KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Müzakerelere askı için uzlaşma

Hollanda, AB Komisyonu'nun tavsiye kararında yer alan, Türkiye'yle müzakerelerin 8 başlıkta askıya alınmasının, üye ülkelerin dışişleri bakanlarınca kabul edildiğini açıkladı.

Müzakerelere askı için uzlaşma
11 ARALIK 2006 PAZARTESİ 20:27
0
1157
0
AA aa
14-15 Aralık'taki devlet ve hükümet başkanları zirvesi öncesinde, Brüksel'de bir araya gelen AB'ye üye ülkelerin dışişleri bakanları, Türkiye üzerinde ortak bir tutum belirlemeye başladı.

Hollanda Dışişleri Bakanı Bernard Bot, tartışmaların hala devam ettiğini; ancak AB Komisyonu'nun tavsiyesi doğrultusunda 8 başlığın askıya alınması için anlaşma sağlandığını açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, daha önce Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ortaya attığı gözden geçirme takvimi belirlenmesine olan desteği geri çekerek, AB Komisyonu'nun 29 Kasım'da yapmış olduğu önerinin yeterli olduğunu açıkladı. Douste-Blazy, tüm üye ülkeleri de bu öneriyi desteklemeye çağırdı.

Fransa Dışişleri Bakanı, Genel İşler Konseyi'nin akşam saatlerinde bir karara varabileceğini de belirtti.

Ankara'yla istişarelerde bulunann Komisyon'un genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn'in ise, Türkiye'den ya Rum kesimine açacağı limanlarla ilgili detaylı bilgi vermesini, ya da dönem başkanlığına yazılacak bir mektupla, teminat vermesini istediği belirtiliyor.

Hollanda, Avusturya, Almanya, Rum kesimi ve Yunanistan, tavsiye kararının daha da ağırlaştırılmasını istiyor. Daha önce Türkiye'ye karşı ılımlı bir tutum izleyen İspanya'nın da tavrını sertleştirdiği belirtiliyor.

Bugünkü tartışmaları yönlendirecek zirve sonuç bildirgesi taslağında Almanya ve Fransa'nın önerdiği gözden geçirme takvimine yer verilmiyor. Toplantıda Dönem Başkanı Finlandiya'nın Türkiye'nin limanlar önerisi konusunda da bilgi veriyor.

NTV-MSNBC
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın