KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Mustazaf-der'den afrika'ya yardım çağrısı

Mustazaflarla Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Bingöl Şubesi, Afrika'da yaşanan insanlık dramı için yardım çağrısında bulundu.

Mustazaf-der`den afrika`ya yardım çağrısı
13 AĞUSTOS 2011 CUMARTESİ 06:16
0
1808
0
AA aa

Mustazaf-Der Bingöl Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en fakir kıtası olan Afrika'da felaketin yaralarının bir nebze olsun sarılabilmesi için yardım kampanyası başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Halkımızın malumu Afrika boynuzu denilen bölgede feci bir kuraklık yaşanmaktadır. Başta Somali, Kenya ve Uganda'da her gün açlıktan çoğu çocuk yaşlı ve kadınlardan oluşan yüzlerce insan can vermektedir. Onların yardımına koşmak, dertlerine derman olmak bütün insanların bir insanlık borcu olduğu gibi, İslam ümmeti üzerinde ise bir farzı kifayedir. Bu gibi olağanüstü durumlarda tüm Müslümanların birbirlerine yardım elini uzatması, organizeli ve dayanışma içinde olması ve yardımlarını tez elden ulaştırması gerekir.

Ancak yardımlarını bizim kanalımızla göndermek isteyen yardımsever Bingöl Halkımızın bu isteğine hemen cevap veremediğimizden son derece üzgünüz. Zira bizler kuruluş olarak uluslar arası bir yardım derneği olmadığımız için ülke dışına böyle bir organizasyonu düzenleme şansına sahip değiliz. Bu itibarla yardımlarını bizimle göndermek isteyen kardeşlerimizin yardımlarını ya İ.H.H kanalıyla ya da UMUT-DER kanalıyla göndermelerini tavsiye ederiz. Bu vesileyle yardım göndermek isteyenlerin yardımlarının şimdiden kabul buyurmasını ve Afrika halkı'nın da bir an evvel bu beladan kurtulmasını rabbimizden niyaz ederiz.”

UMUT-DER adına yardımlarını göndermek isteyenlerin TL hesaplarına; ''SOMALİYE YARDIM İÇİN'' ibaresini yazmayı unutmamaları konusunda uyarılan açıklamada, UMUT-DER'e ait banka numaraları hesapları şöyle açıklandı:

ZİRAAT BANKASI

HESAP NO: 45.099.041–5001 557-BATMAN

IBAN: TR810001000557450990415001

TÜRKİYE FİNANS BANKASI

HESAP NO: 99.366.475–1

İBAN: TR380020600072993664750001
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
16.05.2026
15:21
Bingöl`de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Bingöl'de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Eğitime Destek Platformu'nun Mayıs ayı genişletilmiş il toplantısı, Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, eğitim alanında yürütülen çalışmalar ve kurumlar arası iş birliği konuları ele alındı.
16.05.2026
15:20
BİŞHAK Başkanı Baysal`dan DEM Parti`nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
BİŞHAK Başkanı Baysal'dan DEM Parti'nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Vahap Baysal, DEM Parti'nin 'Barış İçin Adım At' temasıyla Bingöl'de düzenlemeyi planladığı yürüyüşe tepki gösterdi. Baysal, Bingöl halkının önceliğinin huzur ve birlik ortamı olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın