KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Narin: islam birliği kurulmalı

Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şube Başkanı Narin: “Emperyalist ülkelerin ve İsrail’in İslam coğrafyası üzerindeki tasallutuna karşı direnç geliştirmenin en etkili yolunun Hakkı üstün tutan İslam Birliği’nin kurulması olduğu unutulmamalıdır” dedi.

Narin: islam birliği kurulmalı
05 NİSAN 2013 CUMA 08:49
0
1661
1
AA aa

Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şube Başkanı Narin, yaptığıb yazılı açıklamasında Suriye, Gazze ve Arakan'da Müslümanların yaşadığı zulümlere dikkat çekti.

Yeryüzünün her köşesinde Müslümanlara yönelik baskı ve şiddet olayları devam etmekte olduğuna dikkat çeken Narin: “Myanmar Hükümetinin Arakanlı Müslümanlara yönelik tüyler ürpertici katliamı tüm dünyanın gözü önünde sürmektedir. Arakan'da Müslümanlara ait ibadethane, okul ve evler içinde insanlar varken kundaklanılmakta ve yakılmaktadır. En son Yangon şehrinde Müslümanlara ait bir okul yakılarak 13 çocuk şehit edilmiştir. Geçtiğimiz dönemde vahşet doruk noktasına ulaşınca artan tepkiler üzerine Myanmar Hükümeti ile diplomatik temas sağlanmış, konunun üzerine gidiliyor gibi yapılmış ve bir müddet Arakan katliamı unutturulmaya çalışılmıştır. Ancak sosyal medyaya vahşet görüntüleri düşmeye devam etmektedir. İnsani yardım kuruluşları ve Arakanlı Müslümanların temsilcileri de bu görüntüleri doğrulamaktadırlar. Öte yandan 110 binden fazla Arakanlı Müslüman çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilmiş durumdalar. Muson yağmurların yaklaştığı bir dönemde bu kadar insanın güvenli bir barınma imkânından mahrum oluşu da endişe vericidir. Yakılarak öldürülmekten kaçan insanlar şimdi boğularak ölme tehlikesiyle karşı karşıyalar. Çünkü bölgede yağışlarla birlikte şiddetli seller ve taşkınlar yaşanmaktadır. Diğer taraftan Bangladeş'in Arakanlı Müslüman mültecileri kabul etmemesi ayrı bir insanlık suçudur. Bu ülkenin yöneticilerinin takındıkları tavır evrensel insanlık değerleri ile bağdaşmamaktadır. Zaten sadece inançlarından dolayı Cemaati İslami'nin 91 yaşındaki lideri Gulam Azam'ın ve arkadaşlarının idamla yargılanması, süreci protesto eden halka karşı öldürmeyle sonuçlanan şiddet uygulaması da Bangladeş yönetiminin nasıl bir zihniyete sahip olduğu göstermektedir. Bangladeş Müslümanlarının öncü isimleri ve Müslüman birçok bilim adamı Bangladeş'te halan tutuklu bulunmaktadır. Arakan ve Bangladeş'te Müslümanların eş zamanlı olarak baskı ve zulümlere maruz kalması elbette küresel sistemin efendilerinin bilgisi dahilinde ve gözleri önünde olmaktadır. Afganistan'a, Irak'a, Libya'ya sözde demokrasi ve insan hakları getirmek için askeri müdahale yapan ama netice itibariyle bu ülkeleri yağmalamak için işgal eden Batı'nın Arakan'da ve Bangladeş'te yaşanan gelişmeler karşısında sessiz kalması bizi şaşırtmamaktadır. Yeraltı zenginliklerini yağmalamak için Mali'yi işgal eden Fransa yine bu ülkede terörist faaliyetlerine devam etmektedir. Sözde Türkiye'den özür dileyen İsrail Gazze halkına karşı tutumunu daha da sertleştirmiştir. Akdeniz'de Gazeli balıkçılara altı mil olan avlanma bölgesi sınırını üç mile indirmiştir. Öte yandan Gazze'yi aklına estiğinde bombalamaya devam etmektedir. Suriye göz göre göre bir iç savaşa sürüklenmiş, bu ülkedeki çatışmaların son bulması için de tek bir adıma atılmamıştır” diye konuştu.

“Gerek Arakan'da ve Bangladeş'de yaşananlar, gerekse de Suriye ve Mali'de yaşananlar ümmetin sahipsizliğinin bir göstergesidir” diyen Narin, iki milyar Müslüman nüfusun gerektiği gibi organize olamamasından dolayı bu zulümlerin bu coğrafyalarda yaşanmasının temel sebep olduğuna vurgu yaptı.

Yapılan zulümlerin her biri uluslararası tüm İslami platformlarda gündeme getirilmesi gerektiğini vurgulayan Narin: “Myanmar ve Bangladeş hükümetlerine her türlü platformda gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır. Etnik ve mezhepsel farklılıklar körüklenerek oluşturulan çatışma ortamlarında ise taraflar sağduyuya çağrılmalıdır. Müslüman ülkelere NATO ve benzeri yabancı müdahalelere müsaade edilmemelidir. Müslümanların oluşturduğu tüm sivil toplum kuruluşları Müslüman ülkelerin hükümetlerini bu meselelerde daha duyarlı olmaya çağırmalıdır. Her ülkeden ve inançtan erdemli insanlara yaşanan bu katliamlar, işgaller ve yağmalar doğru bir şekilde anlatılmalıdır. Yaşama hakkı, mülkiyet hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü, ailenin ve neslin korunması hakkı, akıl sağlığının korunması hakkı her insanın temel hakkıdır ve bu hakların korunması hususunda ivedi bir biçimde önlemler alınmalıdır. Emperyalist ülkelerin ve İsrail'in İslam coğrafyası üzerindeki tasallutuna karşı direnç geliştirmenin en etkili yolunun hakkı üstün tutan İslam Birliği'nin kurulması olduğu unutulmamalıdır” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Said Mirza (@Misafir_12989)
06 Nisan 2013 Cumartesi 13:00
'HANGİ İSLAM'?
VARSA ÖYLE BİR İSLAM BİRLİĞİNİ KİM KURMALI?
TÜRKİYE Mİ?
TÜRKİYE İSLAM MI LAİK Mİ?.......
OLMAYAN BİRŞEYDEN NASIL 'BİRLİK' KURULACAK.
ABDULLAH HOCA VALLAHİ SEN Bİ ALEMSİM.
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın