KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Nüfus sayımında yeni teknikler uygulanacak

TÜİK toplantısına katılan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, 2011 yılında genel nüfus ve konut sayımının insanları evlere hapsetmeden modern tekniklerle yapılacağını söyledi...

Nüfus sayımında yeni teknikler uygulanacak
19 EKİM 2009 PAZARTESİ 08:17
0
1611
0
AA aa
Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) düzenlenen "Yatırımı İzleme ve Değerlendirme" toplantısına katılmak için Şanlıurfa'ya gelen GAP'tan Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, 2011 yılında genel nüfus ve konut sayımının insanları evlere hapsetmeden modern tekniklerle yapılacağını söyledi.

GAP'tan Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Şanlıurfa'da gerçekleştirilen, "Yatırımı İzleme ve Değerlendirme" ve "Avrupa Birliğine Uyum Sürecinde 2009 Yılı Çalışmaları ile 2010 Yılı Planlarının Değerlendirilmesi" toplantısına katıldıktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

TÜİK'in 2011 yılında yapılması planlanan genel nüfus ve konut sayımıyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bakan Yılmaz, bu kez farklı bir teknik kullanılacağını belirtti. Bakan Yılmaz, "'2011 yılında genel nüfus ve konut sayımı yapılacak. Sayımı, insanları evlere hapsederek değil tamamen modern tekniklerle yapacağız. Öncelikle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre belirlenmiş hanelere mektup göndermek suretiyle bilgi istenecek. Alınamayan sonuçlar varsa orada kurumumuz devreye girip,

eksikleri tamamlayacak. Ayrıca 3-4 aya yayılacak ve 400-500 bin insanı kapsayacak daha ayrıntılı bir anket çalışması da yapılacak. Böylece örnekleme metoduyla nüfusumuzun profili de ortaya çıkarılacak. Tamamen yeni ve çağdaş yöntemlerle yapılacak bu çalışma bugün modern dünya ülkelerinin standardında olacak" dedi.

GAP'tan Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP Eylem Planı kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. 2012 yılı sonuna kadar 1 milyon 60 bin hektar alanın sulanmasının öngörüldüğünü kaydeden Bakan Yılmaz, 2008 yılı verilerine göre bugün bölgede hâlihazırda yalnızca 278 bin hektar alanın sulandığını söyledi. 2012 yılı sonu itibariyle bu rakamın 1 milyon 60 bin hektara ulaşmasının planlandığını belirten Yılmaz, ''Bu şekilde aslında GAP'ın ana unsurları bitmiş olacak ama bölgenin kalkınması

hiç bir zaman bitmeyecek. Kamunun ödenek anlamında bir sıkıntısı yok. Bu konu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla iyi bir şekilde yürüyor. Önemli olan kurumlarımızın bu ödenekleri harcayabilmesi, proje ve ihaleleri zamanında tamamlayabilmesi. Biz de bu konuları yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

Toplulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla yatırımların daha da hızlanacağını belirten Bakan Yılmaz, sulamanın alt yapıyla olmadığını ve eğitim ile sağlık gibi temel sosyal alanlarda da ilerleme sağlanması gerektiğini söyledi. Bakan Yılmaz, "Şanlıurfa'ya önem veriyoruz. Çünkü GAP Eylem Planında sulanması planlanan 1 milyon 60 bin hektarlık tarım arazisinin yüzde 48'i tek başına Şanlıurfa'da. Bu sulama yatırımlarının neredeyse yarısının Urfa'da olması demek. Dolayısıyla Şanlıurfa'daki başarı yalnızca

bölgenin değil dolayısıyla Türkiye'nin de başarısıdır" dedi.

Bakan Cevdet Yılmaz, daha sonra havayolu ile Ankara'ya hareket etti.

Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın