KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Eylül 2024 Cuma
°C

Müftü can'dan ‘kutlu doğum' mesajı

İl Müftüsü Mecit Can, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanılan &';Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Müftü can`dan ‘kutlu doğum` mesajı
13 NİSAN 2011 ÇARŞAMBA 08:33
0
1789
0
AA aa

14-20 Nisan tarihleri arasında Hz. Peygamber (s.a.v) Efendimizin doğum yıl dönümüne rastlayan “Kutlu Doğum Haftası”nın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl kutladığını ifade eden İl Müftüsü Can, “Hz. Peygamber (s.a.v) Efendimizin doğum yıl dönümüne rastlayan bu haftada, her yıl, ülkemiz insanının manevi açıdan ihtiyaç duyduğu bir konu ana tema olarak seçilmekte ve Hz. Peygamber (s.a.v)'in konu ile ilgili mesajları detaylı olarak ve birçok vesile ile insanımıza ulaştırılmaya çalışılmaktadır. Başkanlığımız bu yılki ana temayı, bütün insanlığı saran şiddete dikkat çekmek ve şiddetin her çeşidiyle mücadele etmek amacıyla “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” olarak belirlemiştir. Zira insanın fıtraten sahip olduğu merhamet duygusu, hayatın her alanından uzaklaşmakta, yerini şiddet, öfke ve zorbalık gibi dinimizin rahmet mesajıyla asla uyuşmayan duygular almaktadır.

 “Merhamet Eğitimi” temasının seçilmesinden maksat, sıradan bir acıma duygusunu öne çıkarmak değil, toplumun, özellikle kadınların ve genç nesillerin maruz kaldığı şiddete dikkat çekmek ve insanın kendisi dışındaki bütün varlıklara ilgisini ve şefkatini yöneltmeyi ve sorumluluğunu hatırlatmayı ifade eden merhamet duygusuna bütün ilişkiler ağını kuşatacak bir şekilde vurgu yapmaktır.

Bu vesile ile Yüce Allah tarafından “âlemlere rahmet olarak gönderildiği” bildirilen bir Peygamber'in, merhamete dair insanlığa sunmuş olduğu zengin mirasa dikkat çekmek ve şiddetin açtığı toplumsal yaralara merhem olabilmek, bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin özünü oluşturmaktadır. Bu itibarla Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle tüm ülkemizde olduğu gibi, ilimiz merkez ve ilçelerinde de, “Merhamet Eğitimi”nin yaygınlaşmasına, insanımızın ve bütün insanlığın hoşgörü, barış, kardeşlik, karşılıklı saygı ve sevgi ikliminde buluşmalarına ve başta şiddet olmak üzere toplumumuzu tehdit eden toplumsal problemlere karşı mücadelede insanımıza katkı sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmesi planlanmıştır. Bu etkinliklerle, özellikle İslam'ın rahmet ve hoşgörü mesajı ve buna bağlı olarak Hz. Peygamber (s.a.v) Efendimizin merhamete dair insanlığa sunmuş olduğu zengin mirası anlatılacaktır” dedi.


İl Müftülüğü olarak ‘Kutlu Doğum Haftası'nda çeşitli programlar düzenleyeceklerini bildiren Müftü Can, Bingöl Müftülüğü olarak bu hafta içerisinde yapacakları faaliyetler şu şekilde açıkladı:
“Hafta boyunca, belirlenen program çerçevesinde, İl Müftümüz Başkanlığında oluşturulan Kutlama Komisyonu tarafından; kamu kurum ve kuruluşları, hastaneler, cezaevi, sevgi evleri ve yetiştirme yurdu ziyaret edilecek ve Peygamberimize olan sevgimizin ifadesi olarak gül dağıtılacaktır.


16 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 13:30'da Kaleönü Mahallesi Özlem Düğün Sarayı'nda bayanlara yönelik, Marmara Ünv. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aynur Uralel tarafından “Şiddet Sarmalından Merhamet Toplumuna” konulu konferans düzenlenecektir.


18 Nisan 2011 Pazartesi günü saat 13:30'da Karşıyaka Mahallesi Ahmet Dursun Spor Kompleksi'nde İnönü Ünv. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Sancaklı tarafından “Hz. Peygamberde Sevgi, Şefkat ve Merhamet” konulu konferans düzenlenecektir. Bu konferansa bütün halkımız davetlidir.


Konferanslara katılan misafirlerimize “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konularını ihtiva eden kitaplar, Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi katkıları ile hediye edilecektir.


20 Nisan 2011 Çarşamba günü sadece bayanlara yönelik Mevlid-i Şerif okunacak ve Kur'an Kursu öğreticilerimiz ile kursiyer hanım efendiler tarafından okunan yüzlerce Hatim-i Şeriflerin duası yapılacaktır.


17 Nisan 2011 Pazar günü öğle namazı müteakip ilimiz merkez Ulu Camii avlusunda “Kutlu Doğum Aşı” ikram edilecektir.”
Müftü Can, “Bu vesile ile 14 Nisan Perşembe günü başlayacak olan Kutlu Doğum Haftası'nın ve bu haftada gerçekleştirilecek hayırlı hizmetlerin, aziz milletimizin ve İslam ve insanlık âleminin huzur, barış ve mutluluğuna; ülkemiz ve dünyada yaşanmakta olan şiddet olaylarının dinmesine vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederiz” şeklinde konuştu. 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.09.2024
14:31
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.
19.09.2024
12:06
Bingöl`de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl'de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen 3 aylık teknik ve projeli bir takip sonucu düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Tarihi eser ve uyuşturucu el geçirilen operasyon sonrası gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı, bir kişiye ev hapsi verildi.
19.09.2024
11:42
SÜTAŞ`tan Bingöl Üniversitesi`ne ziyaret ve iş birliği görüşmeleri
SÜTAŞ'tan Bingöl Üniversitesi'ne ziyaret ve iş birliği görüşmeleri
Ziyaret sırasında, Yeni Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesinde tarım ve hayvancılık alanında silikon vadisinin kurulmasına yönelik çalışmalar ele alındı.
19.09.2024
11:14
AK Parti düğmeye basıyor: vekiller rapor verecek
AK Parti düğmeye basıyor: vekiller rapor verecek
AK Parti'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan halkın şikayetlerini bizzat milletvekillerinden dinleyecek. Erdoğan yeni yasama dönemi öncesinde milletvekilleriyle bir araya gelecek ve saha raporları isteyecek.
18.09.2024
17:41
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 40 personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarih ve koşulları ise şöyle;
18.09.2024
17:24
Erbakan:
Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir'
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Millî Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle tarihe karışmıştır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın