KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Eylül 2026 Cuma
°C

'MİBÜS' Projesine TUBİTAK Teşvik Ödülü

TÜBİTAK 52. lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Türkiye Finallerinde, Bingöl Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'MİBÜS' projesi teşvik ödülü aldı.

`MİBÜS` Projesine TUBİTAK Teşvik Ödülü
09 HAZİRAN 2021 ÇARŞAMBA 16:25
9
9033
6
AA aa

TÜBİTAK 52. lise öğrencileri araştırma projeleri final yarışması sonuçlanırken Bingöl'den bir proje teşvik ödülü aldı. TÜBİTAK 52. lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Türkiye Finallerinde, Bingöl Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “MİBÜS” projesi teşvik ödülü aldı. Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, projeyi hazırlayan öğrenciler ve danışman öğretmenleri tebrik etti. Bingöl MEM twitter hesabından yapılan paylaşımda, “TÜBİTAK 52.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Bingöl Fen Lisemiz, Yazılım dalında Mehmet Yıldız'ın danışmanlığında A. Osman Aydın ve Şilan Seven'in hazırladıkları “ MİBUS” projesi Türkiye Finalinde Teşvik ödülü almıştır. Danışman Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz” denildi.

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlendi. Bu yıl, yarışmaya Türkiye genelinden 2 bin 615 farklı okuldan 11 bin 251 kız ve 7 bin 858 erkek öğrenci olmak üzere toplam 19 bin 109 öğrencinin hazırladığı 14 bin 10 proje başvurusu yapıldı.

Proje başvurularının ön değerlendirmeleri Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı. Ön değerlendirmeyi geçen 2 bin 160 projenin sahibi öğrenciler, 2526 Mart 2021 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katıldı. Bölge değerlendirmeleri sonucunda finalist olarak belirlenen 240 proje, 13 Haziran 2021 tarihleri arasında final değerlendirmesine katıldı. Bu yıl final yarışmasına 52 ilde bulunan 182 farklı okuldan toplam 383 projenin sahibi öğrenci katıldı. Final yarışmasına katılan 240 projeden 12'si birincilik, 24'ü ikincilik, 36'sı üçüncülük ve 36'sı teşvik olmak üzere toplam 108 projenin sahibi öğrenci ödül kazandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83806)
15 Haziran 2021 Salı 15:38
Fırat kalkınma ajansı bingöl yetkilileri iyi anlar bu kopyala yapıştır proje ve tasarımlardan bi ses versinler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83773)
14 Haziran 2021 Pazartesi 13:23
Başkalarının kodlarıyla proje yapmak. Keşke gerçekten emek verilerek bu genç beyinlerle faydalı birşeyler yapılsa.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83680)
10 Haziran 2021 Perşembe 11:17
projenin içeriği hakkında bir bilgi yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83671)
10 Haziran 2021 Perşembe 00:23
Haberde her şey var, bir şey hariç: Projenin kendisiyle ilgili tek bir kelime yok! Bu proje, ne ile ilgili, içeriği nedir, işlevi nedir, niçin ödül almış?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83650)
09 Haziran 2021 Çarşamba 18:41
Bombos bir proje, ileriye donuk hicbir islevi yok! Cocuklari sirf reklam yapmak icin boyle seylerle ugrastiracaginiza kayda deger cevreye dogaya fayda saglayacak seyler uretmeye calisin. Hem cocuklar kazanir hem ulke! Bu maske denetleme ne ise yarayacak? Zaten bir ton ceza yazilmis millete
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83660)
09 Haziran 2021 Çarşamba 21:58
@Misafir Kullanıcı Proje ödül almış demek ki bomboş proje değil mi? Vallahi siz insanların aklıyla dalga geçiyorsunuz.
11.09.2026
02:34
Bingöl Üniversitesi`nden Balkanlar`a akademik açılım
Bingöl Üniversitesi'nden Balkanlar'a akademik açılım
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen EAIE 2026 kapsamında farklı ülkelerden üniversite temsilcileriyle bir araya gelerek uluslararası akademik iş birlikleri ve öğrenci hareketliliği üzerine temaslarda bulundu. Görüşmelerin yanı sıra Bingöl Üniversitesi ile Arnavutluk'taki University of New York Tirana arasında ikili iş birliği anlaşması imzalandı.
11.09.2026
02:32
Bingöl`de bağımlılıkla mücadelede yeni adım
Bingöl'de bağımlılıkla mücadelede yeni adım
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Yeşilay Danışmanlık Merkezi'ni (YEDAM) ziyaret ederek bağımlılıkla mücadele çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette, il genelindeki kamu kurumlarında bağımlılıktan korunmaya yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarının yaygınlaştırılması konusunda görüş birliğine varıldı.
11.09.2026
02:31
Güvenlik Korucusu Yüksel Demir Son Yolculuğuna Uğurlandı
Güvenlik Korucusu Yüksel Demir Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kuzey Irak'ta görevi başında kalp krizi geçiren Bingöllü Güvenlik Korucusu Yüksel Demir, hayatını kaybetti. Şehit Demir'in naaşı Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından dualarla toprağa verildi.
11.09.2026
02:30
Yer Yalova, rakip MKE Ankaragücü
Yer Yalova, rakip MKE Ankaragücü
2. Lig Kırmızı Grup'ta sezonun ikinci haftasında MKE Ankaragücü'nü konuk edecek 12 Bingölspor, kendi sahasında oynama avantajından yine yararlanamayacak. Şehir Stadyumu'nun yıkılmasıyla sahasız kalan yeşil-beyazlı ekip, kritik mücadelede Yalova Atatürk Stadyumu'nun yolunu tutacak.
11.09.2026
02:28
Bingöl`de yüzlerce öğrenciye umut olacak destek: Kırtasiye paketleri hazır
Bingöl'de yüzlerce öğrenciye umut olacak destek: Kırtasiye paketleri hazır
Umut Kervanı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler için okul çantasından deftere, boyadan beslenme çantasına kadar temel eğitim malzemelerinden oluşan yardım paketleri hazırladı. Dernek Başkanı Mehmet Refik Gönül, hayırseverlere destek çağrısında bulunarak bir kırtasiye paketinin bedelinin 1.000 TL olduğunu açıkladı.
11.09.2026
02:23
Bingöl`de servis esnafından kritik karar:
Bingöl'de servis esnafından kritik karar: 'Bu yıl çalışmayacağız'
S plakalı servis taşımacıları, güzergâh ücretlerinden taşıma ihalelerine, S plaka uygulamasından okul giriş-çıkış saatlerine kadar birçok konuda yaşadıkları sorunların çözülemediğini belirterek öğrenci ve personel taşımacılığını bu yıl yapmama kararı aldıklarını açıkladı. Esnaf, 'Ayrıcalık değil, kuralların herkes için eşit uygulanmasını istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın