KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2025 Çarşamba
°C

Odun satıcıları dertli!

Yardım amacıyla dağıtılan odunlar ve ormanlardaki kaçak kesimler yüzünden sıkıntılı bir dönem geçiren odun satıcılarını bu kez odun pazarını kaybetmenin derdi sardı.

Odun satıcıları dertli!
29 OCAK 2007 PAZARTESİ 09:27
0
1522
0
AA aa
Valilik ve belediye tarafından yapılan yakacak yardımı ve ormanlardaki kaçak kesimlerden dolayı satışlarda durgunluk yaşandığını söyleyen odun satıcıları, içinde bulundukları sıkıntı dönemi Kent Haber'e anlattı.
Odun satışlarında büyük bir durgunluk yaşandığını söyleyen Bingöl Odun ve Kömür Satıcıları Kooperatifi üyesi Kadir Bukan, eskiden yılda bin ton sattıkları odundan bu yıl 100 ton satamadıklarını vurguladı.
1 ton odunu 200 YTL'den sattıklarını söyleyen Bukan, doğramadaki işliklerinin karşılığını dahi alamadıklarını ifade etti.
Bingöl Belediyesi'nce dağıtılan 250 ton odun ve önlenemeyen kaçak kesimin satışları olumsuz etkilediğini belirten Bukan, belediyenin, odunları gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtmasını, ilgili kurumlarında kaçak odun kesimine karşı mücadele vermesini istedi.
Kooperatif Başkan Yardımcısı Mehmet Koşunalp ise, satışlardaki durgunluğun en büyük sebebinin, Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü'nün şefliğe dönüştürülmesi ve denetimlerin yeterli seviyede yapılmamasından kaynaklandığını ileri sürdü.
Odun pazarındaki 8 esnafın vergilerin yanı sıra yıllık bin 500 YTL yer kirası verdiğini aktaran Koşunalp; “Vergimizi ve kiramızı ödüyoruz. Ancak vergi vermeyen, ormanlara dadanıp gencecik fidanları kesip bundan kazanç elde etmek isteyenler diledikleri gibi piyasada odun satabiliyor. Bu talanın önüne geçilmesini ve haklarımızın korunmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Kooperatif Başkanı Ahmet Kömürboğa da aynı sıkıntılardan yakındı. Bu sıkıntıların satışlardaki durgunlukla sınırlı olmadığını kaydeden Kömürboğa, Sebze Hali karşısındaki Kamyon Garajı içerisindeki odun pazarını da kaybedeceklerini ifade etti.
Odun pazarı alanının Depremden zarar gören esnafa tahsis edildiğini, kendilerine ise herhangi bir yer tahsis edilmediğini söyleyen Kömürboğa; “10 yıldır burada hizmet veriyoruz. Bizlere yer gösterilmezse kurulu düzenimiz bozulacak. Bizlerde mahalle aralarına dağılacağız. Tek isteğimiz, bizlere yeni bir yer tahsis edilmesidir. Düzenli ve belirgin bir pazar kurmak istiyoruz. Yetkililerimizin mağduriyetimizin giderilmesi hususunda yardımlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.


BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2025
21:33
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Sorunlara ve kaza sebeplerine dikkat çeken Bingöl Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mikail Kovalar, 'Trafik kurallarına riayet edilmemesi, kazaların en büyük tetikleyici unsurudur' dedi ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı;
29.04.2025
17:58
Vali Usta açıkladı:
Vali Usta açıkladı: '56 proje devam ediyor, 60'ı ihale aşamasında'
Bingöl İl Koordinasyon Kurulu toplantısındaki konuşmasında yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değerinin 36 milyar 928 milyon TL olduğu bilgisini veren Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, yürütülen, ihale aşamasında olan ve planlanan projeleri paylaşıp çalışmaların gerçekleşme oranlarını aktardı.
29.04.2025
16:26
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Stadyum müjdesinin ardından 12Bingölspor'un şampiyonluğuyla birlikte bu kez stadyumun nerede inşa edilmesi gerektiği yönünde tartışmalar alevlendi. Kimi mevcut yerinde yapılması gerektiğini vurgularken, kimileri şehir dışında bir yere inşasından yana! Peki Bakanlık nede ısrar ediyor? Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ne diyor? İşte kafaları netleştiren o gelişmeler ve görüşler…
28.04.2025
23:09
Dikkat! Bingöl`de sağanak etkisi!
Dikkat! Bingöl'de sağanak etkisi!
Hava sıcaklığının arttığı Bingöl'de Salı itibariyle gök gürültülü sağanak etkili olacak. Yağışlar hafta sonuna kadar sürecek.
28.04.2025
23:09
Araç sigortalarında yeni dönem
Araç sigortalarında yeni dönem
Motorlu araç sigortalarında tam ve ağır hasar uygulamalarıyla ilgili yeni dönem başladı.
28.04.2025
23:08
Ehliyetiniz iptal edilebilir!
Ehliyetiniz iptal edilebilir! 'Elinizi çabuk tutun'
Ehliyet sahibi olan herkesi ilgilendiren bir uyarı geldi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden eski tip sürücü belgeleri ile ilgili yapılan uyarıda tarih hatırlatması yapılarak ''En kısa sürede başvurunuzu gerçekleştirin yoksa iptal edilecek'' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın