KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Öğrenciler katliamları kınadı

Bingöl Üniversitesi öğrencileri, Doğu Guta'daki sivil katliamlarını basın açıklaması düzenleyerek kınadı.

Öğrenciler katliamları kınadı
14 MART 2018 ÇARŞAMBA 21:40
1
1746
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi İlahiyat Öğrencileri Topluluğu, Erdemli Gençlik Kulübü ile Yaşayan Diller ve Lehçeler Topluluğu, bir basın açıklaması düzenleyerek Doğu Guta başta olmak üzere birçok katliamı kınadı.

Zulüm eden güç ve iktidar sahiplerine seslenen öğrenciler, sömürü düzenlerinin devam etmesi için, emperyalist güçlerin bozgunculuk yaptığını söyledi.

Yapılan açıklamanın devamında ise; “Baas Rejimi ve destekçileri aylardır abluka altında tuttukları Doğu Guta Bölgesini ele geçirmek için 19 Şubat'tan bu yana şiddetli hava ve kara saldırıları gerçekleştiriyor. İki aydır çok ciddi katliamlar yapılıyor. Esed güçleri sivil halka yönelik her gün yeni cürümler işliyor. Ajansların geçtiği haberlere göre üç günde 250'den fazla sivil katledildi, bin 200 kişi yaralandı. Katledilenler arasında 50'den fazla çocuk bulunuyor. Ne yazık ki Doğu Guta'da siviller öldürülürken, savaş ihlali yapılarak insanlık suçu işlenirken hiç kimseden ses çıkmıyor. Hiçbir devlet yapılan katliamların durması için herhangi bir girişimde bulunmuyor. Sivil toplum örgütleri kamuoyunu harekete geçirmek için cılız bile olsa herhangi bir ses çıkarmıyor. Yazılı ve görsel medya bu konuyu gündemine almıyor. İslam işbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve insan haklarıyla ilgili çalışmalar yapan kuruluşlar işlenen insanlık suçları için acil eylem planları ve benzeri açıklamalar yapmıyor. Anlaşılan o ki hiç kimse, hiçbir kurum ve hiçbir devlet Doğu Guta'nın feryadını duymuyor ya da duymak istemiyor. Ne zaman ki Müslüman devletler kendilerinden beklenen girişimleri yaparlarsa inanıyoruz ki o zaman zalimlerin zulümleri altında inleyen masumların sesine kulak verilecek ve Âlem-i İslam'ın yaşadığı sorun ve sıkıntılar sona erecektir. Ama maalesef İslam ülkeleri sahip oldukları gücün farkında olmadıklarından dolayı şu anda kendilerinden beklenen adalet temelinde çözmeye çalışmaları ve sahip oldukları gerçek adımları atamıyorlar” ifadelerine yer verildi.

“Dünya bunlara seyirci kalıyor”

Dünya'nın katliamlara seyirci kaldığını belirten öğrenciler; “Myanmar ve Arakanda binlerce mazlum Müslüman insan Budist çeteler tarafından vahşi bir şekilde katlediliyor ancak dünya buna da seyirci kaldı ve kalmaya da devam ediyor. Yine Doğu Türkistan da Müslümanlar Çin yönetiminin baskıcı ve despot yönetimiyle karşı karşıyadır. Namazlarını kılamamakta ve oruçlarını tutamamaktadırlar. Bunları yapanlar derhal tutuklanıp akıl almaz işkencelerden geçirilip zindanlara atılmaktadır. Çeçenistan'da Müslümanlar halen Rusya hükümeti ve kukla Kadirov tarafından baskı altında tutulmaktadır. Afganistan da vahşet devam ediyor. Irak her gün kan ağlıyor. Ümmetin göz bebeği Mescidi Aksa halen Siyonist köpeklerin denetimi altındadır. Bizler dünya Müslümanlarını, henüz bütünüyle vicdanları dumura uğramamış, azıcık da olsa vicdan sahibi olan dünya insanlığına bir çağrıda bulunuyoruz: Mısır'da, Adeviye, Nahda ve diğer kentlerde çocuklar, kadınlar, kısacası masum sivil insanlar katledildi ve şu an mısır zindanları onbinlerce çocuk, kadın genç ve binlerce İhvani Müslim üyesi var. Bu zulümlere karşı çıkmak, buna dur demek azıcık da olsa vicdan sahibi olan, ben de insanım diyen herkesin görevidir. Temennimiz o ki halkları Müslüman olan ülkelerin aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara bırakmaları, ihtilafları İslamî perspektifle ve güçlerinin farkına vararak mevcut sorunları mutlak manada çözüme kavuşturacak adımları atmalarıdır” şeklindeki ifadelere yer verdi.

Basın açıklaması için toplanan kitle, olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın