KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
17 °C Parçalı bulutlu

Mhp liderine tepki büyük

Son Ergenekon dalgasında yapılan tutuklamalar ve gözaltı olayları ile ilgili olarak Gülen Cemaati hakkında yaptığı &';cemaat faaliyetlerini durdursun” açıklaması ile hemen hemen her kesimden tepki alan MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye en büyük tepkiler ise ülkücü camiadan geldi. Bu durum, Bahçeli'nin ülkücü camiayı dinlemediği ve bu camia üzerinde etkisini kaybetti yorumlarına neden olurken, şu anda aktif siyaset sahnesinde yer almayan eski MHP'liler, Bahçeli'nin bu söylemlerle yapmak istediklerini; &';ülkücülüğün köklerini kurutmak ve CHP'ye yamamak” olarak yorumluyorlar. Öte yandan, yine ülkücü camiadan bazı sesler, MHP eski liderlerinden Alparslan Türkeş'in, &';Susurluk Kazası” sonrası yine Gülen hakkında yapılan yorumlar üzerine, F. Gülen Hoca'ya nasıl sahiplendiğini hatırlatıyorlar.

Mhp liderine tepki büyük
04 NİSAN 2011 PAZARTESİ 09:28
0
3069
4
AA aa

Alparslan Türkeş, Gülen hakkında ne demişti?

28 Şubat sürecine Gülen'in adının karıştırılma teşebbüsü üzerine Türkeş, bu olaydan çok rahatsız olmuş ve şu açıklamayı yapmıştı: “Şahsi malı olarak bir tek dikili ağacı bulunmayan, kendini ilme ve ilmin yayılmasına adayan memleketimizin manevi dinamiği olan Hocaefendi'nin Avrupa'dan Yakutistan'a kadar olan çalışmaları her manada takdire şayandır. Hocaefendi, Türk milletinin gönlünde hak ettiği yeri almıştır. Hiçbir zan ve iftira bu yeri sarsamaz”.


MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bu çıkışına Bingöl'den de tepkiler geldi.

Serdar Atalay (Bingöl Belediye Başkanı)
“Fetullah Gülen Hocaefendi, dünyaya mal olmuş insandır. Hizmetleri, Türkiye'de ve dünyada iftihar meselesi olmuştur. İstiklal Marşımızı ve bayrağımızı dünyaya yaymıştır. Bahçeli'nin bu açıklaması talihsizliktir. Tamamen siyasi bir gaftır. Bu güzel hizmetlerin kesintiye uğraması yerine, desteklenmesi gerekir. Hocaefendi'nin hizmetleri toplum tarafından destek görmüştür. Bir siyahi çocuğa İstiklal Marşı'nın söyletmek her babayiğidin harcı değildir. Sayın Bahçeli ve partisi bu söylemlerin siyasi sonuçlarını 12 Haziran'da görecektir. Bu beyanatlar, ülkücü camiayı da üzmüştür. Gerçek ülkücülük, bayrağını ve vatan sevgisini dünyaya duyurabilmektir. Gerçek ülkücülük, sadece siyasi bir hareket değildir.”

Av. Fahri Alimoğlu ( AK Parti Bingöl Milletvekili aday adayı):
“Cemaatler de sivil toplum kuruluşlarıdır. Şiddete, silaha ve yasadışı yollara bulaşmadıkları sürece; faaliyetlerinin durdurulması ve yasaklanmasından söz edilmemelidir. Bu anlamda, toplumun sivilleşmesine, sivil alanın genişlemesine katkıda bulunan cemaatleri, birbirinden ayırmak doğru değildir. Cemaatler de, demokratik yaşamın doğal unsurlarıdır.”

Sema Kaygalak (CHP Bingöl İl Başkanı)
“Cemaatler, devletin üzerinden ellerini çeksinler. Türkiye'yi kim yönetiyorsa gerçek anlamda o yönetsin. Arkadaki eller değil. Fetullah Gülen'in kendince hizmetleri olabilir. Biz buna karşı değiliz. Biz, cemaatlerin hükümet ve devlet üzerindeki etkisinden rahatsızız.”

Tahsin BAYRAM (BBP Bingöl İl Başkanı)
Sayın F. Gülen Hocaefendi, ülkemizin yetiştirdiği önemli din adamlarındandır. Din adamını siyaset arenasına çekip, bunu üzerinden siyaset yapmak yanlış. Hocaefendi, hiçbir zaman, açık bir şekilde siyasete girmedi ve bu yönde de bir çabası olmadı. Onların alanı farklı, siyasetçilerin alanı farklı. Sayın Bahçeli, keşke böyle bir açıklama yapmamış olsaydı. Hocaefendi'in ABD'de olması farklı değerlendiriliyor. 28 Şubat süreciyle beraber, Sayın Gülen ve onun okullarına karşı bir sindirme politikası başlatıldı. O da, ABD'ye gitmek zorunda kaldı. Sanki ABD, onu kendi istekleri doğrultusunda kullanıyormuş gibi bir intiba uyandırıldı. BBP olarak, Sayın Gülen'in faaliyetlerini taktirle karşılıyoruz. Bundan sonraki yaşamında da sağlıklı ömürler diliyoruz. Faaliyetlerinin dünyanın dört bir yanında devam etmesini diliyoruz.”


Haber: İlhan Bingöl (Bingölonline)
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
gakkosbey (@Misafir_3019)
05 Nisan 2011 Salı 16:42
mhp mhp mhp liyim neden sabah yazdığım yazımı sildiniz açıklayabilirmisiniz.
solmaz yanar (@Misafir_2997)
04 Nisan 2011 Pazartesi 21:13
bir ülkucu olarak utaç duyuyorum m h p nın sonunu getırdı bu adam allah bunun sonunu getırdı demekı sonuc ney katrdesım dıl uzatmayacaksın sıyasetını yapacaksın yazıklar olsun mhp ye oy verenlere
Nizamettin HOMAN (@Misafir_2990)
04 Nisan 2011 Pazartesi 17:52
Alemi İslam kapısının kilidi Türkiye'dir. Yaşamak için başka ülkeye yerleşmek uygun değildir.
Bedi-ü Zaman Saidi Nursi
NİZAMETTİN HOMAN (@Misafir_2988)
04 Nisan 2011 Pazartesi 17:47
ALEMİ İSLAM KAPISININ KİLİDİ TÜRKİYE'DİR. YAŞAMAK İÇİN BAŞKA ÜLKEYE YERLEŞMEK UYGUN DEĞİLDİR. BEDİ-Ü ZAMAN SAİDİ NURSİ
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın