KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Nöbetçi noterlik uygulaması tekrar başlıyor

Adalet Bakanlığı, korona virüs salgını nedeniyle ara verilen nöbetçi noterlik uygulamasının yeniden başladığını duyurdu.

Nöbetçi noterlik uygulaması tekrar başlıyor
29 TEMMUZ 2021 PERŞEMBE 17:05
0
1649
0
AA aa

Nöbetçi noterlik uygulaması Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında noterlik hizmetlerinin daha etkin, verimli ve hızlı yürütülmesi amacıyla 6 Nisan 2019 tarihinde başlatılmıştı.

Uygulamaya Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyesi doğrultusunda 17 Mart 2020 tarihinde ara verilmişti. Bu süre zarfında uygulama kapsamında 810 bin 448 işlem yapıldığı belirtildi. Hafta sonu hizmet veren nöbetçi noterlerde 544 bin 161 işlem ile en çok ikinci el araç alım satım işlemleri yapıldı. İkinci el araç alım satım işleminin yanı sıra nöbetçi noterliklerde 43 bin 950 sıfır araç tescil işlemi yapıldı. Böylece nöbetçi noterliklerde toplamda tescil işlemi yapılan araç sayısı 588 bin 111 oldu. Uygulamanın hayata geçirildiği tarihten bu yana nöbetçi noterlerde yapılan toplam 810 bin 448 işlemin 4 bin 317'si konsolosluklarda gerçekleştirildi.

Vatandaşlardan gelen yoğun talep ve 30 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanan ‘Covid-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler ile İlgili 2021/13 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi' doğrultusunda nöbetçi noterlik faaliyetlerinin tekrar başlatılmasına karar verildi. Böylece ticaret hayatının çarkları hafta sonu da dönecek, özellikle iş yoğunluğu nedeniyle hafta içi noterlik işlemlerini yaptıramayan vatandaşlar hafta sonunda noterlik hizmetlerinden faydalanabilecek. 31 Temmuz Cumartesi ve 1 Ağustos Pazar günü itibarıyla yeniden başlayacak uygulama kapsamında nöbetçi noterler 10.00-16.00 saatleri arasında gerekli önlemleri alarak hizmet verecek. Salgın öncesi faaliyet gösteren nöbetçi noterlik sayıları, özellikle de oto satışının yapıldığı yerler ile büyükşehirler başta olmak üzere yoğunluk yaşanan tüm il ve ilçelerde arttırılacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.08.2026
18:03
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Genç ilçesinde yapımı süren 16 Derslikli İnönü Ortaokulu inşaatından gönderilen fotoğraflarda, bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda boşluklar ve açığa çıkan donatı demirleri görülüyor. Görüntüler, yapı kalitesine ilişkin soru işaretleri oluştururken, yetkili kurumların teknik inceleme yapması çağrısı yapıldı.
06.08.2026
17:39
Bingöl`de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de kaybolma riski taşıyan Alzheimer hastalarına yönelik başlatılan proje kapsamında ilk etapta 65 kişiye akıllı takip cihazı teslim edildi. Mobil uygulamayla anlık konum takibi yapılabilecek cihazların, olası kayıp vakalarında hastalara daha kısa sürede ulaşılmasını sağlaması hedefleniyor.
06.08.2026
17:28
Bingöl`de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl-Muş karayolunda üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
06.08.2026
17:04
Arıkan:
Arıkan: 'Konforlu Ulaşım, Güçlü Altyapı İçin Çalışıyoruz'
Kent genelinde devam eden asfalt çalışmalarını sahada inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Vatandaş yapılan çalışmayı değil, o çalışmanın hayatına kattığı konforu hatırlar' diyerek, ulaşım yatırımlarında kalıcı ve güvenli çözümleri öncelediklerini söyledi. Arıkan, bu sezon yaklaşık 40 bin ton asfalt serimi gerçekleştirileceğini belirtti.
06.08.2026
16:54
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigara fiyatlarındaki artış sürüyor. Ağustos ayının ilk haftasında JTI grubuna yapılan zammın ardından bu kez PM grubu sigaralara 10 TL zam geldi. Güncellemeyle gruptaki en ucuz sigara 120 TL, en pahalı sigara ise 140 TL'ye yükseldi.
06.08.2026
15:42
Bingöl`de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın