KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mart 2026 Cumartesi
°C

Öğrenciler 'zazaca' tiyatro sahneledi

Solhan Öğretmen Veli Tuğa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni tarafından yazılan ve okul öğrencileri tarafından oynanan “Nomé-i Pé Seken┠tiyatrosu, sanatseverlerden büyük beğeni topladı.

Öğrenciler `zazaca` tiyatro sahneledi
03 HAZİRAN 2014 SALI 21:14
0
6973
1
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesinde “Nomé-i Pé Sekenâ” isimli Zazaca tiyatro sahne aldı. Solhan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Gazi Hâkim Behçet Tufan Turan Konferans Salonu'nda oynanan Zazaca tiyatroya ilçe kaymakamı Şeref Aydın, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Özdemir, İlçe milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, kurum amirleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Tiyatronun açılış konuşmasını yapan Cahide Boylu, Zazaca tiyatro hakkında katılımcıları bilgilendirerek, dilin sadece gelişmiş bir iletişim aracı değil bireyin ve toplumların tarihi, geleceği, kültürü ve kimliği olduğunu ifade etti. Boylu: “Bu anlamda tek kelime ile özetlenirse dil, hayattır. Zazaca da bu uzun süreçte, zihinlerin gerisine itilmiş, yazılmamış, okunmamış, öğrenilmemiş ve öğretilmemiş bir dil olarak nefes almaya başlamış, kendisini yeniden imar etmeye başlamıştır. Bizde bu nefese nefes katma, bu imara bir tuğla koyma arzusu ile öğrencilerimizle kültürümüzün bir kesitini yansıtan Zazaca bir oyun hazırladık. Sahneleyeceğimiz oyunun Zazaca olması heyecanımızı ve mutluluğumuzu bir kat daha arttırmaktadır” diye konuştu. Boylu'nun konuşmasının akabinde gösterime giren “Nomé-i Pé Sekenâ” isimli Zazaki tiyatro iki perdeden oluşan ve tiyatronun Zazaca oluşu ve öğrencilerin oyunu iyi oynaması katılımcılara keyifli anlar yaşattı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ismail (@Misafir_17441)
04 Haziran 2014 Çarşamba 12:55
Tebrikler...
06.03.2026
02:53
Saadet Partisi`nden Bingöl İçin acil önlem çağrısı
Saadet Partisi'nden Bingöl İçin acil önlem çağrısı
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı M. Fatih Tiryaki, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada Bingöl'ün deprem riski açısından kritik bir bölgede bulunduğunu belirterek yetkilileri acil önlem almaya çağırdı. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca'nın konuyu Meclis gündemine taşıdığı bildirildi.
06.03.2026
02:51
Bingöl`de Dünya Yetimler Günü`nde Anlamlı İftar
Bingöl'de Dünya Yetimler Günü'nde Anlamlı İftar
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla düzenlenen iftar programında yetim çocuklarla bir araya geldi. Programda konuşan Vali Çelik, yetim ve öksüzlere sahip çıkmanın medeniyetin en önemli miraslarından biri olduğunu vurguladı.
06.03.2026
02:50
Akaryakıta zam! Tabelalar güncellendi
Akaryakıta zam! Tabelalar güncellendi
ABD-İsrail ile İran arasındaki çatışmanın tırmanmasıyla Orta Doğu'daki petrol ve LNG arzına ilişkin endişelerin artması fiyatları etkiledi. Gelişmeler benzin ve motorin fiyatlarına zam olarak yansıdı. Bingöl'de motorin fiyatı 66 lirayı da aştı!
06.03.2026
02:49
Bingöl`de ‘Zimem Defteri` Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Bingöl'de 'Zimem Defteri' Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Ankara'da yaşayan Bingöllü iş insanı Cevdet Ateş, Osmanlı'dan günümüze uzanan 'Zimem Defteri' geleneğini bu yıl da sürdürdü. Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ihtiyaç sahiplerinin bakkal ve market borçları kapatılırken, yaklaşık 14 bin alışveriş kartı da mahalle muhtarları aracılığıyla dar gelirli ailelere ulaştırılmak üzere dağıtıldı.
06.03.2026
02:47
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Bingöl Havalimanı bakım çalışmaları nedeniyle bayram bitiminde kapanacak ancak bazı havayolu şirketlerinin kapanma tarihinden sonra da bilet sattığı, sonrasında da 'olumsuz hava koşulları' nedeniyle bileti iptal ettiği görüldü. Bayram dönüşü mağdur olmamak için dikkat edin!
06.03.2026
02:47
Bingöl`de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencileri 'Komşum Projesi' çerçevesinde yurtta hazırlanan yemekleri komşuların iftar sofrasına ulaştırarak dayanışma örneği sergiliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın