KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Muhtarlık sistemi kalkacak mı?

Yaygın medyada yer alan haber, muhtarlar arasında hareketlilik oluşturdu. Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdullah Butaku, haberlerle ilgili şu değerlendirmede bulundu.

Muhtarlık sistemi kalkacak mı?
09 EKİM 2012 SALI 08:39
0
6864
0
AA aa

Yaygın medyaya yansıyan “Hükümet, artık çok fazla işlevi kalmadığını düşündüğü muhtarlık sistemine son verecek çalışma yürütüyor. Yapılan çalışmaya göre, belediye sınırları içinde kalan mahallelerde muhtarlık olmayacak. Muhtarların yaptığı nüfus, seçim ve ikametgâhla ilgili işleri kaymakamlık ve belediyeler yürütecek” içerikli haberler muhtarlar arasında yeni bir hareketlilik başlatırken, bu durum Ankara'nın da gündeminde geniş yer buldu.

Pazar günü Ankara Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Muhtarlar Federasyonu 1. Olağan Genel Kurul toplantısında da bu konu dile getirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve 700'ü aşkın muhtarın katıldığı genel kurulda Tanrıverdi, "Muhtarlığın kaldırılması, ya da muhtarlık kurumlarının kaldırılması, asla ve asla gündemimizde yoktur" dedi.

Ancak İktidarın "muhtarlığın kaldırılması asla ve asla gündemimizde yoktur" açıklamasına rağmen, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Muhtarlığın kaldırılması ile ilgili bir teklif Meclis gündemine gelirse direniriz" dedi.

Kongreye katılan Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdullah Butaku, haberleri ve kongrede yaşananları anlattı.

Haberlerin asılsız ve gerçekten uzak olduğunu söyleyen Butaku: “Kongrede iktidar temsilcileri böyle bir durumun söz konusu olmadığını söylediler ve bunu ispatladılar. Bu da gösteriyor ki, tamamen çarpıtma ve yeni bir gündem oluşturma adına yayınlanan haberlerin hiçbir geçerliliği yoktur. Muhtarlar sadece evrak hazırlamıyor, o mahallenin sıkıntılarını ilgili kurumlara aktarıyor, vatandaşa rehberlik yapıyor. Sadece evrak hazırlayan, başka hiçbir görev ve sorumluluğu bulunmayan kişiler değiliz. Böyle bir durum söz konusu değildir, muhtarlarımız rahat olsunlar. Zaten Bingöl'den 10 tane muhtar arkadaşımız da kongreye katıldılar. Onlar da bu söylemleri işittiler. Şuanda bir sıkıntı görülmüyor. Fakat böyle bir çalışma ileriki süreçte gündeme gelirse gerekli girişimlerden de geri durmayız” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın