KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Eylül 2024 Salı
°C

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE KORKUNÇ İTİRAF: AMCA 200 BİN TL TEKLİF ETTİ

Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin bugün toprağa verilirken bir itirafçının anlattıkları ise her şeyi değiştirdi. Amcanın kendisine çuvalı verdiğini ve 200 bin TL teklif ettiğini anlatan itirafçı cesedi nasıl sakladığını adım adım anlattı.

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE KORKUNÇ İTİRAF: AMCA 200 BİN TL TEKLİF ETTİ
09 EYLÜL 2024 PAZARTESİ 14:18
0
1919
4
AA aa

Diyarbakır Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan gelen acı haber tüm ülkeyi yasa boğdu. 19 günlük arayışın sonucunda evine 2 km uzaktaki Eğertutmaz Deresi yatağında bir çuval içinde Narin'in cansız bedenine ulaşıldı. Ön otopsi raporunda bacağında kırık ve boynunda şüpheli bir lezyon olduğu, ayrıca 15 gün kadar suda kaldığı belirlendi.

24 GÖZALTI VAR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası, 2 Eylül'de tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin arasında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerin vereceği ifade sonrası fail sayısının daha da artacağı belirtiliyor.

CİNAYETTE AMCANIN ROLÜ

Narin Güran'ın ölümüne ilişkin sır perdesi henüz aralanmadı, ancak yeni şüphelilerden birinin verdiği ifade de amcanın olaydaki rolüne işaret ediyor.

İLK İTİRAFLAR GELDİ

Narin'in katili kim, amcası mı öldürdü gibi sorular yanıt ararken gözaltında bulunanlardan ilk itiraflar geldi.

“AMCA 200 BİN LİRA TEKLİF ETTİ”

Sabah'tan Halit Turan'ın aktardığı bilgilere göre gözaltına alınan zanlı sorgusunda, Narin'in amcasının cesedi gömmesi için 200 bin lira teklif ettiğini söyledi.

Zanlı sorgusunda “Muhtar (Narin'in amcası) cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm. Muhtar bana cesedi ortadan kaldırmam için 200 bin lira teklif etti” diye konuştu.

“ETRAFIMIZDA KİMSE YOKTU”

İşte gizli tanığın Narin Güran cinayetine yönelik ifadesi şu şekilde:

“Mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi'ne doğru çıkan Akkedüşeli Köy'ün iç yolunda Salim Gürhan'la karşılaştım diyor. Burada içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim diyor. Sonra muhtar aracından indi, benim yanıma geldi. Ben de araçtan indim.

Daha sonra aracın ön koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek bunu yok edeceksin dedi bana. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette hareketsiz yatan bir insan olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu görünce şaşırdım ve tereddüt ettim Salim Gürhan. Bana hitap et, aileni iyi düşün. Sana 200 bin lira para veririm dedi. Tabi bu sırada etrafımızda kimse yoktu.

“ÇUVALİN İÇERİSİNE BİRLİKTE KOYDUK”

Sonra bana aracında torba var mı dedi. Ben de aracın bagajının rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim'e verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisinde birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerine siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı küçük bir çanta vardı. Sağ kulağının arkasında, boyun bölgesinde bir kızarıklık vardı demiş ifadesinde. Sonra ifadesi tabi devam ediyor.

Burada muhtarın üzerinde olan elbiseleri de anlatıyor neler olduğunu. Çuvala çocuğu yerleştirdikten sonra, çuvalın ağzını orada bağlamadan aracımın arka koltuğuna ayak pastasının olduğu yere koydum. Göl diye tabir ettiğimiz fakat eğri tutmaz deresine doğru götür diyerek eliyle orayı işaret etti. Ayrılırken Salim Gürhan'ın ne yaptığına bakmadım. Direkt olarak mezarlığın yanından giderek villalar mevkiine doğru gittim.

“ÇOCUĞUN AYAĞININ KESİP OLUP OLMADIĞINI HATIRLAMIYORUM”

Yolda giderken pişmanlık duydum ancak aldığım şeylerin de kurtulmamın gerektiğini düşündüm. Derenin yanındaki stabiliz yoldan aşağı inerek uygun bir yere baktım. Aracımı derenin kenarına durdurdum. Çuvalı aracımdan alarak elime aldım. Çocuğun tüm vücudu çuvala sığmıştı. Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum. Çünkü çok telaşlıydım. 8 Eylül tarihinde Narin Gürhan'ın bulunduğu yere inerek ip aradım. İp bulamayınca çocuğun çantasının ipi aklıma geldi.

Çantanın ipini sökerek çuvalın ağzını bağladım. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Boğazını çuvala bıraktım. Çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum. Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kilo civarındaydı. Yanında da birer taş vardı. Üzerine çalı koymadım. Çünkü üzeri kapanmıştı. Daha sonra buradan çıkarak aracıma bindim. Stabilize yoldan çıktıktan sonra baldızımın evine gittim demiş.”

Kaynak: Ensonhaber

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111457)
10 Eylül 2024 Salı 07:51
Allah'u Teâlâ Cennet Çiçeği Masum küçük kızı şehid eden Zalim(ler)e ebediyen Lânet eylesin ve Azab eylesin.. Allah'u Teâlâ Kahhar ismi şerifi hürmetine Katil veya Katilleri Kahru Perişan eylesin..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111448)
09 Eylül 2024 Pazartesi 19:21
Kötülük yapanın ömrüne bahar gelmesin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111446)
09 Eylül 2024 Pazartesi 19:12
Şimdi bu pisliğin idam edilmesinden başka içimizi ne soğutur. Hangi ceza bu pisliğin yaptığına karşılık gelir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111439)
09 Eylül 2024 Pazartesi 16:45
bu nasıl bir vicdansızlıktır. katiller cahiller pislikler
17.09.2024
12:26
İkinci el araç alışverişi çok daha güvenli hale gelecek
İkinci el araç alışverişi çok daha güvenli hale gelecek
Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışların 27 Eylül tarihi itibari ile zorunlu hale getirilecek 'Güvenli Ödeme Sistemi' ile yeni bir döneme geçileceğini duyurdu. Peki, sistem nasıl işleyecek?
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın