KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Mgk'nın gündeminde neler var?

Milli Güvenlik Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Sezer'in başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak. 13.30'da başlayacak toplantıda neler görüşülecek?

Mgk`nın gündeminde neler var?
22 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE 13:49
0
1111
0
AA aa
İki ayda bir yapılan olağan toplantı saat 13.30'da başlayacak.

Toplantıda İran'ın nükleer faaliyetleri, Irak'taki son durum ve PKK ile mücadele gibi konuların değerlendirilmesi bekleniyor.

İran'ın nükleer çalışmaları

Tahran yönetimi 9 ocakta, nükleer yakıt çalışmalarına geri döndüğünü açıklamıştı.

İran'ın nükleer yakıt çalışmalarına geri dönmesinin ardından ABD, AB ve İsrail sert tepki göstermiş ve İran'ın geri adım atmaya yanaşmaması üzerine, İran dosyası 4 şubatta BM Güvenlik Konseyi'ne sevk edilmişti.

Ancak bu gelişme de Tahran'a geri adım attırmaya yetmedi. İran yönetimi 14 şubatta uranyum zenginleştirme çalışmalarına geri döndüğünü duyurmuştu.

12 nisanda da İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, nükleer santrallerde yakıt için ihtiyaç duyulan uranyumu zenginleştirmeyi başardıklarını ve dünyadaki nükleer ülkeler kulübüne girdiklerini açıklamıştı.

BM'nin öneri paketi

BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ile Almanya tarafından hazırlanan pakette uranyum zenginleştirmeden vazgeçmesi halinde İran'a nükleer teknoloji transferi yapılması, bazı konularda ambargonun kaldırılması ve güvenlik garantisi verilmesi öneriliyor.

Aksi takdirde yaptırımlar gündeme gelecek. ABD Başkanı George Bush, geçtiğimiz cuma günü İran'ın, teşvik ve yaptırımlar paketini yanıtlamak için ayları değil sadece haftaları olduğunu söylemişti.

Avrupa Birliği, altı büyük ülke adına, İran'a uranyum zenginleştirmeyi durdurması karşılığında önerilen işbirliğine yanıt vermesi için 29 hazirana dek süre vermişti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ise, dün yaptığı açıklamada, Batılı ülkelerin nükleer programlarına ilişkin sunduğu öneri paketine iki ay sonra yanıt vereceklerini bildirdi.

CNN Türk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın