KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Molotof saldırısına 21 yıl hapis

Düzenlenen korsan gösterilerde molotof kokteylli saldırıya karışan kişiye 21 yıl hapis ve 10 bin lira para cezası verildi.

Molotof saldırısına 21 yıl hapis
04 MAYIS 2012 CUMA 02:32
0
2843
5
AA aa

Bingöl'de düzenlenen 2 ayrı korsan gösteride molotof kokteylli saldırıya karışan ve terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez astığı gerekçesiyle yargılanan 24 yaşındaki Muhammet Bazancir'e 21 yıl hapis ve 10 bin lira para cezası verildi.

Bingöl'de 27 Kasım 2010 günü BDP'nin seçim çalışmaları sırasında çıkan olaylarda güvenlik güçlerine taş, havai fişek ve molotof kokteyli ile saldıran grubun içinde bulunduğu ve 20 Mart 2011'de Bingöl'de düzenlenen nevruz etkinliklerinde yüzünü kapatarak terör örgütü bayrağı astığı gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan Muhammet Bazancir'in davasına Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Bazancir ve avukatının hazır bulunduğu duruşmada savcı, geçen duruşmada dile getirdiği esas hakkındaki görüşünü tekrar ettiğini belirterek sanığın cezalandırılmasını istedi. Sanık Muhammet Bazancir, yargılanmasına konu olan işlerle ilgisinin olmadığını ve bugüne kadar kimseye zarar vermediğini belirterek, beraatini istedi.

Sanık Avukatı Fethi Gümüş, müvekkiline yöneltilen suçlamaların 'Duman' kod adlı gizli tanığın beyanlarına dayandırıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Gizli tanığın bir önceki celse beyanı alınmıştır. Söz konusu beyanların kendisine ait olmadığını söylemiştir. Gizli tanık kendiliğinden duruşmaya gelerek ifade verdiği halde, sanki biz getirmişiz gibi duruşma zaptına geçirilmiştir. Gizli tanık olarak verdiği ifadenin kendisine ait olmadığını ve polisler taradından zorla alındığını da söylemiştir. Söz konusu beyanların müvekkilim aleyhine değerlendirilmemesi gerekir."

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Muhammet Bazancir'e 20 Mart 2011 tarihinde katıldığı nevruz etkinliklerindeki eylemi, katıldığı yasa dışı yürüyüş, mala zarar vermek, molotof kokteyli atmak suçlarından toplam 21 yıl hapis ve 10 bin lira para cezası verdi.

GİZLİ TANIK GELEREK KİMLİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Bazancir'in bir önceki duruşmasına gelen ve dosyanın 'Duman' kod adlı gizli tanığı olduğunu söyleyen A.B., "Polisler tarafından yapılan incelemede sanığın ve benim görüntülerim tespit edilince, gözaltına alındım. Bana Emniyette baskı yaptılar. Yazdıkları bir ifadeyi bana okutmadan imzalattılar. Ayrıca beni gizli tanık yaptılar. 'Gizli tanık' olduğumu aileme söylemem durumunda beni içeri atacaklarını söylediler. Bu şekilde gizli tanık olarak ifade vermiş oldum. Gizli tanık olarak adım, bildiğim kadarıyla Duman'dır. Vicdan azabı duyduğum için bu durumu aileme söyledim. Onların aracılığı ile bugün duruşmaya gelerek ifade vermek istedim. 'Duman' gizli tanık ismiyle vermiş olduğum ifadeyi kabul etmiyorum" demişti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ZAZA (@Misafir_8741)
28 Haziran 2012 Perşembe 21:22
ya kusura bakmayın yanlışlık odu ben altaki yorumlar için yazmıştım
ZAZA (@Misafir_8740)
28 Haziran 2012 Perşembe 21:20
SEN NE BİÇİM KONUŞUYORSUN AYNISI İNŞALLAH SENIN DE BAŞINA GELİR ESAS SENİN GİBİ ADİLERİ ZİNDANLARA ATIP BİR ÖMÜR BOYU ÇÜRÜTMEK LAZIM SİZİN CANINIZA FİJDANINIZA TÜKÜREYİM
mert aka (@Misafir_8485)
06 Mayıs 2012 Pazar 16:39
zz12 görünürde senin yanacak canın kalmamış. küle dönmüşsün ve köz olmaya çalışıyorsun ki nafile.
Hakiki zaza (@Misafir_8474)
05 Mayıs 2012 Cumartesi 01:24
seninde bi gün canın yanacak öyle bi yanacakki için cız vız edecek
zaza12 (@Misafir_8472)
04 Mayıs 2012 Cuma 14:06
bence az verilmiş ömür boyu vereceksin ki kim senin canını yakmasın
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın