KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2025 Salı
°C

Milyonları ilgilendiren 3600 ek göstergede önemli gelişme

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 3600 ek gösterge düzenlemesi için düğmeye basıldı. 2022 yılsonuna kadar tamamlanması planlanan düzenleme için kasım ayında gerçekleştirilecek Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda komisyon oluşturulacak.

Milyonları ilgilendiren 3600 ek göstergede önemli gelişme
14 EKİM 2021 PERŞEMBE 12:02
3
1772
0
AA aa

Milyonlarca memuru kapsayacak 3600 ek gösterge düzenlemesi için ilk toplantı kasımda yapılıyor. 3600 ek gösterge için özel bir komisyon oluşturulacak. Komisyon, düzenlemenin yol haritasını çıkaracak

Yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen'in yer alacağı komisyonda, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan da temsilciler yer alacak. Komisyon, 3600 ek düzenlemesinin yol haritasını çıkaracak.

İşte 3600 ek göstergede "Ne zaman gelecek?" ve "Kapsamı ne olacak?" sorularına ilişkin önemli ayrıntılar:

KAPSAM GENİŞLETİLMELİ

 Memur- Sen Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3600 ek gösterge çalışmasının 2022 yılı içinde tamamlanması yönünde talimatının olduğunu belirterek, "Biz sürecin daha önce başlaması için kasımda gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda komisyon oluşturulmasını ve çalışmaların başlatılmasını talep ettik" dedi.

Memur-Sen'in, ek gösterge konusunda yapılacak çalışmanın hem haksızlığa hem de yeni yasal düzenlemelere gerekçe oluşturmadan tamamlanmasını teklif ettiğini belirten Yalçın, "Bu sonuca ulaşmak için de vaadin kapsamı genişletilmeli. Unvan, kurum, öğrenim durumu, hizmet sınıfı ve benzeri gerekçeler üzerinden ayrım yapılması adil bir sonuç üretmiyor. Bunun için ortaya büyük bir gayret koyuyoruz" diye konuştu.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI % 65 ARTACAK

2200 ek göstergeden yararlanan ve düzenleme sonrası 3600 ek göstergeye yükselecek olan kamu görevlisinin aylık gelirinde 251.72 TL artış olacağını aktaran Yalçın, "2008 öncesi göreve başlayan ve 30 yıl hizmeti bulunan kamu görevlisinin 3600 ek göstergeye yükselmesi durumunda tazminata yansıtma oranı yüzde 85'ten 145'e yükselecek.

En düşük devlet memuru maaşında da yüzde 65'e yakın artış olacak. Emeklilik maaşında 1.100 TL, emeklilik ikramiyesinde 38 bin TL artacak" dedi.

5434 ile 5510'a tabi personel arasında maaşı ve sosyal güvenlik haklarında ayrım olduğunu belirten Yalçın, Memur-Sen'in teklifleri arasında bunu ortadan kaldıracak hükümlerin de bulunduğunu ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2025
17:26
Bingöl`de iki aile Kur`an huzurunda barıştı
Bingöl'de iki aile Kur'an huzurunda barıştı
Barış töreninde konuşan Bingöl Valisi Usta, 'Oturduğunuz her yerde iyiliği, güzelliği, doğruyu anlatın. Fitne ve fesat varsa susturun' tavsiyesinde bulunurken, Ataoğlu da 'Haklı bile olsan bazen feragat etmeyi bilmelisin. Barış, işte o zaman rahmet getirir' vurgusunda bulundu.
20.10.2025
13:57
Bingöl`de 34 talebe için icazet merasimi
Bingöl'de 34 talebe için icazet merasimi
Bingöl'de, İttihadul Ulema medreselerinde eğitimlerini tamamlayan 34 talebe için icazet merasimi düzenlendi.
20.10.2025
10:42
Bingöl`de havalar soğudu! Üşütenler ona sarılıyor!
Bingöl'de havalar soğudu! Üşütenler ona sarılıyor!
Bingöl'de soğuyan havalarla birlikte vatandaşlar, bağışıklıklarını yüksek tutmak için bitki çaylarına yöneldi.
20.10.2025
10:33
Rektör Çelik`ten davet:
Rektör Çelik'ten davet: 'Kapımız her daim açıktır'
Sudanlı Öğrenciler Genel Birliği Türkiye'de resmî merkezini açtı. Açılış törenine katılan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Sudanlı öğrencilere davette bulunarak; 'Üniversitemiz kapıları her daim sizlere açıktır' dedi.
20.10.2025
10:18
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji, haftalık hava tahmin raporunu açıkladı! Bingöl, bugün itibariyle sağanak etkisine giriyor. Çarşamba itibariyle yağışların şiddetleneceği uyarısının yapıldığı raporda, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları uyarısının altı çizildi.
20.10.2025
10:02
GSS borçlarına af geliyor
GSS borçlarına af geliyor
Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına yönelik beklenen yeni düzenleme Meclis'e sunulacak. Taslak yasayla yaklaşık 1.5 milyon vatandaşın 2015 yılına ait 3.1 milyar TL'lik borcu silinecek, toplamda 10 milyonu aşkın kişinin borcu ise ertelenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın