KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Minikler hünerlerini sergiledi

‘Okulöncesi Eğitim Şenlikleri' kapsamında sergiler açıldı, çeşitli gösteriler sergilendi. Anaokulu öğrencilerinin bu heyecanlı gününde anne ve babalar çocuklarını yalnız bırakmadılar.

Minikler hünerlerini sergiledi
23 MAYIS 2008 CUMA 10:30
0
1298
0
AA aa
Bingöl'de, ‘Okulöncesi Eğitim Şenlikleri' renkli görüntülere sahne oldu. Yaptıkları eserleri görücüye çıkartan anaokulu öğrencileri, sergiledikleri çeşitli gösterilerle de ilgi odağı olmayı başardılar.
Okulöncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve ailelerin bu alanda yoğunlaşmasını sağlamak maksadıyla her yıl gerçekleştirilen  ‘Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri' bu yıl yine coşkulu geçti.
Hükümet Konağı önündeki ‘Sanat Sokağı' adı verilen alanda hazırlanan şenliğe, Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Çingay, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Bozaba, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Şenlikler kapsamında anaokulu öğrencilerin yıl içerisinde yaptıkları resim ve çeşitli eserlerin bulunduğu stantların açılış kurdelesini Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Çingay, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu ve Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu kesti.
Yaptığı açılış konuşmasından okulöncesi eğitimin önemine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, insan kişiliğinin yüzde 70'inin şekillendiği 0–6 yaş arasının zihinsel gelişimde son derece önemli bir dönem olduğunu söyledi.
Bu yıllarda çocuğa verilenle verilmeyenlerin, onun geleceğini belirleyeceğine dikkat çeken Hansu, “0-6 yaş arası dönemi, insan gelişiminin ve öğrenmesinin en hızlı, en duyarlı olduğu dönemdir. Temel alışkanlıklar ve zihinsel yetenekler bu dönemde gelişmektedir. Çocuklar okul öncesinde arkadaşlık kurmayı, sosyal bireyler olmayı, çocukların yaşıtları ile kaynaşmayı ve doğal bir ortamı tanımayı öğrenmektedirler. Çocuklar okul öncesi eğitimle sorumluluk yüklenmelerinin yanı sıra dürüst, nazik, saygılı ve düzenli bir hayatı öğrenirler. Çocukların dil gelişimleri ile birlikte, öz bakım becerileri, bedensel becerileri, bağımsız birey olabilmeleri, yeteneklerinin ortaya çıkması, oyun oynaması ve arkadaş ihtiyacını karşılaması, zorunlu eğitime hazırlanması, kendine saygı ve güven duyması, paylaşmayı öğrenmesi, duygularının farkına varması bu yaşlarda olur. Düzenlenen bu etkinlikle okul öncesi eğitimde artık kapalı alanların dışına çıktık. Bunda en çok emeği geçen Sayın Valimi başta olmak üzere, şenliklere katılan Sayın Esma Balkanlıoğlu'na ve okul öncesi öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından kurulan stantları dolaşana davetliler ve öğrenci velileri, minik öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel resim ve tabloları yakından izlediler.
Öğrencilerin yaklaşık 2 saat boyunca gönüllerince eğlendiği şenlikte Özel Hulusibey İlköğretim Okulu Halkoyunları Ekibi de gösteri yaptı. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği şenlikte oluşan manzara, bayram havasını andırdı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın