KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Milli Eğitim Müdüründen yürek ısıtan iyilik

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Mevlana Kız Anadolu Lisesine kayıtlı olan ancak engeli olduğu için evde eğitim gören Derya Çibuk'a, rahat bir şekilde dışarı çıkması için akülü sandalye hediye etti.

Milli Eğitim Müdüründen yürek ısıtan iyilik
10 EYLÜL 2021 CUMA 14:15
11
2078
4
AA aa

Bingöl'de doğuştan ortopedik engelli olan Derya Çibuk (18), merkez Mevlana Kız Anadolu Lisesinde 10. sınıf öğrencisi olarak eğitim görüyor. Ancak engelinden dolayı evde eğitim alan Derya Çibuk, geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney'e akülü sandalye eksiğinin olduğunu iletti. Bu durum üzerine harekete geçen Güney, kendi imkanlarıyla akülü sandalye alarak Derya'nın evine götürüp teslim etti. Derya ile sohbet eden Güney, öğrencilere sadece eğitim alanında değil birçok alanda destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Güney, "Mevlana Kız Anadolu Lisesi evde eğitim öğrencisi Derya kızımızın evine misafir olduk. Derya öğrencimiz bizim doğuştan ortopedik engelli bir öğrencimiz. Evde eğitim alan öğrencilerimizi zaman zaman ziyaret ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde de yaptığımız ziyarette, Derya bizlere bir akülü sandalyeye ihtiyacı olduğunu söylemişti. Biz de kızımızın yüzünü güldürelim, eğitimdeki fırsat adaletinden oda istifade etsin diye akülü arabasını getirip kendisine hediye ettik" dedi.

"Derya'nın hedefi ortopedi doktoru olmak"

Derya'nın sosyalleşmesi için de çaba sarf ettiklerini belirten Güney, "Derya bizim çok başarılı öğrencilerimizden biri. Kendisinin hedefi doktor olmak. Özellikle ortopedi doktoru olmayı istediğini söyledi bizlere. Bizim de akademik anlamda çok ciddi desteklerimiz var Derya'ya. Ancak sadece okul akademik başarının yanında, Derya'nın sosyalleşmesi, sosyal hayata katılımı ve uyumu ile ilgili de destek sağlayalım diye böyle küçük bir hediye getirdik kendisine. Kendileri de kabul etti ve bizleri çok mutlu etti. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz" diye konuştu.

"Yüzümü güldürdükleri için teşekkür ederim"

Hediyeden dolayı çok mutlu olduğunu aktaran Derya Çibuk, "Mevlana Kız Anadolu Lisesi evde eğitim görüyorum. Doğuştan kas hastalığım var. Bana Rahmi Güney hocam hediye getirdi. Çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim. Artık daha rahat bir şekilde dışarı gidip, gelebileceğim. Yüzümü güldürdükleri için çok sağ olsunlar" şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85392)
11 Eylül 2021 Cumartesi 20:25
Bu adamı hiç sevmem lakin yaptığı bu anlamlı haraket için tebrik ederim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85381)
11 Eylül 2021 Cumartesi 08:27
Görende cebinden aldığını sanacak. Devletin parasıyla hayır yapıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85363)
10 Eylül 2021 Cuma 15:29
Bireysel, medyatiklik olacak işlerle uğraşacağınıza okul yapımı için biraz ter dökseniz. Haber daha taze duruyor sitede. Velilerin şikayetlerine kulak versenize. Yakında 24 kasımda elinde balta odunlarla soba dolduran eğitimcileri de daha göreceğiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85362)
10 Eylül 2021 Cuma 14:54
Sayın Rahmi Güney'in nazeninliğinin Bingöl'de ki tüm idarecilere örnek olmasını diliyorum. Koltuklar herkese yakışmaz. Bingöl öyle idareci var biliyorum idareciliğin İ'sini, kolkutuğun K' sını hak etmiyor. Milli Eğitim Müdürünü nazik davranışı için tebrik ediyorum.
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın