KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Öğrencilerden alacak tahsili

Maliye Bakanlığı, öğrenim ve katkı kredisi alan öğrencilerden alacakları için harekete geçti. Bursa'da, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi alan, ancak geri ödemeyen toplam 10 bin kişi hakkında icra takibatı başlatıldı.

Öğrencilerden alacak tahsili
15 ŞUBAT 2006 ÇARŞAMBA 19:33
0
1571
0
AA aa
Borçluların adreslerini tek tek belirleyen Vergi Daireleri, ödemelerin en kısa sürede yapılması için ilgili şahıslara uyarı pusulası gönderdi. Ödemeyenler hakkında ise icra takibi başlatılacağı belirtildi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, konuyla ilgili Başbakana mektup gönderdiklerini, öğrenim ve katkı kredisi borçlarının affedilmesi talebinde bulunduklarını söyledi. Avcı, borçlarını ödeyemedikleri için haklarında icra takibi başlatılan 255 bin üniversite mezununun öğrenim ve katkı kredisi toplam borç miktarının faiziyle birlikte 81 trilyon lira olduğunu belirterek, "Bu para ülke borçlarına ödediğimiz günlük faizin karşılığına denk gelmektedir. İş bulamadıkları için borçlarını ödeyemeyen bu gençlerin borçlarının ya 10 yıl ertelenmesi ya da affedilmesi gerekir" dedi.

Öğrencilerin aldıkları kredinin geri ödemesinin 2 yıl sonra başlamasının ve ödeme süresinin 2 yılla sınırlı olmasının ülke gerçekleriyle örtüşmediğini ileri süren Avcı, "Üniversite mezunu işsizimiz 2.5 milyonu geçmiştir. Ülkemizde gençlerin üniversiteyi bitirir bitirmez iş bulması mümkün değildir. Parasızlıktan dolayı borcunu ödeyemeyen fakir halk çocuklarının kredi borçlarını, haciz yoluyla, korkutarak alma yoluna gidilmemelidir. İşsizlikten, parasızlıktan dolayı bunalmış, adeta hayata küsmüş gençlerimiz ve aileleri haciz kıskacından kurtarmalıdır" şeklinde konuştu.

MYNET
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın