KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Aralık 2025 Cuma
°C

'MİBÜS' Projesine TUBİTAK Teşvik Ödülü

TÜBİTAK 52. lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Türkiye Finallerinde, Bingöl Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'MİBÜS' projesi teşvik ödülü aldı.

`MİBÜS` Projesine TUBİTAK Teşvik Ödülü
09 HAZİRAN 2021 ÇARŞAMBA 16:25
9
8328
6
AA aa

TÜBİTAK 52. lise öğrencileri araştırma projeleri final yarışması sonuçlanırken Bingöl'den bir proje teşvik ödülü aldı. TÜBİTAK 52. lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Türkiye Finallerinde, Bingöl Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “MİBÜS” projesi teşvik ödülü aldı. Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, projeyi hazırlayan öğrenciler ve danışman öğretmenleri tebrik etti. Bingöl MEM twitter hesabından yapılan paylaşımda, “TÜBİTAK 52.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Bingöl Fen Lisemiz, Yazılım dalında Mehmet Yıldız'ın danışmanlığında A. Osman Aydın ve Şilan Seven'in hazırladıkları “ MİBUS” projesi Türkiye Finalinde Teşvik ödülü almıştır. Danışman Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz” denildi.

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlendi. Bu yıl, yarışmaya Türkiye genelinden 2 bin 615 farklı okuldan 11 bin 251 kız ve 7 bin 858 erkek öğrenci olmak üzere toplam 19 bin 109 öğrencinin hazırladığı 14 bin 10 proje başvurusu yapıldı.

Proje başvurularının ön değerlendirmeleri Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı. Ön değerlendirmeyi geçen 2 bin 160 projenin sahibi öğrenciler, 2526 Mart 2021 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katıldı. Bölge değerlendirmeleri sonucunda finalist olarak belirlenen 240 proje, 13 Haziran 2021 tarihleri arasında final değerlendirmesine katıldı. Bu yıl final yarışmasına 52 ilde bulunan 182 farklı okuldan toplam 383 projenin sahibi öğrenci katıldı. Final yarışmasına katılan 240 projeden 12'si birincilik, 24'ü ikincilik, 36'sı üçüncülük ve 36'sı teşvik olmak üzere toplam 108 projenin sahibi öğrenci ödül kazandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83806)
15 Haziran 2021 Salı 15:38
Fırat kalkınma ajansı bingöl yetkilileri iyi anlar bu kopyala yapıştır proje ve tasarımlardan bi ses versinler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83773)
14 Haziran 2021 Pazartesi 13:23
Başkalarının kodlarıyla proje yapmak. Keşke gerçekten emek verilerek bu genç beyinlerle faydalı birşeyler yapılsa.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83680)
10 Haziran 2021 Perşembe 11:17
projenin içeriği hakkında bir bilgi yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83671)
10 Haziran 2021 Perşembe 00:23
Haberde her şey var, bir şey hariç: Projenin kendisiyle ilgili tek bir kelime yok! Bu proje, ne ile ilgili, içeriği nedir, işlevi nedir, niçin ödül almış?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83650)
09 Haziran 2021 Çarşamba 18:41
Bombos bir proje, ileriye donuk hicbir islevi yok! Cocuklari sirf reklam yapmak icin boyle seylerle ugrastiracaginiza kayda deger cevreye dogaya fayda saglayacak seyler uretmeye calisin. Hem cocuklar kazanir hem ulke! Bu maske denetleme ne ise yarayacak? Zaten bir ton ceza yazilmis millete
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83660)
09 Haziran 2021 Çarşamba 21:58
@Misafir Kullanıcı Proje ödül almış demek ki bomboş proje değil mi? Vallahi siz insanların aklıyla dalga geçiyorsunuz.
04.12.2025
23:59
Vergi Paketi Genişliyor! Kritik Maddeler Meclis`te Kabul Edildi
Vergi Paketi Genişliyor! Kritik Maddeler Meclis'te Kabul Edildi
TBMM'de kabul edilen düzenlemelerle tapu işlemlerinde ceza artırılıyor, noter ve ruhsat harçları genişletiliyor; kuyum, araç ve taşınmaz ticareti gibi alanlarda yıllık harç dönemi başlıyor. Teklifin kabul edilen maddeleri, milyonlarca vatandaş ve binlerce işletmeyi doğrudan etkileyecek.
04.12.2025
18:53
Başkan Adayı Alpay`dan Destek Çağrısı
Başkan Adayı Alpay'dan Destek Çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Zülküf Alpay, Solhan, Kiğı ve Adaklı ilçelerinde esnafla bir araya gelerek sorunları dinledi, değişim ve yenilik çağrısında bulundu. Alpay, seçim bildirgesinde 'yenilikçi vizyon' ve 'şeffaf yönetim' vadettiklerini belirterek tüm esnaflardan destek ve dua istedi.
04.12.2025
17:56
Bingöl`de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü İçin Anlamlı Buluşma
Bingöl'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü İçin Anlamlı Buluşma
Bingöl Kent Konseyi ve Belediye iş birliğiyle düzenlenen 'Birlik ve Dayanışma Gecesi', 9 engelli derneğini bir araya getirerek farkındalık dolu bir buluşmaya sahne oldu.
04.12.2025
16:58
Müjdeyi Vali Usta verdi! Genç`e 750 kişilik spor salonu!
Müjdeyi Vali Usta verdi! Genç'e 750 kişilik spor salonu!
Bingöl'ün Genç İlçesi'nin yıllardır beklediği müjdeyi Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta verdi. 750 kişilik kapalı spor salonu için Spor Toto Teşkilatı ile protokol imzalandı.
03.12.2025
14:58
Bingöl`den gidenler dikkat! Gürcistan`dan yeni şartlar!
Bingöl'den gidenler dikkat! Gürcistan'dan yeni şartlar!
Yeni yılla birlikte, ülkeye yapılacak tüm ziyaretlerde seyahat ve sağlık sigortası zorunlu hale gelecek. Belgeyi sunamayanlar, günübirlik giriş yapmak istese dahi ülkeye alınmayacak.
03.12.2025
14:18
'Ek Ödeme Adaletsizliği Çalışma Barışını Bozuyor'
'Tüm kamu görevlileri düzenlemeden eşit şekilde yararlanmalıdır' diyen Büro Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Budunoğlu: 'Herhangi bir meslek grubuna verilen mali ve özlük haklarına karşı değiliz. Ancak verilen hakların kamu içerisinde eşitliği bozmaması, ayrıştırmaya yol açmaması ve çalışma barışını zedelememesi gerekir,' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın