KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Muhtarlardan siyasilere çağrı

Tarım reformu kapsamında köy yerleşim yerlerinin belirlenmesine rağmen henüz bir çalışma yapılmadığını belirten muhtarlar, siyasilere çağrıda bulunarak bu sorun ile ilgilenmeleri gerektiklerini söyledi.

Muhtarlardan siyasilere çağrı
21 ŞUBAT 2017 SALI 00:33
0
1645
0
AA aa

Tarım reformu kapsamında köy yerleşim yerlerinin belirlenmesine rağmen henüz bir çalışma yapılmamasını belirten muhtarlar, siyasilerin bu konuda artık devreye girmesi gerektiğini belirterek, çağrıda bulundular.

 Muhtarların konu ile ilgili ortak olarak yaptıkları açıklamada şu ifadeler yer aldı: “ Tarım reformu çalışmaları 2009 senesinde 16 ova köyünde başladı. Sadece 7 köyde yerleşim yeri belirlendi. Bu yerleşim yeri olarak belirlenen köylerde tarım reformu askıya alındı. Sebep olarak da zemin etütü, jeoteknik ve jeolojik kalemlerin kurumda bulunmaması dediler. 5 yıl boyunca bu şekilde oyalandıktan sonra yetkililere gidip madem sizlerde bu kalemler yok bizi başka bir kuruma yönlendirin bu işi de o kuruma devredin. Gerek İl Özel İdare gerekse Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu konu ile ilgilenebilir diye düşündük. Sonuçta işi Özel İdareye devrettiler ama Özel İdare de aynı şekilde bu gider kalemlerinin kendilerinde bulunmadığını ifade ederek bizlere siz kendi imkanlarınızla zemin etüdü ve jeoteknik incelemeleri yaptırın biz de sonrasında yardımcı olalım dediler. Bu bahsedilen etüd ve jeoteknik işlemler parasal olarak 150 bin TL civarı bir paraya denk gelmekte. Ve bizlerden hiç kimse bu parayı ödeyecek durumda değil. Biz de bu sebeple  Çevre Şehircilik Müdürlüğüne gidip durumu anlattık. Onlar da kendilerinin bu kalemleri ödeyemeyeceğini ifade ettiler. Fakat İller Bankası'nın bu ödemeyi yapabileceğini söylediler ve bir dilekçe yazmamıza yardımcı olarak bizi gönderdiler. Biz daha sonra Bingöl Vali'sinin yanına gittik, kendisi sağolsun bizleri iyi bir şekilde ağırlayıp derdimizi dinledikten sonra elinden gelen yardımı da yaptı. Şimdi dilekçemiz Ankara'da ve siyasilerin olaya müdahale etmesini bekliyoruz. Sadece dilekçemizin değerlendirilmesini, ve zaten 5 yıl gecikmiş olan projenin hayata geçirilmesini istiyoruz"

Yapılan ortak açıklamayı, Ekinyolu  Köyü Muhtarı  Mehmet Erdoğan,  Ormanardı Köyü Muhtarı Burhanettin Alpay, Kılçadır Köyü Ahmet Buğu, Güveçli Köyü Kadri Argünağa, Büyüktekören İhsan Gönçay ve Dik köyü Mahsun Kırçiçek muhtarları yaptı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın