KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Mhk başkanı ufuk özerten istifa etti

Futbol Federasyonu Başkanlığı'na Haluk Ulusoy'un seçilmesinin ardından, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ufuk Özerten görevi bıraktı.

Mhk başkanı ufuk özerten istifa etti
23 OCAK 2006 PAZARTESİ 22:36
0
2122
0
AA aa
Özerten, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, arkadaşlarıyla birlikte görevlerini bıraktıklarını açıkladı.

Futbol Federasyonu Başkanlığına yeni seçilen Haluk Ulusoy yönetiminin önünü açmak için böyle bir karar aldıklarını belirten Özerten, “Hiç çiğ yemedik. Onun için karnımız da hiç ağrımadı” dedi.

TSYD Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Özerten, Türk futbolunun önünü açmak adına, yasanın kendilerine tanıdığı hakkı kullanmadıklarını ve istifa ettiklerini söyledi.

Görev yaptıkları 8 aylık süre içinde duruşlarında hiçbir değişiklik olmadığını, Levent Bıçakcı federasyonunun vizyonu ve misyonu doğrultusunda tavizsiz çalıştıklarını belirten Özerten, “Adam gibi geldik, adam gibi gidiyoruz. Çiğ yemedik, karnımız ağrımıyor. Yaptığımız tüm hakem atamalarının hesabını verebilecek durumdayız. Görevimiz süresince hakemlerimizden sürekli olarak tüm takımlara eşit mesafede olmalarını, adil davranmalarını istedik” diye konuştu.

MHK Başkanlığı yaptığı dönemde en çok üzüldüğü maçın Konyaspor-Fenerbahçe karşılaşması olduğunu vurgulayan Özerten, “Bu maç herhalde kolay kolay aklımdan çıkmayacak” dedi.

Özerten, görevden ayrılırken içinde uhde kalan tek konunun ise Serdar Tatlı'yı FIFA hakemi yapamaması olduğunu söyledi.

Türk hakemlerine güveninin devam ettiğini ifade eden Özerten, ”Kendilerini baskı altından kurtardıkları taktirde her maçın altından kalkabilecek kapasitedeler. Hakemlerimizin dünya hakemleri arasında en üst düzeyde yer alabileceğine inanıyorum” diye konuştu.

GÜZEL BİR UĞURLAMA YAPTILAR

Bu hafta Turkcell Süper Ligi'nde görev yapan hakemlerin notlarını da açıklayan Özerten, ligin ikinci yarısına başarılı bir başlangıç yapan hakemlerin, kendilerine de güzel bir uğurlama yaptığını söyledi.

Turkcell Süper Ligi'nin 18. haftasında görev yapan hakemlerin aldıkları notlar ise şöyle:
    Yunus Yıldırım (Fenerbahçe-Gençlerbirliği): 8.0
    Cüneyt Çakır (Gaziantepspor-Samsunspor): 8.4
    Süleyman Abay (Ankaragücü-Vestel Manisaspor): 8.0
    Erol Ersoy (Beşiktaş-Kayseri Erciyesspor): 8.2
    Bülent Yıldırım (Malatyaspor-Sivasspor): 8.3
    Oktay Demiray (Çaykur Rizespor-Diyarbakırspor): 8.3
    Bülent Demirlek (Ankaraspor-Denizlispor): 8.4
    Fırat Aydınus (Kayserispor-Trabzonspor): 7.9
    Metin Tokat (Konyaspor-Galatasaray): 7.9

Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
19.06.2026
23:37
Bingöl`de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
19.06.2026
23:35
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
Bingöl'ün Genç ilçesinde inşaat halindeki bir binanın asansör boşluğuna düşen 2 inek, AFAD ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu kurtarılarak sahibine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın