Cumhuriyet Meydanı toplanarak bir süre oturan öğrenciler, alkışlarla tempo tutarak slogan attı. Ardından buradan hareket eden dershane öğrencileri, minibüslerle Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne giderek Kongre ve Kültür Merkezi önünde toplandı.
Daha sonra dershane öğrencileri Kongre ve Kültür Merkezi önünden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Bürosu'nun yanına kadar yürüyüş yaptı. Yaklaşık 100 dershane öğrencisi sloganlar atarak, pankart ve
döviz açarak alkışlarla tempo tuttu. ÖSYM Bürosu yanında toplanan öğrenciler, burada da eylemlerini sürdürdü.
Dershane öğrencileri adına açıklama yapan Veysel Unutez, kendilerinin seçebileceği alanlar olarak rehberlik ve hukuk fakülteleri, Türk dili ve edebiyatı ile iletişim fakültelerinin eşit ağırlık öğrencilerinin de alınmasına bir anlam veremediklerini söyledi.
Sözel puan türüyle
öğrenci alan bölümlerin 'daha iyi öğrenci gelsin' anlayışıyla eşit ağırlık türünde öğrenci alınmasına şiddetle karşı çıktıklarını kaydeden Unutez, "Yakında tercih kılavuzunda seçeceğimiz alan kalmayacak. Yapılan bu haksızlığı en kısa zamanda son verilmesini istiyoruz" dedi.
Güvenlik görevlilerinin, ders işlendiği gerekçesiyle ikaz ettiği öğrenciler, eylemlerini olaysız bir şekilde sona erdirdi.
İHA