KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mart 2026 Çarşamba
°C

Murat Nehri Havzasında 5 milyon fidan dikildi

Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Bingöl'de yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Murat Nehri Havzasında 5 milyon fidan dikildi
23 KASIM 2022 ÇARŞAMBA 18:23
9
1816
2
AA aa

Orman Genel Müdürlüğünce 2013 yılında faaliyete geçirilen Bingöl, Elazığ ve Muş illerini kapsayan Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesinin tamamlandığını belirten Börü, Bingöl'de 12 mikro havzada bulunan 113 köyde 46 bin vatandaşın projeden yararlandığını söyledi.

Börü, “Köylerimizde; 3.003 haneye izolasyon yapımı, 1.642 adet güneş enerjili su ısıtma ünitelerinin kurulumu, 2.232 adet kuzineli soba dağıtımı, 10.340 adet arı kovanı dağıtımı, 83 adet hayvan barınaklarının iyileştirilmesi, 1.139 dekar alanda kapama meyve bahçesi tesisi, 46 adet plastik örtü altı sebze yetiştiriciliği (Sera) kurulumu, 123 adet köy çeşmesi yapımı, 9 adet ortak kullanıma açık taş ekmek fırını yapımı, 250 adet süt sağım makinesi dağıtımı, 105 adet bal süzme makinesi dağıtımı, 8.714 dekar alanda buğday ekimi, 3.137 dekar alanda yem bitkisi (yonca) ekimi, 60 dekar alanda sebze üretimi, 32 adet 30-50 tonluk sulama havuzları yapımı, 535 dekar alanda damla sulama sistemi tesisi yapımı, 1.188 hektarlık alanda mera ıslahı çalışması, 1.392 adet hayvan içme suyu sıvatları dağıtımı, 128 adet ortak kullanıma açık basit hayvan barınakları (gölgelik) yapımı, 1.210 hektar alanda ağaçlandırma, 6.485 hektar alanda erozyon kontrol çalışmaları, 1.457 hektar alanda rehabilitasyon çalışmaları yapılarak 5 milyon 100 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam koşulları iyileştirilip ekonomik kazanç elde etmelerine katkı sağlayanmış olup projemiz hedeflediği başarıya ulaşmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96591)
25 Kasım 2022 Cuma 13:39
5 milyon 100 bin adet fidan dikiminden bir milyonu bil yeşermemiştir. İnanmayanlar yerinde tespit edebilirler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96578)
24 Kasım 2022 Perşembe 09:29
bu kadar çok yatırım yapılmış ama haberimiz 3. sayfa haberlerinde oluyor! umarım hibeler adil bir şekilde köylülerimize verilmiştir!
04.03.2026
03:29
Alban`dan Deprem Haftası`nda Sert Mesaj
Alban'dan Deprem Haftası'nda Sert Mesaj
Deprem Haftası için 'kutlama değil, hesap sorma haftası' mesajını veren ve yaşanan büyük afetlere rağmen gerekli adımların atılmadığı ifade eden TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban; 'Doğal olan depremdir, doğal olmayan ise afettir. Depremleri önlemek mümkün değildir ancak zararlarını azaltacak teknik, hukuki, mali ve sosyal politikaları uygulamak mümkündür.'
04.03.2026
03:28
Bingöl`de her gün 2 bin 500 kişilik iftar yemeği
Bingöl'de her gün 2 bin 500 kişilik iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nce Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık 2 bin 500 kişilik 3 çeşit sıcak yemek menüsü ile iftar hizmeti sunuyor. Özellikle yaşlılar, ihtiyaç sahipleri, emniyet güçleri ve sağlık personeli iftar programından faydalanıyor.
04.03.2026
03:27
Gökçeli Köyü Derneği İftarda Buluştu
Gökçeli Köyü Derneği İftarda Buluştu
Bingöl'ün köklü yerleşimlerinden Gökçeli Köyü Derneği (Talvarı) sakinleri, Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu ön plana çıktı.
04.03.2026
03:27
Grup Tillo Genç`te sahne alacak
Grup Tillo Genç'te sahne alacak
Etkinlik, 5 Mart Perşembe günü saat 20.30'da Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
04.03.2026
03:25
Otomobil istinat duvarına çarptı! 5 yaralı
Otomobil istinat duvarına çarptı! 5 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
03.03.2026
03:37
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın