KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Mit: yeşil, jandarma personeliydi

MİT, Malatya Başsavcı Vekilliğine gönderdiği yazıda, Yeşil'in 1990'lı yıllarda Tunceli ve Bingöl Jandarma Alay Komutanlıkları emrinde görev yaptığının tespit edildiğini belirtti.

Mit: yeşil, jandarma personeliydi
06 HAZİRAN 2012 ÇARŞAMBA 06:45
0
2551
2
AA aa

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine gönderdiği yazıda, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın 1990'lı yıllarda Tunceli ve Bingöl Jandarma Alay Komutanlıkları emrinde görev yaptığının tespit edildiğini belirtti.

Edinilen bilgiye göre, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, 1994 yılında Tunceli'de intihar ettiği iddia edilen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili olarak yürütmekte olduğu soruşturma kapsamında, MİT'e yazı göndererek, olayda sanık olarak görünen Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın MİT için çalışıp çalışılmadığını sordu.

MİT'ten Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine gönderilen yazıda, Yeşil'in Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun ölüm tarihinde Tunceli ve Bingöl Jandarma Alay Komutanlıkları emrinde görev yaptığı bildirdi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARTILMIŞTI

Bu arada, eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ile 'Bozo' kod adlı Yusuf Geyik için Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkartılmıştı.

MİT Kanunu'nda yapılan değişiklikle nedeniyle olayda şüpheli olarak görünen Yeşil Kod adlı Mahmut Yıldırım'ın resmi olarak personelleri olup olmadığını, halen görev yapıp yapmadığı konusunda Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından MİT Müsteşarlığı'na yazı yazılmıştı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
OĞUZHAN İNAN (@Misafir_8627)
07 Haziran 2012 Perşembe 10:57
Terör estiren e kafa tutmak lazım Mahmut yıldırım da içimizdeki terör belasını def etmek için mücadele etmiştir bir kurumda uzun zaman çalışan insan sonuçta ihanetle karşılanmamalı yargılanıp aklanmalı af etmek büyüklerin işi bu köstebek iddaaları kim atıyor ortaya yıllarca terör belasından çektik bunlar kesinlik kürt milletine mal edilmemeli içimizdeki cahil ve hainlerden ppk tarafından kanrılıp dağa kaçırılmış gençlere devlet sahip çıkmalı zaten terör 12 eylül cuntasyla başladı öncelik Kenan EVREN yargılanmalı o başlattı vebali kendi başına.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58494)
14 Mayıs 2020 Perşembe 14:36
@OĞUZHAN İNAN Sadece Yeşil değil ki böyle hain gözle karşılanan Ahmet Cem Ersever, Abdullah Çatlı, Hiram Abas gibi ve daha çok adını bilmediğimiz derin devlet mensupları da bu şekilde hain gözlerle karşılanıyordu. Vatan Onlara Minnettardır Diyelim Biz :)
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın