KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2026 Perşembe
°C

'MİBÜS' Projesine TUBİTAK Teşvik Ödülü

TÜBİTAK 52. lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Türkiye Finallerinde, Bingöl Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'MİBÜS' projesi teşvik ödülü aldı.

`MİBÜS` Projesine TUBİTAK Teşvik Ödülü
09 HAZİRAN 2021 ÇARŞAMBA 16:25
9
8951
6
AA aa

TÜBİTAK 52. lise öğrencileri araştırma projeleri final yarışması sonuçlanırken Bingöl'den bir proje teşvik ödülü aldı. TÜBİTAK 52. lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Türkiye Finallerinde, Bingöl Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “MİBÜS” projesi teşvik ödülü aldı. Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, projeyi hazırlayan öğrenciler ve danışman öğretmenleri tebrik etti. Bingöl MEM twitter hesabından yapılan paylaşımda, “TÜBİTAK 52.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Bingöl Fen Lisemiz, Yazılım dalında Mehmet Yıldız'ın danışmanlığında A. Osman Aydın ve Şilan Seven'in hazırladıkları “ MİBUS” projesi Türkiye Finalinde Teşvik ödülü almıştır. Danışman Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz” denildi.

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlendi. Bu yıl, yarışmaya Türkiye genelinden 2 bin 615 farklı okuldan 11 bin 251 kız ve 7 bin 858 erkek öğrenci olmak üzere toplam 19 bin 109 öğrencinin hazırladığı 14 bin 10 proje başvurusu yapıldı.

Proje başvurularının ön değerlendirmeleri Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı. Ön değerlendirmeyi geçen 2 bin 160 projenin sahibi öğrenciler, 2526 Mart 2021 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katıldı. Bölge değerlendirmeleri sonucunda finalist olarak belirlenen 240 proje, 13 Haziran 2021 tarihleri arasında final değerlendirmesine katıldı. Bu yıl final yarışmasına 52 ilde bulunan 182 farklı okuldan toplam 383 projenin sahibi öğrenci katıldı. Final yarışmasına katılan 240 projeden 12'si birincilik, 24'ü ikincilik, 36'sı üçüncülük ve 36'sı teşvik olmak üzere toplam 108 projenin sahibi öğrenci ödül kazandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83806)
15 Haziran 2021 Salı 15:38
Fırat kalkınma ajansı bingöl yetkilileri iyi anlar bu kopyala yapıştır proje ve tasarımlardan bi ses versinler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83773)
14 Haziran 2021 Pazartesi 13:23
Başkalarının kodlarıyla proje yapmak. Keşke gerçekten emek verilerek bu genç beyinlerle faydalı birşeyler yapılsa.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83680)
10 Haziran 2021 Perşembe 11:17
projenin içeriği hakkında bir bilgi yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83671)
10 Haziran 2021 Perşembe 00:23
Haberde her şey var, bir şey hariç: Projenin kendisiyle ilgili tek bir kelime yok! Bu proje, ne ile ilgili, içeriği nedir, işlevi nedir, niçin ödül almış?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83650)
09 Haziran 2021 Çarşamba 18:41
Bombos bir proje, ileriye donuk hicbir islevi yok! Cocuklari sirf reklam yapmak icin boyle seylerle ugrastiracaginiza kayda deger cevreye dogaya fayda saglayacak seyler uretmeye calisin. Hem cocuklar kazanir hem ulke! Bu maske denetleme ne ise yarayacak? Zaten bir ton ceza yazilmis millete
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83660)
09 Haziran 2021 Çarşamba 21:58
@Misafir Kullanıcı Proje ödül almış demek ki bomboş proje değil mi? Vallahi siz insanların aklıyla dalga geçiyorsunuz.
05.08.2026
20:20
AFAD`dan Hak Sahipliği Askı İlanı: Başvurular Başladı
AFAD'dan Hak Sahipliği Askı İlanı: Başvurular Başladı
Bingöl AFAD İl Müdürlüğü, 6 Şubat depremleri sonrası hak sahipliği sürecine ilişkin iki aylık askı ilanını yayımladı. Belirlenen şartları taşıyan vatandaşlar, 3 Ekim 2026'ya kadar gerekli belgelerle başvuruda bulunabilecek.
05.08.2026
19:54
Bingöl, ANALİG Atletizm Grup Yarışmalarına Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, ANALİG Atletizm Grup Yarışmalarına Ev Sahipliği Yapacak
Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Atletizm 2. Etap 4. Grup Müsabakaları, 10-12 Ağustos tarihleri arasında Bingöl'de düzenlenecek. Organizasyonda 16 ilden 209 sporcu madalya mücadelesi verecek.
05.08.2026
19:38
Bingöl`de İki Farklı Noktada Yangın Paniği
Bingöl'de İki Farklı Noktada Yangın Paniği
Merkez ve Solhan ilçesinde çıkan orman ile mera yangınları, ekiplerin zamanında müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınların çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
05.08.2026
18:48
Rümeysa`nın Gözü Dünya Şampiyonluğunda
Rümeysa'nın Gözü Dünya Şampiyonluğunda
U15 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak Bingöl'ü gururlandıran milli sporcu Rümeysa Keskin, şimdi altın madalya için mindere çıkmaya hazırlanıyor. Gözünü Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına diken Keskin, yeni başarılar için çalışmalarını sürdürüyor.
04.08.2026
19:35
Prof. Dr. Bahri Çakabay`ın
Prof. Dr. Bahri Çakabay'ın 'Askı Sütürleri' kitabı çıktı
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahri Çakabay, ilk romanı Askı Sütürleri ile ameliyathane koridorlarından insan ruhunun derinliklerine uzanan, hafıza, dostluk ve yaşam üzerine kurulu çok katmanlı bir anlatıya imza attı.
04.08.2026
19:34
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Bingöl'de yayıncılık yapan Tuncay Özdemir, Bingöl Devlet Hastanesi'nde geçireceği ameliyat öncesinde yaşanan bir diyalog nedeniyle ameliyatı yaptırmaktan vazgeçtiğini belirterek İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın