KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Necmettin erbakan vefat etti

Ankara'da güven Hastanesi'nde tedavi gören Eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan vefat etti. Türk siyasetinin önde gelen isimlerinden Necmettin Erbakan Milli Görüş'ün lideriydi.

Necmettin erbakan vefat etti
28 ŞUBAT 2011 PAZARTESİ 09:01
0
2626
0
AA aa

3 Ocak'ta hastaneye kaldırılmıştı
Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, 3 Ocak Pazartesi günü ayağında daha önceden var olan bir rahatsızlık nedeniyle gece geç saatlerde Güven Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Ciddi bir sağlık durumunun olmadığı belirtiliyordu; ancak 50 gün hastanede gözetim altında tutulan ve ziyaretine gelen kimsenin yanına girmesine izin verilmeyen Erbakan'ın, sağlık durumunun iyi olmadığı, felç geçirdiği iddiaları da gündeme gelmişti. Pazar günü saat 11.40'da Ankara Güven Hastanesi'nde hayatını kaybeden Necmettin Erbakan, salı günü düzenlenecek cenaze namazının ardından, Merkez Efendi'deki aile kabristanlığına defnedilecek
Necmettin Erbakan Kimdir?
Erbakan, 1926 yılında Sinop'ta doğdu. 1969 yılında Konya'dan bağımsız milletvekili olarak siyasete giren Erbakan, yakın arkadaşlarıyla 1970 yılında Milli Görüş'ün ilk partisi olan Milli Nizam Partisi'ni kurdu. 1971 ihtilalinde kapatılan bu parti yerine Milli Selamet Partisi kuruldu. 1980'de getirilen yasaklarla 1987 yılına kadar siyasetten uzak kaldı. 1987 yılında Refah Partisi Genel Başkanı seçildi ve bu partiyle 1995 genel seçimlerinden birinci parti olarak çıktı. Seçimlerin ardından kurulan 54'üncü hükümetin Başbakanı oldu. 28 Şubat sürecinde Refah Partisi'nin kapatılmasıyla Erbakan'a 5 yıl siyaset yasağı getirildi. Saadet Partisi'nin son kurultayında tekrar Genel Başkan seçilmişti.
Erbakan için kim ne dedi?
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: “Eski Başbakanlardan, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Büyük bir devlet, siyaset ve bilim adamını kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı daima sevgi, saygı ve şükranla yad edeceğiz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, milletimize, Saadet Partisi camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Erbakan, kendisini öğretmeye ve öğrenmeye adamış bir insandı. Erdoğan bir hoca, bir lider ve bir insan olarak genç nesillere güzel örnek oldu. Allah ondan razı olsun. Ondan öğrendiklerimiz çok önemlidir. Saadet Partisi'nin başı sağ olsun.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Erbakan'ın ölümünden derin üzüntü duydum. Siyaset dünyamızın çınarlarından biriydi. Ölümünden büyük üzüntü duydum. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a rahmet, Erbakan ailesine, Saadet Partisi yöneticileriyle, üyelerine, siyaset dünyasına ve Türkiye'ye başsağlığı diliyorum.”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Çok acı ve üzüntü verici bir haber almış bulunuyoruz. Türk milletinin yetiştirmiş olduğu değerli bir evladı, Türk siyasi hayatında mümtaz bir yeri bulunan Milli Görüş hareketinin kurucusu ve o hareketin şekillendirdiği siyasi partilerin genel başkanı ve lideri Sayın Necmettin Erbakan beyefendi hakkın rahmetine kavuşmuştur. Sayın hocamıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Büyük Türk milletine ve Milli Görüş hareketinin mensuplarına başsağlığı diliyorum.”
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: “Biz ondan çok şeyler öğrendik. Allah razı olsun. Sayın hocamızı, eşinin ölümünden sonra çöktüğünü gördük. Birbirlerine çok bağlıydılar. Çocukları ona çok iyi davransa da eşinden sonra rahatsızlığı artmıştı.
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş: “Erbakan'dan çok şey öğrendik. Türkiye siyasi tarihine damga vurdu. Kendisi ile yakın çalışma arkadaşı olmaktan çok mutluydum. Kendisinin bize kattıkları çok büyüktür. Saadet Partisi'nde ayrılma döneminde, aramızda hiçbir kırıklık olmadı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın