KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Müzakere görüşmeleri derhal başlamalı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki patlamanın ardından başlayan olumsuz gelişmeleri değerlendiren Aydoğdu, “Müzakere ve çözüm süreçlerinin bir daha ve derhal başlaması gerektiğini belirtiyor. Bütün demokrasi güçlerini barış ve demokratik siyaset yolunda seferber olmaya çağırıyoruz” dedi.

Müzakere görüşmeleri derhal başlamalı
28 TEMMUZ 2015 SALI 02:36
0
2537
2
AA aa

Halkların Demokratik Bölgeler Partisi (HDP) Bingöl İl Başkanı Başak Aydoğdu, Suruç'ta 31 kişinin ölümüne 104 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın ardından ülkede yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine basın açıklaması yaptı.

Parti binasında yapılan toplantıda konuşan Aydoğdu, “Son günlerde yaşanan operasyonların ve katliamların 90'lı yıları aratmayacak şekilde yıllarca sürdürülen baskıcı ve otoriter uygulamaları şuanda tüm emek ve demokrasi güçlerini hedef alarak gerçekleştiren AKP, seçim öncesi çıkarılan iç güvenlik paketini sendikalar ve demokratik sol muhalif kesim üzerinden uygulamaya başlamıştır” dedi.

AK Parti'nin en temel hukuk ilkelerini ayaklarını altına aldığını savunan Aydoğdu, şunları söyledi: “7 Haziran seçimleri sonrasında tek parti iktidarını kaybetmesine rağmen, en temel hukuk ilkelerini ayaklar altına alarak HDP'yi ve Eğitim-Sen gibi mücadeleci bir sendika merkezini ve demokratik kitle örgütlerini, muhalif yayın organlarını hedef haline getirilmesi dikkat çekicidir. Geçici ve emanet bir iktidar ülkeyi çözüm sürecini bitirmeye ve savaşın eşiğine getirmeye hiçbir hakkı ve meşrutiyeti yoktur. Bugün yaşanan baskınlar ve gözaltılar, Türkiye' de faşizmin kurumsallaşması anlamına gelen "iç güvenlik paketi" üzerinden, emek ve demokrasi güçlerinin baskı altına alınmak ve sindirilmek istendiğini göstermektedir, ülkenin dört bir yanında Günlerdir eş zamanlı yürütülen operasyonlarda Bingöl İlimizde aralarında HDP yöneticilerinin de bulunduğu 20 den fazla kişi gözaltına alınmıştır.”

“HDP BARAJI AŞTI DİYE HEM İÇ HEM DIŞ SAVAŞ ÇIKARANLARDIR”

Benzeri girişimler geçmişte de yaşandığını, aradan geçen sürede AK Parti kaynaklı olarak yapılan bütün baskınların hepsinin içinin boş çıktığını kaydeden Aydoğdu, “Bugün partimiz ve demokrasi güçleri hedef haline getirilmesi bizlere yönelik açık bir gözdağıdır ve kabul edilmesi mümkün değildir. ‘HDP barajı geçemezse iç savaş çıkartacak' diyenler HDP barajı aştı diye hem iç hem dış savaş çıkaranlardır. DAİŞ çetelerinin bahane edilerek Kürt halkına ve emek, demokrasi güçlerine yönelik yapılan operasyonlar Askeri saldırılar ve bombalamalar, siyasal gözaltı operasyonları ve baskılar bir an önce durdurulmalıdır. Müzakere ve çözüm süreçlerinin bir daha ve derhal başlaması gerektiğini belirtiyor. Bütün demokrasi güçlerini barış ve demokratik siyaset yolunda seferber olmaya çağırıyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Kindar (@Misafir_19094)
28 Temmuz 2015 Salı 19:39
ALLAH'TAN DİLEĞİM SİZE OY VERENLER SİZİN YAPTIĞINIZ OLAYLARDAN CANLARI YANSIN Kİ NE OLDUĞUNUZU ANLASINLAR ? BİR LAF VARDIR DÜŞMAN ASLA DOST OLMAZ
FAŞİSTLER (@Misafir_19092)
28 Temmuz 2015 Salı 12:12
Bu kadın bizzat bana 2014 yılında 'ÇÖZÜM SÜRECİ her an bozulabilir.' şeklinde tehditvari konuşmuştu... Demek ki neymiş HALKIN ÇOCUKLARINI öldürerek ve de illere başka illerden getirtikleri adayları dayatan HDP artık HALKIN ÇOCUKLARINA sahip çıkması yüzünden sokak eylemleri yapamadığından müzakere çağrısı yapıyor... Siz daha NEDEN SURUÇ'ta olmadığınızın hesabını veremediniz... Canlı bombadan haberiniz varmış, öyle anlaşılıyor... Kendileri keyif çatarken halkın ölen çocukları üzerinden siyaset yapmak kolay mıymış?
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın