KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mart 2026 Cuma
°C

Öğrenciler 'zazaca' tiyatro sahneledi

Solhan Öğretmen Veli Tuğa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni tarafından yazılan ve okul öğrencileri tarafından oynanan “Nomé-i Pé Seken┠tiyatrosu, sanatseverlerden büyük beğeni topladı.

Öğrenciler `zazaca` tiyatro sahneledi
03 HAZİRAN 2014 SALI 21:14
0
6996
1
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesinde “Nomé-i Pé Sekenâ” isimli Zazaca tiyatro sahne aldı. Solhan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Gazi Hâkim Behçet Tufan Turan Konferans Salonu'nda oynanan Zazaca tiyatroya ilçe kaymakamı Şeref Aydın, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Özdemir, İlçe milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, kurum amirleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Tiyatronun açılış konuşmasını yapan Cahide Boylu, Zazaca tiyatro hakkında katılımcıları bilgilendirerek, dilin sadece gelişmiş bir iletişim aracı değil bireyin ve toplumların tarihi, geleceği, kültürü ve kimliği olduğunu ifade etti. Boylu: “Bu anlamda tek kelime ile özetlenirse dil, hayattır. Zazaca da bu uzun süreçte, zihinlerin gerisine itilmiş, yazılmamış, okunmamış, öğrenilmemiş ve öğretilmemiş bir dil olarak nefes almaya başlamış, kendisini yeniden imar etmeye başlamıştır. Bizde bu nefese nefes katma, bu imara bir tuğla koyma arzusu ile öğrencilerimizle kültürümüzün bir kesitini yansıtan Zazaca bir oyun hazırladık. Sahneleyeceğimiz oyunun Zazaca olması heyecanımızı ve mutluluğumuzu bir kat daha arttırmaktadır” diye konuştu. Boylu'nun konuşmasının akabinde gösterime giren “Nomé-i Pé Sekenâ” isimli Zazaki tiyatro iki perdeden oluşan ve tiyatronun Zazaca oluşu ve öğrencilerin oyunu iyi oynaması katılımcılara keyifli anlar yaşattı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ismail (@Misafir_17441)
04 Haziran 2014 Çarşamba 12:55
Tebrikler...
13.03.2026
00:46
Cevdet Yılmaz Bingöl`e geliyor
Cevdet Yılmaz Bingöl'e geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Bingöl'e geliyor. Programda Bilal Erdoğan da yer alacak.
13.03.2026
00:45
Bingöl`de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de İŞKUR ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 50 kişi istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak.
13.03.2026
00:44
Emeklilere ÖTV`siz otomobil için yasa teklifi Meclis`te
Emeklilere ÖTV'siz otomobil için yasa teklifi Meclis'te
Emeklilerin otomobil alırken Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olmalarıyla ilgili yasa teklifi Meclis gündemine taşındı. Teklif yasalaşırsa, emeklinin alacağı araçta ÖTV bedeli olmaması büyük bir avantaj sağlayacak.
13.03.2026
00:43
Bingöl Üniversitesi`ne YÖKAK`tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi'ne YÖKAK'tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda tüm başlıklarda kalite standartlarını karşılayarak kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı.
13.03.2026
00:42
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Uluslararası bir araştırma, Erzincan'ın doğusundan Bingöl'ün Yedisu ilçesine ve Tunceli Ovacık'a uzanan hatta yerin yaklaşık 4–5 kilometre derinliğinde iki ayrı magma rezervuarı bulunduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, sistemin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı.
13.03.2026
00:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarda 4 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın