman düzeleceksiniz.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın