KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Milyonları ilgilendiren 3600 ek göstergede önemli gelişme

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 3600 ek gösterge düzenlemesi için düğmeye basıldı. 2022 yılsonuna kadar tamamlanması planlanan düzenleme için kasım ayında gerçekleştirilecek Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda komisyon oluşturulacak.

Milyonları ilgilendiren 3600 ek göstergede önemli gelişme
14 EKİM 2021 PERŞEMBE 12:02
3
2360
0
AA aa

Milyonlarca memuru kapsayacak 3600 ek gösterge düzenlemesi için ilk toplantı kasımda yapılıyor. 3600 ek gösterge için özel bir komisyon oluşturulacak. Komisyon, düzenlemenin yol haritasını çıkaracak

Yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen'in yer alacağı komisyonda, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan da temsilciler yer alacak. Komisyon, 3600 ek düzenlemesinin yol haritasını çıkaracak.

İşte 3600 ek göstergede "Ne zaman gelecek?" ve "Kapsamı ne olacak?" sorularına ilişkin önemli ayrıntılar:

KAPSAM GENİŞLETİLMELİ

 Memur- Sen Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3600 ek gösterge çalışmasının 2022 yılı içinde tamamlanması yönünde talimatının olduğunu belirterek, "Biz sürecin daha önce başlaması için kasımda gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda komisyon oluşturulmasını ve çalışmaların başlatılmasını talep ettik" dedi.

Memur-Sen'in, ek gösterge konusunda yapılacak çalışmanın hem haksızlığa hem de yeni yasal düzenlemelere gerekçe oluşturmadan tamamlanmasını teklif ettiğini belirten Yalçın, "Bu sonuca ulaşmak için de vaadin kapsamı genişletilmeli. Unvan, kurum, öğrenim durumu, hizmet sınıfı ve benzeri gerekçeler üzerinden ayrım yapılması adil bir sonuç üretmiyor. Bunun için ortaya büyük bir gayret koyuyoruz" diye konuştu.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI % 65 ARTACAK

2200 ek göstergeden yararlanan ve düzenleme sonrası 3600 ek göstergeye yükselecek olan kamu görevlisinin aylık gelirinde 251.72 TL artış olacağını aktaran Yalçın, "2008 öncesi göreve başlayan ve 30 yıl hizmeti bulunan kamu görevlisinin 3600 ek göstergeye yükselmesi durumunda tazminata yansıtma oranı yüzde 85'ten 145'e yükselecek.

En düşük devlet memuru maaşında da yüzde 65'e yakın artış olacak. Emeklilik maaşında 1.100 TL, emeklilik ikramiyesinde 38 bin TL artacak" dedi.

5434 ile 5510'a tabi personel arasında maaşı ve sosyal güvenlik haklarında ayrım olduğunu belirten Yalçın, Memur-Sen'in teklifleri arasında bunu ortadan kaldıracak hükümlerin de bulunduğunu ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın